Ukraina

Kiovasta löydät näyttävän Pyhän Sofian katedraalin
 

Matkalla Ukrainassa - koe Itä-Euroopan helmi

Vaikka Ukraina ei ole monen reissaajan ykkösvaihtoehto, on tämä Venäjän ja Mustanmeren ympäröimä maa mielenkiintoinen matkakohde. Erityisesti kulttuurista kiinnostuneen kannattaa suunnata Ukrainaan ja löytyy maasta paljon upeaa luontoakin.

Ukraina

Rautaesiripun kaatuminen on pikkuhiljaa tehnyt tästä entisen Neuvostoliiton valtiosta hieman tunnetumman kulttuurin helmen. Ukraina on jännittävä reissukohde myös niille, jotka haluavat seikkailua ja rantalomaa.

Ukrainan kaunis pääkaupunki Kiova

Kiovasta, Ukrainan mielenkiintoisesta pääkaupungista, on hyvä aloittaa matkansa Ukrainassa. Kiovasta löytyy paljon historiaa - on massiivisia monumentteja, vaikuttavia katedraaleja sekä paljon moderneja kauppoja. Kaupungista löytyy paljon puistoja, joissa voi levähtää. Kiovassa kannattaa kokeilla paikallista ruokakulttuuria, jossa pääroolissa ovat vihannekset kuten sienet, perunat sekä kaali. Tietysti kannattaa kokeilla myös paikallisia oluita sekä slaavilaiselle kulttuurille tunnusomaista vodkaa.

Odessa - Mustanmeren helmi

Ukrainan matkalla kannattaa käydä myös Odessassa, jonka aurinkorantoihin ja kiireettömään rytmiin on helppo ihastua. Tämä yli miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee Mustanmeren tuntumassa ja on tunnettu muun muassa vaikuttavasta portaikostaan, jossa maailmankuulu elokuvaohjaaja Sergei Eisenstein kuvasi kuuluisan kohtauksen "Battleship Potemkin" -elokuvaan. Odessassa voit myös tutustua ukrainalaiseen kylpyläkulttuuriin tai kokeilla Ukrainan kuuluisia mutakylpyjä - ja vain nauttia olemisen keveydestä.

Ukrainan väkivaltainen historia

Ukrainalla on hyvin verinen menneisyys. Maa kärsi huomattavia ihmishenkien menetyksiä sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa. Ukrainalaiset ovat kuitenkin hymyilevää ja vieraanvaraista kansaa. Ukraina tunnetaan lähihistoriansa takia, kuten Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta huhtikuussa 1986 sekä rauhanomaisesta oranssista vallankumouksesta vuonna 2004, kun Viktor Juštšenkosta tuli maan presidentti.

Ukrainan luonnonkauneus ja hauskat aktiviteettimahdollisuudet

Ukrainassa on paljon tekemistä. Löydät majesteettisia historiallisia rakennuksia, eläväisiä markkinoita, kiinnostavia museoita sekä jännittäviä perinteitä. Ukrainan luonto on henkeäsalpaavan kaunista laajoine metsäalueineen, järvineen ja jokineen. Mikäli ajat maaseudulle, voit löytää ihastuttavia pikkukyliä, joissa ei eletä länsimaalaisten perinteiden mukaisesti.

Mikäli olet vilkkaan yöelämän perään, löytyy sitäkin Ukrainasta. Yksi ehdoton kohde on valtava viihdekeskus, jossa voi iltaisin keilata, rullaluistella tai tanssia venäläisen popin tahtiin. Täällä voit kokea aidon ja tyypillisen ukrainalaisen ja itäeurooppalaisen kulttuurin.

Ukraina - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä