Kuuba

Kuuban kirjavaa liikennettä leimaavat vanhat amerikanraudat
 

Kuuban matkat - salsaa ja sikareita

Kuuba, Karibian kaunotar, tunnetaan rommistaan, rikkaasta musiikkikulttuuristaan ja tietysti erinomaisista käsinkäärityistä sikairestaan. Keinu salsan tahdissa, huristele ikivanhoilla autoilla tai kokeile sukeltamista. Kuubasta löydät aivan erityisen kulttuurimaailman, kaunista luontoa ja ihmisiä, joiden hymy jää mieleen. Matka Kuubaan kannattaa tehdä nyt!

Matka Kuubaan - Karibia parhaimmillaan

Jos olet jo kyllästynyt kuluneisiin massaturistikohteisiin ja haluat kokea jotain erilaista perus Pepsi-kulttuurin sijaan, on matka Kuubaan sinun juttusi. Käteisen nostaminen ja ravintolareissut saattavat kestää pitempään kuin kuvittelit, mutta pian huomaat, että kiireetön elämästä nauttiminen tarttuu etkä edes kaipaa turhaa hötkyilyä.

Kuuban matka kannattaa ajoittaa lähitulevaisuuteen, sillä uusien tuulien puhaltaessa Castron Kuuba alkaa muuttua... 

Kuuban retropääkaupunki Havanna

1500-luvulla perustetussa Kuuban pääkaupunki Havannassa on paljon koluttavaa. Trooppinen ilmasto ja suolavesi ovat rapistuttaneet värikkäitä karibialaistaloja, mutta silti Havannaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Se on kuin suuri, hyvin säilynyt ulkoilmamuseo! Autoja on vähän, ja ne, joita kaduilla näkee, ovat vanhoja kuin mitkä. Ohi kulkevat cadillacit ja oldsmobilet pistävät kameran laulamaan.

Kuuban matkat - ihanat vanhat autot kuuluvat katukuvaan
Ihanat vanhat autot kuuluvat Havannan katukuvaan.

Havana Club -rommimuseo, Museo de la Revolucion ja kävely Malecónin rantabulevardilla maailman parasta jäätelöä nauttien ovat hyvä aloitus Kuuban matkallesi. Yli kahden miljoonan asukkaan Havannassa on myös eloisa yöelämä, joka vie sinut leppoisasta vietetyn päivän päätteeksi villin kosteille salsaklubeille. Näe ja koe kuumaa tanssivääntöä kuin suoraan Dirty Dancing -leffasta! Salsalantion keinutusta voit treenata baari-iltojen lisäksi yksityisillä tanssitunneilla. Kuuban rytmikäs musiikkiperinne on maailmankuulu, joten heittäytymällä rytmikkääseen menoon pääset kokemaan sitä todellista kuubalaista elämänmenoa.

Baarin kuin baarin tiskillä voit siemailla Ernest Hemingwayn klassikkodrinkkejä viskistä tequilaan ja kuulla legendaarisia tarinoita tästä legendaarisesta kirjailijasta, joka asui aikanaan Havannassa. Baari- ja kirjallisuuskulttuuriin verrattuna hieman erilaisia kulttuurikokemuksia pääset puolestaan nauttimaan Barrio Chinossa, kiinalaisessa kaupunginosassa. Sen kortteleissa sekoittuvat kiinalainen ja karibialainen kulttuuri varsin mielenkiintoisella tavalla.

Kuuban aktiviteetit ja nähtävyydet

Varadero on erittäin suosittu lomakohde, ja turisteihin törmää joka paikassa. Voit ehkä relata edullisessa all-inclusive-hotellissa Kuuban matkasi viimeisen päivän, mutta sitä ennen suosittelemme pitäytymään jossain toisaalla, esim. valkoisilla hiekkarannoilla!

Viñalesin pikkukylän alueelta löydät maailman parhaimpiin lukeutuvat kiipeilypaikat. Samaisissa maisemissa voit myös tutkia ympäristöä pyörän tai hevosen selästä ja vierailla tupakkaviljelmillä.

Erinäiset purjehdusmatkat esittelevät Kuuban saariston parhaimmistoa. Kuuban saarien välissä puikkelehteminen, kuumana hehkuvan auringon alla seilaaminen on ehkä se paras tapa matkata Kuubassa. Kuuban reissaajalle on tarjolla myös espanjan kielikursseja

Kuuban matkat - purjehtiminen Havannassa
Päivät voi viettää rennosti purjehtien Kuuban vesistöissä!

Majoitus Kuubassa

Majoituksen löytäminen Havannassa ja muissa kaupungeissa on helppoa. Reppureissarille kätevintä on asua casassa, mikä on samalla hieno kulttuurielämys. Casa on yhtä kuin kotimajoitus. Yöpymällä ystävällisen kuubalaisperheen luona pääset lähikosketuksiin paikallisten kanssa. Pienellä ekstrarahalla saat vaatteesi pestyä ja kotitekoista ruokaa. 

Ostokset ja valuutta

Kuubassa on erikoinen valuuttasysteemi, joka on syytä opetella. Saarella on nimittäin kaksi eri pesoa, yksi turisteille CUC (peso convertible) ja paikallisten "peruspeso" (peso nacional). Jälkimmäisen arvo on vain 1/25 turistipesosta, joten ole tarkkana vaihtorahojen kanssa.

Hintataso ei ole enää niin alhainen, kun se on joskus ollut, mutta ei Kuubassa kallista vieläkään ole. Pussi perunalastuja maksaa saman verran kuin pullo rommia – eli asiat ovat siis myös suhteellisia! Kauppojen hyllyt saattavat olla tyhjähköjä USA:n kauppasaarron vuoksi, joten matka Kuubaan ei ole shoppailureissu, mutta ostosten sijaan reissaaja saa kotiinviemisikseen paljon upeita kokemuksia.

Kuubalaisia erikoisuuksia

Kansallisruoka on possua, riisiä ja mustia papuja. Vanha kansanrommi, aguardiente, on halpaa ja hyvää. Kaduilla pelataan béisbolia, joka on Kuuban oma urheilulaji. Kuuban lääkärikoulutus on maailmakuulu laadustaan, joten jos pöpö iskee, olet hyvissä käsissä. 

Kuuban matkat - herkullinen ruoka
Kuubassa hedelmät kulkeutuvat helposti paikasta toiseen pyörän tarakalla.

Liikkuminen Kuubassa

Paikasta toiseen liikkuminen ei ole aina helppoa, joten varaa liikkumiseen reilusti aikaa. Menopeleiksi on valittavana tavallisia takseja ja polkupyörätakseja. Kaupunkien väliseen liikkumiseen suosittelemme vuokra-autoa tai seikkailumatkaa.

Opintomatka Kuubaan

Kuuba on niin ikään oiva opintomatkakohde. Meillä on omat asiantuntijat erilaisten ryhmämatkojen järjestelyihin, joten ryhmälentojen ja opintovierailujen järjestely onnistuu ihan yhtä lailla kuin yksittäistenkin reissaajien opastaminen. Vinkkaa siis opettajalle tai ryhdy itse matkajohtajaksi vaikkapa harrasteryhmälle ja lähde opintomatkalle Kuubaan!

Ota yhteyttä