Praha

Prahan linna
 

Prahan matka Tšekin tasavaltaan

Prahan matka Vltavan rannalle vie sinut keskiajan tunnelmiin. Koe mykistäviä makuelämyksiä historiallisen Prahan olutkrouveissa ja nauti boheemin kulttuurikaupungin tunnelmasta.

Prahan matka  lyö suunnitelmat lukkoon 

Praha

Tšekkien pääkaupunki Praha sijaitsee Vltava-joen laaksossa. Se on maan talouden, politiikan ja kulttuurin sydän sekä noin 1,5 miljoonan asukkaan koti. Prahan suosio reissukohteena on valtava. Se painii samassa liigassa Euroopan tärkeimpien turistikaupunkien  Berliinin, Lontoon, Madridin, Pariisin ja Rooman kanssa. Prahan matkojen suosion kasvu on nostanut hintoja, mutta kaupungin hintataso on edelleen erittäin alhainen muihin Euroopan matkailukaupunkeihin verrattuna. Täällä on mahdollisuus viettää mahtava kaupunkiloma edullisesti!

800-luvun lopulla perustetun kaupungin hyvin säilyneet historialliset alueet lukeutuvat UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle, eikä ihme, sillä Prahan historia ulottuu tuhansien vuosien päähän! Ikivanhaa Prahan linnaa pidetään maailman kookkaimpana ja sieltä avautuvat näkymät ovat huikeat.

Prahan matka

 

Prahan vanha kaupunki

Prahan vanha kaupunki  Staré Mêsto  on vastustamaton paikka mukulakivikatuineen. Vaeltele päämäärättömästi romanttisella päiväkävelyllä, tee tutkimusretkiä pikkuputiikkeihin tai ihmettele Mêston koristeellista arkkitehtuuria. Alue muuttaa ilmettään hämärän laskeuduttua: katutaiteilijat ja muusikot ilmestyvät kujille esittämään taitojaan lempeiden tuulten puhallellessa Vltavalta. Vanhan kaupungin aukioilla seistessä entisaikojen tunnelmat tulevat lähelle ja ajatukset karkaavat menneeseen.

Suurin osa Prahan ravintoloista, leppoisista kahviloista ja kaupoista sijaitsee vanhassa kaupungissa. Prahan putiikeissa teet jymylöytöjä, ainakin jos jaksat nähdä hieman vaivaa. Seilaa trendiliikkeistä salamyhkäisiin antiikkikauppoihin!

Prahan matka - vanhan kaupungin kellotorni

Arkkitehtuuria Vltavan varrella

Ylitä kaunis Vltava vuonna 1357 rakennettua Kaarlen siltaa pitkin, joka on peräti 10 metriä leveä ja 500 metriä pitkä. Päiväsaikaan sillalla on melkoinen trafiikki, kun matkalaiset, paikalliset maalarit, jonglöörit ja erilaiset katutaiteilijat kohtaavat. Silta on erityisen tunnelmallinen syksyllä turistimassojen siirryttyä työpöytiensä ääreen, joten Prahan matkan tekemistä syksyllä kannattaa harkita.

Lähde tsekkaaman Tšekin pisimmän joen, Vltavan, rantamaisemia myös vedenpinnalta käsin meloen tai hyppää vaikka jazzveneen kyytiin!

Vltavan toiselta puolelta löydät Malá Stranan korttelin, jonka teitä reunustavat Prahan vanhimmat barokkityyliä edustavat rakennukset ja palatsit. Keskiajan tunnelmia heijastelevilla kaduilla on vähintäänkin kiehtovaa kävellä.

Kiinnostavan kontrastin Malá Stranan historiallisille kujille saat suunnistamalla kummalliselle toimistorakennukselle, Tanssivalle talolle, joka tunnetaan myös nimellä The Drunken House. Talo edustaa modernia arkkitehtuuria mielikuvituksellisimmillaan. Rakennuksen yläkerroksista silmiesi eteen piirtyvät upeat kaupunkinäkymät! Ihaile maisemia samalla kun täytät reissumasuasi rakennuksen ranskalaisen ravintolan suussasulavilla annoksilla.

Prahan matkat - kauniita rakennuksia vanhassa kaupungissa

Prahan nähtävyydet

Prahan keskiaikainen astronominen kello sijaitsee kaupungintalolla, vanhassa kaupungissa. Tutustu myös 1270-luvulla rakennettuun ikivanhaan synagogaan, uuden kaupungin Wenceslas-aukioon sekä juutalaiseen hautausmaahan. Katsasta suuresta kirkko- ja katedraalivalikoimasta ainakin Pyhän Vituksen katedraali sekä Pyhän Nikolauksen kirkko. Koristeellisen taiteen museo (17, Listopadu 2) ja kuuluisa graffitein koristeltu Lennon Wall takaavat hyvän taidepläjäyksen Prahan matkallesi. Laterna Magican tunnettu avantgardenistinen teatteri tarjoaa viihdykettä elokuvista konsertteihin sekä pantomiimi- ja belettiesityksiin.

Euroopan parhaat olutpanimot

Tšekeillä on pitkä oluiden valmistamisen historia, ja pitkän kokemuksen myötä valmistustaidot ovat tietysti hiotuneet huippuunsa. Monet pitävät tšekkioluita planeettamme parhaimpina! Savuiset krouvit, hospodat, kutsuvat siemailemaan Pilsner Urquellia ja Budweiser Budvaria. Staropramen-olut tehdään Prahassa. Pian huomaat, että prahalaiset ovat rempseää porukkaa, ja ennen kuin huomaatkaan, saat kutsun perinteisiin kotihippoihin. Vaikka Praha on olutkaupunki, maista myös maineikasta absinttia, jota saat mm. Vinohyhradyan alueen Žlutá pumpa -baarista.

Liikkuminen Prahassa

Prahan julkinen liikenne toimii mainiosti, mutta periaatteessa kaikkialle pääset kävellenkin. Aikataulut julkisiin löytyvät Czech Travel Guiden nettisivuilta. Tšekin rautatieyhtiö hoitaa junaliikenteen, ja voit junailla itsesi edullisesti muihinkin Euroopan kaupunkeihin. Hlavní nádraži on Prahan päärautatieasema.

Busseilla pääsee mukavasti, ja joskus junia nopeammin, liikkumaan paikasta toiseen, ainakin maan sisällä. Pitkänmatkan bussit lähtevät Florec-asemalta. Prahan metro kulkee aamuvarhaisesta keskiyön tienoille. Ratikka on myös oiva menopeli.

Prahan matka

Halutessasi voit vuokrata auton, mutta Prahan kapeilla kaduilla ajaminen ruuhka-aikoina on päänsärkyä tuottava kokemus – ja kallis sellainen. Jos käytät taksia, soita sellainen etukäteen kadulta nappaamisen sijaan ja tarkista, että mittari on päällä ja toiminnassa, muuten hinta saattaa kohota päätähuimaavaksi.

Lentokentältä pääsee kaupunkiin edullisesti ja helposti bussilla. Tarvitset kuitenkin Tšekin kruunuja. Valittavanasi on julkinen bussi ja laadukkaampi express-bussi.

Reissuvinkkimme Prahaan

Tsekkaa netistä Prahan tuleva konserttitarjonta, sillä monet kuuluisuudet keikkailevat siellä erityisesti kesäaikaan.

Käväise Plzensky's Pilsen -olutpanimossa, niin saat erinomaisten makuelämysten lisäksi uuden näkökulman tuohon juomien juomaan.

Vaikka Praha on kaupunkien kaupunki, löydät erilaisen tšekkiläiskokemuksen tutkimalla muita pienempiä kyliä, jotka pursuavat perinteisiä festivaaleja. Sumavan kansallispuistossa on Risto-reippaille paljon tutkittavaa. 

Opintomatka Prahaan

Praha on suosittu myös opintomatkakohteena, eikä ihme! Prahalla on paljon tarjottavaan opintomatkalaisille ja kaupungissa on helppo siirtyä paikasta toiseen, eli liikkuminen isojenkin ryhmien kanssa on helppoa. Rautaisten ammattilaistemme joukosta löytyy myös nimenomaan ryhmämatkoihin erikoistuneita spesialisteja, joten lentojen ja hostellien ryhmäbuukkaukset sekä opintovierailujen järjestelyt onnistuvat vaivatta. Miten olisi siis opintomatka Prahaan?

Praha - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä