Lissabon

Matka Lissaboniin - tunteita, historiaa ja kaikkea kaunista
 

Lissabonin matka - portugalilaista karismaa

Lissabonin matka täyttää kaikki kaupunkilomailijan toiveet. Portugalin charmantissa pääkaupungissa aurinko laskee valatameren taa, hiekkarannat odottavat aiva kaupungin tuntumassa ja haikeat fado-laulut säestävät iltakävelyitäsi historian ja shoppailun täytteisten päivien päätteeksi.

Lissabon - Seitsemän kukkulan kaupunki

Lissabon on Euroopan toiseksi vanhin pääkaupunki Ateenan jälkeen. Sen sijainti Atlantin rannikolla on vetänyt kansakuntia puoleensa kautta aikojen ja nykyään niin lomailijat eri puolilta Portugalia kuin muualtakin maailmasta tulevat Lissaboniin nauttimaan yhdistelmästä suurkaupungin hulinaa ja rentoa ranalla pötköttelyä, Port-viinien maistelua unohtamatta. 

Lissabon on kaupunki, jossa kapeat, keskiaikaiset kujat ja pariisilaistyyliä henkivät leveät kadut kuljettavat sinua ympäri kaupungin seitsemää kukkulaa, joilta Lissabon on saanut lempinimensä, "Seitsemän kukkulan kaupunkin" (The City of Seven Hills).

Viittauksia Portugalin loisteliaaseen siirtomaahistoriaan on Lissabonissa nähtävillä kaikkialla aina arkkitehtuurista keskustan pääkatuja reunustaviin palmuihin asti. Menneiden aikojen tutkimusmatkailijoiden patsaat seuraavat ohikulkijoita saman melankolian vallassa, joka määrittää koko Lissabonin sielua, ja erityisesti sen tunnistettavaa musiikkia: Fado, "kohtalo" –  surumielinen valitusvirsi, jonka juuret ovat niin kietoutuneita lissabonilaisten omiin, että on hankalaa päätellä kumpi tuli ensin. 

Lissabonin nähtävyydet ja muuta tekemistä

Lissabonin matka - Nähtävyydet

Belémin alueella kaupungin keskustassa on paljon nähtävyyksiä. Voit tyydyttää historiannälkääsi suuntaamalla kohti vanhaa kaupunkia Alfamaa, jonka pieniä kujia reunustavat vanhat rakennukset luovat idyllisen ympäristön. Pysähdy kahville ja maista kuuluisaa pastel de belémiä. Tämän jälkeen jatka matkaasi St. Jörgenssin linnalle, joka on korkeammalla Alfaman vanhassa kaupungissa. Henrik Sjöfararenin monumentti ja Belémin torni ovat must-valokuvattavia.

Lissabonissa ollessasi varaa aikaa käydäksesi kuuntelemassa jokunen fado-laulu. Kannattaa varata paikka esitykseen hyvissä ajoin, sillä useimmiten lauluesitykset ovat täyteen buukattuja.  

Shoppaileminen Lissabonissa 

Matka Lissaboniin - Baixa

Lissabonissa voit tehdä hyviä ostoksia, varsinkin jos rakastat kenkiä, jotka ovat täällä todella edullisia! Yksi suosituimmista shoppailualueista on Avenida Liberaded, mutta keskustan ulkopuolella on myös monia ostoskeskuksia, kuten Amoreiras. Bairro Altossa on pienempiä ja perinteisempiä pikku kauppoja, myös joidenkin  kuuluisimpien portugalilaisten designereiden putiikit löytyvät täältä. Lisää portugalilaista shoppailtavaa löydät Chiadon alueelta hieman etelämpää. Lissabonissa on helppo shoppailla pienemmälläkin budjetilla, sillä ostettavaa on joka puolella. Voit valita kaikkea brick-a-brackeista muotivaatteisiin, kenkiin, laukkuihin ja ruokaan!

Lissabonin yöelämä

Lissabonin matkat - yöelämää

Avenida 24 de Julho aina Alcantara-sillalle asti pursuaa klubeja ja baareja ja Bairro Alron ravintolat ovat siinä vierivieressä. Pavihao Chines -cocktailbaari on vierailun arvoinen, vaikka se ei lissabonilaisittain edullisimmasta päästä olekaan. Paikka on sisustettu katosta lattiaan antiikilla ja muilla meilenkiintoisilla esineillä: puitteet taivaallisista drinkeistä nauttimiselle ovat siis kohdallaan! Lisää klubeja ja ravintoloita löydät Doca de Alcântaran ympäristöstä Lissabonin satamasta. 

Yöelämä herää henkiin vasta puolen yön aikoihin, mutta onneksi voit juhlia aamuun asti! Tsekkaa indieklubi Incógnito, megatyylikäs Main, suosittu yäkerho Radio Hotel, kasari- ja ysäripoppia luukuttava Plateau ja tälläydy parhaimpiisi päästäksesi sisään kolmikerroksiseen Luxiin.

Kaiken shoppailun ja juhlimisen jälkeen on aika breikille! Nauti kahvista Brasileria Caféssa tai mene piknikille Monsanto-puistoon  yhteen maailman isoimmista kunnanpuistoista.

Kaupungin ulkopuolella

Portugalin matka Lissaboniin - Estorilin rannikkoa aivan Lissabonin ulkopuolella

Älä jämähdä Lissabonin matkallasi pelkästään keskustaan – vain 25 minuuttia kaupungin ulkopuolella on elegantti Estorillin kaupunki, Cascaissin lomakeidas ja rauhallinen, mahtavan idyllinen Tavira. Ota aurinkoa, kastaudu meressä ja rentoudu niin kuin lomalla kuuluu! Tavirassa sopii tähän vallan mainiosti, sillä siellä on turisteja vähemmän kuin voisi niin hurmaavalta paikalta odottaa.
Ota myös laiva Ilha de Taviran tai Terra Estreitan saarilleThe Sand City on sekin näkemisen arvoinen, tsekkaa siellä hiekasta tehdyt upeat luomukset tai lähde täyttämään vatsaasi Guinchoon, jossa on mahtavia ruokapaikkoja sekä täydellinen surffibiitsi!  

 

Majoitus Lissabonissa

Jos haluat majailla lähellä bailupaikkoja, on Bairro Alto paras vaihtoehto, vaikka se onkin muita alueita kalliimpi. Jos haluat säästää rahaa, majoittaudu hieman kauemmaksi kaupungin keskustasta.

Saadaksesi hyviä vinkkejä ennen varauksesi tekoa ota yhteyttä matka-asiantuntijoihimme. Voit myös tulla käymään toimistollamme!

Liikkuminen Lissabonissa
Lissabonin matka - liikkuminen


Lissabon on rakennettu seitsemän kukkulan päälle: tämän takia pienet kadut ovat paikoittain aika jyrkkiä. Jos et halua rasittaa itseäsi kävellen, voit hypätä ratikan tai yhden kolmesta kaupunkia kiertävän kaapeliauton kyytiin. Jos suunnittelet matkaa kaupunkien ulkopuolelle, on paikallisbussi tai juna paras ja halpa vaihtoehto. Myös pyörän tai mopedin vuokraus ovat näpsäköitä vaihtoehtoja.

Autamme sinua autonvuokrauksen järjestämisessä

Tarjoamme kilpailukykyisin hinnoin ja kokemuksella juuri sinulle parhaiten sopivan auton. Meillä on erikoisdiilejä nuorille matkustajille! 

Opintomatka Lissaboniin

Lissabon on helppo ja mielenkiintoinen kohde myös opintomatkalaisille. Reissuasiantuntijoimme joukossa on myös erityisesti erilaisiin ryhmämatkoihin erikoistuneta spesialisteja, jotka hoitavat isojenkin ryhmien matkajärjestelyt. Laita vinkki eteenpäin opettajalle tai pistä porukka kasaan vaikka harrastuspiiristä ja ryhdy itse ryhmänjohtajaksi, ja sitten vain opintomatkalle Lissaboniin!

Lissabon - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä