Jamaika

Jamaikan matkat - tropiikissa kelpaa rentoutua
 

Jamaikan matkat - kohti rommia ja reggaeta

Jamaika on trooppinen saariparatiisi ja todellinen Karibianmeren helmi. Täällä jammailet reggae-musiikin tahtiin ja fiilistelet eläväisessä ilmapiirissä. Saaren pohjois- ja eteläosista löydät mahtavat rannat, joista Jamaika tunnetaan. Tutustu myös sisämaan kivikkoisiin luoliin, jokiin sekä eksoottisiin kasveihin, jotka tekevät saaresta paratiisimaisen. Jamaikan matkat ja hyvä rusketus, let's go!

Jamaika

Christopher Columbus löysi Jamaikan 1400-luvun lopulla, jolloin siitä tuli Espanjan siirtokunta. Pari vuotta myöhemmin sen valloitti englantilaiset, mutta nykypäivänä voisi melkein sanoa, että saaren musiikista ja kulttuurista kovasti pitävät hipit ovat ottaneet saaren haltuunsa.  Jamaika sopii kaikentyyppisille matkaajille, jotka eivät pane pahakseen auringonpaistetta, upeita rantoja ja fantastista tunnelmaa.

Jamaikan matkat - meri ja aurinko, ah!Rommi, reggae, paratiisirannat, aurinko = Jamaika. 

Elämä Jamaikalla
Kuulet jamaikalaisten usein sanovan "ei ongelmaa" sekä "ei huolia", sillä molemmat lauseet ovat vuosien saatossa tulleet saarella kuin pyhiksi mantroiksi. Leppoisan verkkainen elämänrytmi rentouttaa ja päästää sisään paikallistunnelmaan. Reggae-musiikkia soitetaan kaikkialla ja sen vaikutus näkyy sekin kaikkialla. Jamaikalta on tullut maailmankuuluja artisteja, kuten Bob Marley, Sizzla, Elephant Man, Brick, Lace, Jean Paul, ja monia muita.

Jamaikan pääkaupunki Kingston

Karibian suurin kaupunki, jossa puhutaan englantia, on Jamaikan pääkaupunki Kingston, jota et halua missata matkallasi. Se on Jamaikan kulttuurikeskus, ja paikka jossa oppii paljon saaren historiasta. Täällä voit mm. käydä Bob Marley-museossa, jossa on laaja kokoelma artistin muistoesineitä. Kingstonissa voit myös tietenkin juhlia yön pikkutunneille asti!

Aurinko ja meri

Palmun katveessa riippukeinussa lepäillessä on kaikki muu turhaa paitsi hetkestä nauttiminen. Useimmat turistit matkustavatkin Jamaikaan nimenomaan rantalomalle ja lomaparatiisi Montego Bayn pelkän nimen kuuleminen saa helposti matkakuumeen nousemaan korkealle. Mielessä siintää paitsi upeat rannat myös sukellus ja surffaaminen. Kaupungin on tehnyt kuolemattomaksi Bobby Bloomin samanniminen laulu. Rakastu hurmaavaan Negril- tai Seven Mile-rantoihin sekä kauniiseen Dunn´s River Falls-vesiputoukseen Ocho Riossa.

Matka Jamaicalle tuo värin elämäänJamaikan matkat tuovat väriä elämään.

Golf, patikointi ja marketit
Jos meri kyllästyttää, patikoi ylös Blue Mountain Peakiin, saaren korkeimmalle kohdalle, josta näet kauneinta Jamaikaa uudesta perspektiivistä. Tai miksi et pelaisi golfia hyvissä kerhoissa kuten Half Moonissa tai Cinnamon Hillissä. Paikallisilta markkinoilta löytyy paljon matkamuistoja kotiin värjöttelemään jääneille ystäville. Matkustitpa mihin päin Jamaikaa tahansa, löydät kauneinta luontoa sekä ystävällisiä hymyjä.

Syömingit Jamaikalla

Matka Jamaikalle ei olisi täydellinen ilman jamaikalaisesta rommista nauttimista. Jamaikalainen ruoka valmistetaan usein grillissä, kalaa ja muita meren antimia nautitaan värikkäiden lisukkeiden kera.

Jamaikan matkat - jamaikalainen ruokaJamaikalla pääset maistamaan jamaican jerk -maustettua ruokaa oikeassa ympäristössä.

Majoitus Jamaikalla

Parasta vastinetta rahoillesi saat yöpymällä Jamaikalla all-inclusive-hotellissa, joka maksaa lähes saman verran kuin tavallinenkin huotelli, josta et saa syötävää. Toinen hyvä vaihtoehto on pienempi budjettihotelli, mutta muista varmistaa, ettei se sijaitse liian kaukana sieltä, missä tapahtuu!   

Liikkuminen Jamaikalla

Yksi helpoimmista ja parhaista tavoista tutustua Jamaikaan on vuokratulla autolla liikkuminen. Meiltä saat edulliset autovuokrat, jotka voit varata itse netistä tai ottamalla meihin yhteyttä. Takaamme halvat hinnat ja juuri sinulle sopivan auton.

Jamaikan sää

Jamaikalla on trooppinen ilmasto, mutta Karibianmereltä puhaltavat ilmavirrat takaavat, että lämpötila useimmiten pysyy miellyttävän puolella. Sateita tulee eniten toukokuusta marraskuuhun. Paras aika matkustaa Jamaikalle on kuivana kautena joulu- ja huhtikuun välillä.

Jamaika - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä