Curacao

Willemstadin värit Curacaolla
 

Matka Curacaoon - Auringonpaistetta & koralliriuttoja

Mikäli saapuu Karibialle lounaasta, tämä saaristo alkaa kirjaimellisesti ABC:llä. Täältä voit löytää saaret Aruba, Bonaire ja Curacao, jotka yhdessä muodostavat toisen kahdesta saariryhmästä Alankomaiden Antilleilla. Curacao on ryhmän pääsaari, mutta arviolta 140 000 asukasta eivät silti tee siitä liian suurta. Varaa matka Curacaolle KILROYlta!

Curacao

Curacaossa huomaa nopeasti tämän ihastuttavan saaren etuudet, joita ovat värikäs pääkaupunki Willemstad, useat pienet ihastuttavat hiekkarannat sekä lounaassa sijaitsevat rannikon henkeäsalpaavan kauniit koralliriutat, jotka eivät pelkästään tee Curacaosta paratiisia sukeltajille vaan myös rantoja rakastaville retkeilijöille.

Willemstad - Curacaon pääkaupunki

Kuten nimi viittaa, on Curacaon pääkaupunki Willemstad nimetty Alankomaiden siirtolaisten mukaan, ja kaupungin siirtomaa-ajan tyyli ilmenee vieläkin selkeästi. Willemstad voi samalla esittäytyä niin kaupunkina kuin myös kylänä. Se sijaitsee hajanaisesti vuorten päällä luonnonmukaisen sataman Schottegatin ympärillä. Schottegat syvine vesineen ja erinomaisine sijaintineen on elintärkeä osa saaren historiaa, vielä nykypäivänäkin, kun satama mahdollistaa suurten tuottoisien risteilyalusten telakoitua satamaan. Sint Annabaai kanava jakaa kaupungin kahteen osaan, joita yhdistää Queen Emma-silta.

Curacaon historia  

Suurilta osin Willemstadissa on jotakin todella rentouttavaa ja arkipäiväistä, vaikka liikenne voi ajoittain olla hyvinkin vilkasta. Kaupungin vanha puoli on melko vaikuttava. Tänne jäi paljon tyylikkäitä rakennuksia kirkkaine väreineen erityisesti saaren ollessa Hollannin siirtomaana. Nykyään Alankomailla on melkein olematon vaikutusvalta Curacaoon, ja saaresta onkin hyvää vauhtia tulossa täysin itsenäinen valtio. Myymälöiden, kahviloiden sekä museoiden sekoitus ja historialliset alueet antavat Willemstadille kivan lookin, ja on ilmeistä miksi kaupunki on UNESCOn maailmanperintölistalla. Kanaalin itäpuolella on Punda-alue, joka on erinomainen paikka ostoksille.

Curacao, Arawakit ja maahanmuuttajat

Yksi asia, johon et tule usein törmäämään kun matkustat Curacaoon on saaren alkuperäiskansa, arawak-intiaanit. Suurin osa heistä murhattiin tai häädettiin siirtolaisten toimesta. Ensiksi tulivat espanjalaiset vuonna 1499. Hollantilaiset valtasivat alueen, jolloin saaresta tuli keskeinen paikka orjakaupalle vuonna 1634. Seuraavien vuosikymmenten aikana ryhmiä juutalaisia perheitä Brasiliasta muuttivat saarelle, jota olivat aikanaan asuttaneet myös brittiläiset ja ranskalaiset. Nämä juutalaiset olivat merkittävä osa Willemstadia ja Curacaoa ja tärkeitä merikaupankäynnin sekä pankkitoiminnan kehittymisen kannalta. Tuolloin Willemstad oli myös suosittu paikka merirosvoille.

Curacaon ilmasto

Curacaon ilmasto on trooppinen ja lämpötila keskimäärin 28 astetta. Lempeä tuuli puhaltaa jatkuvasti ja viilentää mukavasti. Curacaon saarella onkin yleensä kuivaa ja aurinkoista.

Syksyn tarjouslentoja 2014?
Kyllä kiitos!

Curacao - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä