Saksa

Retkeile Saksan alpeilla
 

Saksan matkat - Ein Bier, bitte!

Saksassa, vastakohtien luvatussa maassa, voit nauttia runsaan olutvalikoiman herkuista kunnon currywurstin kera. Tai vaikka kadota suurkaupunkien ihmisvilinään taikka ihmetellä maan lukemattomia vanhoja linnoja, goottikirkkoja ja idyllisiä pikku kyliä. Viininviljely kukoistaa jokilaaksoissa. Suuntaa Saksan matkallasi vaikka Moseliin Riesling-viinien synnyinseuduille.

Saksa

Saksa on väkiluvultaan Keski-Euroopan suurin valtio. Näkemistä ja kokemista riittää sen mukaisesti. Nauti värikkäiden suurkaupunkien sykkivästä elämänmenosta tai tee matka maaseudulle tutustumaan idyllisiin pikku kyliin ja mahtipontisiin linnoihin. Kulttuuritarjonta on Saksassa runsasta - lukuisat festivaalit ja monipuolinen musiikkitarjonta vievät helposti mennessään, varsinkin Berliinin kävijän. Oluistaan ja viineistään tunnetut saksalaiset osaavat myös hauskanpidon taidon. Paikallisten seurassa ei takuulla ole tylsää!

Kaupunkeja, joissa kannattaa käydä

Saksasta löytyy useita käymisen arvoisia kaupunkeja ja kyliä, joissa jokaisessa on oma tunnelmansa. Tässä muutama esimerkki tutustumisen arvoisista suurkaupungeista:

Berliini

Käy Saksan matkallasi maan pääkaupungissa, joka on yksi Euroopan värikkäimmistä metropoleista. Se on kuuluisa kulttuurien ja makujen kirjostaan, sekä erityisen hyvinvoivasta musiikkiskenestä. Berliinin kesäkuinen Gay Parade on nähtävä ainakin kerran elämässä! Berliinissä voit shoppailla tai klubbailla itsesi uuvuksiin tai rentoutua lukuisten puistojen rauhassa. Kaupunkia ympäröivät järvet ja sitä halkovat kanaalit tarjoavat myös paljon katseltavaa. Koe monet Saksan nähtävyydet sekä vanhan ja ultramodernin, karhean köyhän ja kiiltelevän kalliin kohtaaminen kuhisevassa Berliinissä.  

Saksan matkat - Näköala Berliinin yliBerliinissä riittää nähtävää, kulttuuria ja juhlapaikkoja.

Frankfurt am Main

on Saksan talouselämän keskus, joka tunnetaan paitsi pilvenpiirtäjistään myös lentokentästään, joka vie sinut lähes minne päin maailmaa tahansa. Pilvenpiirtäjien kupeesta löydät keskiaikaisia rakennuksia ja varakkaiden pankkiirien vierestä köyhiä opiskelijoita.

Matkaa Müncheniin

on Berliinin ja Hampurin jälkeen Saksan kolmanneksi suurin kaupunki. Baijerilaisen rempseä kaupunki tarjoaa sliipatun julkisivun alla loistavia baareja ja klubeja. Tässä yliopistokaupungissa yöelämä on Saksan vilkkaimpia. Legendaarinen Oktoberfest kannattaa kokea, ainakin jos on oluiden ystävä. Maista myös paikallisia makkaroita ja viinejä. Münchenistä on helppo lähteä Alpeille, jotka ovat ajomatkan päässä.

Saksan matkat - Alpit Münchenin taustallaEtelä-Saksan pääkaupunkina tunnettua Müncheniä vartioivat upeat Alpit.

Matkaa Kölniin

Köln on roomalaisten lähes 2000 vuotta sitten perustama kaupunki. Nykyään se on Saksan neljänneksi suurin väestökeskittymä ja taiteilijametropoli, jonka galleria- ja museotarjonta on verraton. Keskiaikaisten kirkkojen ohella voit tutustua 1700-luvulla alkunsa saaneeseen maailman vanhimpaan parfyymitehtaaseen, josta kuuluisa Eau de Cologne on kotoisin.

Muita näkemisen arvoisia kaupunkeja ovat esimerkiksi jazz- ja elokuvafestivaalien Dresden, muodin keskus Düsseldorf, vapaamielinen Hampuri sekä historiallinen Bremen.

Yöpyminen Saksassa

Majoittuminen Saksassa ei yleensä tuota ongelmia. Hotellit ovat monentasoiset ja lisäksi tarjolla on runsaasti aamiaismajoitusta ja hostelleja (Jugendherberg). Saksalaisin tapa majoittua matkalla on vuokrata asunto (Ferienwohnung). Asuntoja on varsinkin suurissa kaupungeissa joka lähtöön - pienistä yksiöistä kokonaisiin huviloihin.

Syö & juo

Saksalainen keittiö tunnetaan laatumakkaroistaan, joita kannattaa kokeilla Saksan matkalla. Currywurst kuuluu suosituimpiin välipaloihin, mutta kokeile lukuisia muitakin bratwursteja! Perinteistä saksalaista kotiruokaa tarjoavat Gasthausit, joita löytyy runsaasti esimerkiksi maanteiden varsilta. Usein nämä sijaitsevat maatalon yhteydessä ja tarjoavat myös majoitusta. Kaupungeissa kebabpaikat tarjoavat halpaa ja yllättävän hyvää palanpainiketta. Unohda Suomessa myytävät heppoiset pitakebabit - saksalaisen Dönerin tai Dürümin jälkeen et pysty niitä syömään, sillä täkäläiset ovat niin maukkaita. Monessa paikassa voit valita kebabiisi punaisen lihan sijaan kanaa tai kasviksia.

Suuntaa Baijeriin maistelemaan oluita - niitä löytyy saksasta yli 1200 erilaista! Myös viinejä kannattaa maistella Saksassa. Voit suunnata suoraan jollekin monista viinitiloista, tai tyytyä viinikauppaan tai -baariin. Mosel on monen viininystävän mielikohde, sillä alueen Riesling-valkoviini on maailman kuulua.

Saksan Matkat - Saksalainen autobahn Baijerin AlpeillaAutobahnilla pääsee liikkumaan hyvin ja helposti läpi koko Saksan.

Liikkuminen Saksassa

Suuren maan valloittamiseen on monta keinoa. Fillari on vihrein menopeli. Suurten kaupunkien välillä on tarjolla runsaasti lentoja ja jos varaat matkasi ajoissa, voit saada hyvinkin edulliset lennot. Usein lentämistä kätevämpi tapa liikkua Saksan kaupunkien välillä on juna. Raideyhteydet ovat yleensä luotettavia ja joillain matkoilla hyvinkin nopeita. Kun ostat matkan netin kautta ja tulostat lippusi kotona, säästät huomattavasti! Saksasta pääset myös naapurimaihin kätevästi junalla. Saksalainen erikoisuus ovat valtavat moottoritiet, joilla ajetaan ilman nopeusrajoituksia! Autoilijalle suosittelemme kuitenkin pienempiä teitä, jotka kulkevat usein lumoavien maisemien ja idyllisten kylien läpi. Auto takaa myös sen, että liikut matkalla oman tahtisi mukaan.

Reissuvinkkimme Saksaan

Käy yhdessä Euroopan tunnetuimmista linnoista, Neuschwansteinissa. Baijerissa linnoja riittää, joten sesonkiaikaan kannattaa suosia vähemmän tunnettuja palatseja.

Kokeile erilaista biitsilomaa Itämeren rannalla. Itäisen Saksan pohjoisella rannikolla on lukuisia hyviä kohteita. Valtavat hiekkarannat ja vanhat pitsihuvilat luovat rantalomalle idylliset puitteet. Useista rannikkokylistä voit matkustaa lautalla Puolan puolelle.

Pohjois-Saksasta löytyy idyllisiä pikku kaupunkeja, joissa kannattaa käydä. Esimerkiksi Celle ja Lüneburg säästyivät hyvin toisen maailmansodan pommituksilta. Lüneburgissa kannattaa poiketa paikallisten suosimaan kaupungin vanhimpaan kahvilaan, Raunoon, jonka kakut ovat taivaallisia!

Saksan matkat - Neuschwansteinin satulinna Neuschwansteinin upea satulinna on yksi Saksan tunnetuimpia käyntikohteita.

Saksa - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä