Istanbul

Matkalla Istanbulissa
 

Matkalla Istanbulissa - antiikin ihmeitä modernissa kaupungissa

Istanbul on trendikäs kaupunkikohde, jossa antiikin tarunhohtoiset ajat yhdistyvät täysin moderniin elämänmenoon tyylikkäine baareineen ja muotiliikkeineen. Eksy basaarien sokkeloisiin labyrintteihin ja villiinny vatsatanssiesityksistä.

Istanbul

Energinen ja kaunis Istanbul on nyt in! Bosporinsalmen rantakaupungin tyylikäs baari-, ravintola-, klubi- ja galleriatarjonta ulottuu perinteisemmistä ultramoderneihin. Innovatiivisuutta uhkuva kaupunki vetää matkaajia puoleensa enemmän kuin koskaan. Istanbul on myös Turkin taiteen, kulttuurin ja kaupan tärkeä metropoli, ja monin tavoin hyvin nykyaikainen. Istanbulilaiset ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen huomaa lämmöstä ja innosta, jolla he kuvailevat kaupunkinsa eri puolia.

Istanbulin nähtävyydet

Ikivanha historia ja arvoituksellinen tarusto ympäröivät matkaajan kaupungin monissa vanhoissa rakennuksissa, kuten 1609-1616 rakennetussa Sinisessä Moskeijassa. Antiikin ajan Hippodromi ja 500-luvulla rakennettu kunnioitusta herättävä Hagia Sofian kirkko ovat suosittuja nähtävyyksiä syystä. Jälkimmäinen on mestarillinen bysanttisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Muinaisten sulttaanien loisteliaaseen elämään saa tuntumaa tutustumalla palatseihin, esim. Istanbulin palatsi Topkapiin, joka on peräisin ottomaanihallitsijoiden ajoilta ja kätkee sisäänsä mittaamattoman arvokkaita aarteita kullatuista huonekoristeista mahtaviin itämaisiin koruihin ja profeetta Muhammedille kuuluneisiin tavaroihin. Palatsialue sisältää useita puistoon sijoitettuja huviloita. Matka kannattaa suunnitella tarkasti, sillä palatsissa menee ainakin kokonainen päivä! Dolmabahckenin palatsi kannattaa myös tsekata.

Kävelemällä tätä mahtipontista ja kaoottistakin kaupunkia ristiin rastiin ja juttelemalla paikallisten kanssa, löydät Istanbulin parhaat puolet, joihin tietysti kuuluvat sympaattiset antiikkikaupat ja mutkittelevat pikkukujat. Turkki ei tule tutummaksi missään muualla.

Istanbulin yöelämä ja shoppaileminen

Istanbulin kadut ja kujat heräävät toden teolla henkiin pimeän laskeuduttua; mattokauppiaat tarjoilevat koristeellisia kudottuja tuotteitaan suurella innolla ja baareissa virtaa aniksen makuinen viinirypäleistä valmistettu raki, "leijonan maito". Raki on tietysti parasta herkullisen meze-pöydän äärellä nautittuna. Teen ystäville on luvassa nautinnollisia hetkiä nk. teepuutarhoissa.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Suuressa basaarissa on huisketta ja hulinaa; tuhansia ja taas tuhansia pikkuliikkeitä, jotka reunustavat basaarialueen sokkeloisia kortteleita. Näistä löytyy mm. laadukkaita nahka-, koru- ja mattotuotteita, sekä mausteita. Basaari sijaitsee Istanbulin vanhassa kaupungissa, Sultanahmetissa, josta löytyy paljon nähtävyyksiä. Tinkiminen kuuluu tietysti kaupanteon taiteenlajiin. Päiväsaikaan shoppailua voi harrastaa Taksimin aukiolla, joka edustaa modernia Istanbulia. Kadiköy on myös suosittu kauppa-alue.

Iltaelämä on juhlinnan suhteen vilkasta erityisesti Beyoglun alueella, Istanbulin keskustassa, jossa myös parhaat ravintolat ja kaupat ovat. Parhaat klubit löytyvät alueelta Taksim. Istiklal-kävelykadulla on vaatekaapin uusijalle hyvät apajat.

Liikkuminen Istanbulissa

Kävellen näet eniten, mutta taksitkin ovat halpoja. Kaupungissa välimatkat ovat lyhyitä, joten se on liikkumisen kannalta helppo paikka.

Opintomatka Istanbuliin

Istanbul tarjoilee tekemistä, näkemistä ja oppeja myös opintomatkalaisille. Ja kun asiantuntijoidemme joukossa on myös nimenomaan erilaisten ryhmämatkojen järjestämiseen erikoistuneita spesialisteja, ei isonkaan ryhmän reissujärjestelyt ole ongelma. Matkanjohtaja saa meiltä kaiken tarvitseman avun ja tuen, joten vinkkaa opettajalle tai ryhdy vaikka itse vetovastuuseen esim. harrastusryhmän reissulle. Ja sitten vain opintomatkalle Istanbuliin!

Istanbul - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä