Aruba

Bongaa värikkäitä taloja Aruban matkalla
 

Matka Aruballe - iloiselle saarelle

Aruba sijaitsee keskellä eteläistä Karibiaa, ja on ihanteellinen kohde erityisesti rauhaa kaipaaville rentoutumisen ammattilaisille. Vaihtoehtona rantalojumiselle on laitesukelluksesta ja eism. kajakkiretkiä, mutta parasta Aruban tarjontaa on ehdottomasti upeiden maisemien ihailu vilvoittava drinkki kädessä!

Aruba

Aruban saari Karibialla on kolmekymmentä kilometriä pitkä ja yhdeksän kilometriä leveä, mutta tähän pieneen paratiisiin mahtuu silti paljon. Etelästä löydät kaiken mitä esitteissä luvataankin: valkoiset rannat ja kirkkaansiniset vedet, joissa polskivat sekä värikkäät merenelävät että näkemästään lumoutuneet sukeltajat.

Aktiivimatkailija tykästyy taatusti myös vähemmän tunnettuun Pohjois-Arubaan, jonka riisuttu luonto tarjoaa tuntemattomia polkuja sekä omaperäisiä villielämiä, joita et muualla ole nähnyt. Ja flamingo-saari on ehdottomasti vierailemisen, vaikkakin sinne pääsystä joudut maksamaan erikseen. Saari on yksityisen hotellin omistuksessa, mutta uljaat ja kauniit flamingot ovat sen arvoisia!

Aruballa on lisäksi kauniita intialaisia kalliomaalauksia ja hienoja luolamuodostelmia, jonne reissaajan on kiva kurkistaa. Mutta ennen kaikkea Aruban viehätys piilee ehdottomasti sen "tyhjissä" maisemissa ja ympäristöstä, joka vaikuttaa olevan suunniteltu täydelliseen rentoutumiseen. 

Matka Aruballe - KILROY

Aruba tunnetaan myös nimellä "iloinen saari", mikä ei sinänsä yllätä, kun ottaa huomioon paikallisten vieraanvaraisuuden ja saaren letkeän ilmapiirin. Pääkaupunki Oranjestadin arkkitehtuurissa näkyy vahvasti Hollannin siirtomaa-aika, ja tästä viehättävästä kaupungista löydät myös herkullista ruokaa tarjoavia ravintoloita. 

Aruba on suosittu risteilykohde ja erityisesti amerikkalaisten ja kanadalaisten suosiossa. Saarella on lukuisia isoja resort-tyylisiä hotellikokonaisuuksia, joten varaudu että ruokailet hotellien ravintoloissa ja buukkaat aktiveetteja hotellien kautta. Villiä yöelämää kaipaavalle Aruba ei ole paras mahdollinen reissukohde. Hotellien ravintolabaareista ja pääkaupunki Oranjestadin kaduilta löydät kyllä lattarihenkisiä baareja, mutta mikään yöelämän paratiisi Aruba ei kuitenkaan ole.

Sukellus ja purjehdus

Aruballa ja sen lähisaarilla on lukuisia loistavia sukelluskohteita, joten valinnanvaraa riittää, kun haluat tutustua vedenalaiseen maailmaan. Värikkäät korallit, kirjavat kalat ja mielenkiintoiset hylyt tarjoilevat mieleenpainuvia sukellushetkiä. Sekä paikalliset että matkailijat intoilevat vesiurheilulajeista, joita onkin melkoinen kirjo: kokeile snorklausta, melontaa, purjehdusta tai vauhdikkaampia vaihtoehtoja, kuten vesihiihtoa tai vaikkapa speedboat-veneilyä.

Matka Aruballe - Sukella seikkailuihin - KILROY

Liikkuminen Aruballa

Haluatko tutustua Arubaan täysin joustavasti oman aikataulusi mukaan? Vuokraa auto ja kierrä saaren kauniita luontospotteja ja rauhaisia lahdenpoukamia, jonne on vaikea päästä julkisilla kulkuneuvoilla. Varmista, että ajoneuvossa on vararengas ennen kuin lähdet matkaan. Pohjois-Aruban tiet ovat jokseenkin huonossa kunnossa, mutta jos lomailet vain Etelä-Aruballa, sinun ei tarvitse huolehtia teiden kunnosta. Etelässä vuokra-autolla tai taksilla pääsee jotakuinkin minne vain. Takseilla on yleensä kiinteä hinta riippumatta matkan pituudesta.

KILROYn vinkit Aruban matkalle

Janon yllättäessä Aruballa varaudu maksamaan virvokkeestasi enemmän kuin mitä drinkkilista hinnaksi ilmoittaa. Tippikulttuuri on melkoisen alleviivaavaa, sillä tämä ylimääräinen kustannus ilmoitetaan kuitissa palvelumaksuna. Tämä ei koske kuitenkaan vain ravintoloita ja baareja, vaan myös taksinkuljettajat odottavat jotain ylimääräistä. Nämä kustannukset voivat koitua yllättävän suuriksi, joten rahan kanssa kannattaa olla varovainen.

Kaiken kaikkiaan Aruba on varsin hintava reissukohde, mutta jos halajat paratiisirantoja, karun kauniita näkymiä ja muutaman päivän riippumattoelämää, on Aruba enemmän kuin hyvä valinta!

Aruba - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä