Karibia

Karibian rantamaisema ja turkoosi vesi inspiroivat muitakin kuin auringonpalvojia
 

Karibian matkat - kohti saariseikkailuja!

Karibialla meininki on letkeää. Lataa akkuja viettämällä riippumattoelämää tuore hedelmämehu kädessä. Tai jos laiskaa kroppaa haluaa välillä liikuttaa rantatuolista, on Karibialla tarjolla paljon erilaisia vesiurheiluaktitiviteetteja. Olisiko siis aika suunnata Karibialle?

Karibia

Karibia koostuu yli 7000 saaresta ulottuen Floridasta Venezuelaan. Vaikka alue maantieteellisesti on suhteellisen pieni, ovat eri saarten kulttuurit hyvinkin erilaisia.

Älä jätä väliin

Kuuba on suosikkimaa reppureissaajien parissa. Maa tarjoaa monipuolisia maisemia, joita värittävät mielenkiintoinen historia ja nykypäivä sekä mieletön tanssi- ja musiikkikulttuuri. Kuubassa kannattaa myös käydä espanjan kielikurssilla. Jos haluat tutustua muuhunkin kuin Havannaan, sikareihin ja rommiin, suosittelemme seikkailumatkaa. Etukäteen suunnittelu ja ainakin osittain järjestetty reissu helpottaa matkaamista, sillä Kuubassa voi olla vielä hankala päästä kaikialle itsekseen.

Jamaika on mielenkiintoinen saari seikkailuun reggaen värittäessä taustamaisemaa. Ota kuitenkin turvallisuusseikat huomioon Jamaikalle suunnatessasi.

Dominikaaninen tasavalta on reppumatkaajien suosikki, sillä Dominikaanien hinnat ovat alhaisia ja rannat rauhallisen kauniita.  Biitsit tarjoavat myös monia vesiurheilumahdollisuuksia. Kokeile vaikka leijalautailua.

Trinidadin ja Tobagon tasavaltaan kuuluu kaksi pääsaarta ja 21 pienempää saarta. Saarivaltio tunnetaan karnevaaleista, hienoista rannoista ja hyvästä musiikista. 

Karibian saaret ovat kaikki erilaisia. Reissujen asiantuntijamme osaavat kyllä vinkata minne mennä ja mitä tehdä. Vaihtoehtoja on useita!

Matkat Karibialle - Jamaika
Jamaican tunnusvärit löytää myös paikallisista veneistä.

Liikkuminen Karibian paratiisisaaristossa

Karibian saarille pääsee monella tapaa. Vain harvalle saarelle on suorat lennot Euroopasta, joten Karibian matkakohteesi lisäksi voit rundillasi pysähtyä vaikka jossakin Pohjois-, Väli- tai Etelä-Amerikan kaupungissa. Unelmanikkarimme auttavat sinua löytämään sellaisen lentopassin, jota nettivarausjärjestelmät eivät välttämättä osaa tehdä. Karibia on myös loistava välietappi matkalla maailman ympäri.

Majoitus Karibialla

Karibialla monet valitsevat all inclusive -paketin. All inclusive -paketit sisältävät normin hotellimajoituksen lisäksi (yleensä) samaan hintaan ruuat ja juomat. Kaikki eivät kuitenkaan halua jäädä hotellin hellään huomaan, vaan kaipaavat jotain raflaavampaa. Kuubassa, ja etenkin Havannassa, tämä hoituu kotimajoituksessa. Paikallisiin tutustuu varmasti ja pääset samalla hiomaan espanjan- ja elekielen taitojasi.

Jos iltariennot kiinnostavat, kannattaa tietysti majoitus valita sieltä missä baarit ja ravintolat sijaitsevat. Vaikka majoitus kauempana olisikin halvempaa, saattaa paikasta toiseen kulkeminen olla iltaisin hankalaa. 

Karibian hintataso

Karibian hintataso vaihtelee kohteen mukaan. Yleisesti ottaen syöminen ja juominen on hieman hintavaa.

Milloin mennä

Hurrikaanikausi ulottuu toukokuusta lokakuuhun, jolloin sää vaihtelee paljonkin. Toisaalta siihen aikaan hinnat ovat syystäkin alhaisimmillaan. Better safe than sorry tai better sorry than safe, siis.

Matkat Karibialle, Grenada
Karibian vesissä voi rentoutua esimerkiksi Grenadassa purjehtimalla. 

Karibia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä