Malta

Maltan itärannikko koostuu hiekkarannoista ja satamista
 

Maltan matkat

Välimerellä, lähellä Italian Sisiliaa sijaitseva Malta on kesäisin auringonpalvojan unelma ja läpi koko vuoden historian ystävän täydellinen valinta lomakohteeksi. Jylhiä kallionjyrkänteitä, pitkiä hiekkarantoja ja vilkas yöelämä. Matka Maltalle on täynnä elämänmakuisia päiviä - ja öitä!

Pienestä koostaan huolimatta Malta on loistelias ja monipuolinen: historiallisia temppeleitä, suojaisia poukamia, huikeita sukellusmahdollisuuksia ja kiehtovaa historiaa. Maltalaiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia matkaajia kohtaan, saarilla vallitsee leppoisa ja rento tunnelma ja veneretkillä näet parhaat palat rannikoiden kauneutta ja Välimeren kimalletta. Toisin sanoen Malta on täydellinen matkapaketti!  

Sukellus

Sukellus
Maltan erikoisuus on sen ainutkertaiset hylkysukellusmahdollisuudet, joista pääset nauttimaan vaikket olisikaan vielä kokenut sukeltaja. Lähde tutustumaan pinnanalaiseen maailmaan!
Lue lisää

Matka Maltalle - Värikkäät kalastusveneet

Malta on saarivaltio, jonka 3 suurinta saarta on asuttuja: MaltaGozo ja Comino. Malta on siis sekä maan pääsaaren että itse valtion nimi, mutta älä anna tämän sekoittaa päätäsi tai matkasuunnitelmiasi.  

Tekemistä ja nähtävää Maltalla

Malta on kuin yksi iso elävä museo! Ja ei, ei tylsän kuiva ja pitkäveteinen museo, vaan kiehtova ja yllättävä. Jotakuinkin missä vain liikutkin Maltalla, näet mielenkiintoista arkkitehtuuria ja historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja paikkoja. Maltalla arvostetaan myös taiteita ja kulttuuria, mikä näkyy ja kuuluu: sisällytä matkaasi gallerioita, teatteriesityksiä ja musiikkia! 

UNESCOn maailmanperintölistalle nostetut esihistorialliset Tarxien, Hagar Qimin, Mnajdran ja Ggantijan temppelit ovat vanhempia kuin Egyptin pyramidit. Niin ikään näyttävän, joskaan ei lähellekään yhtä vanhan, rakennelman löydät Vallettasta: St. James Centre.

Matka Maltalle - Auringonlasku rannalla

Aktiiviselle lomailijalle Malta tarjoaa täydelliset kiipeily- ja sukellusmahdollisuudet. Ja kun rantaviivaa riittää ja veden lämpötila pyörii kesällä keskimäärin 23 asteen paikkeilla, voit hyvin lisätä uinnin ja snorklauksen aktiviteettilistallesi. Aurinkoinen ilmasto tarkoittaa myös hyviä mahdollisuuksia vaelluksille ja kevyille päiväretkille: suuntaa esimerkiksi rentoutumaan päiväksi Gozolle. 

Täydellisen historian, aktiviteettien ja tietenkin herkullisen ruoan täyttämän päivän päätteeksi nouse haukkomaan henkeäsi auringon laskiessa Maltan korkeimmalle paikalle, Dingli Cliffsin huipulle.

Maltan yöelämä

Malta on tunnettu railakkaasta yöelämästään eikä maine todellakaan ole tuulesta temmattu. Malta on kansainvälisten DJ:n vakiopaikka ja erilaisia baareja ja klubeja löytyy moneen makuun. Paikalliset rakastavat festivaaleja, mikä näkyy niin lukuisine perinteinä, ihmisten innokkuutena juhlia ja moninaisena fanfaarimusiikkina!

Paras aika Maltan matkalle?

Keskikesä (heinä-elokuu) voi olla jopa polttavan kuuma Maltalla. Tällöin lämpömittari saattaa näyttää jopa 40ºC. Huhti-kesäkuussa ja syyskuussa on mukavan lämpöistä. 

Matka Maltalle

Perinteisten juhlallisuuksien kannalta pääsiäinen on mielenkiintoinen aika vierailla Maltalla: koko kylän kokoisia juhlallisuuksia, komeita juhla-asuja niin "tavallisilla" ihmisillä kuin sotilaillakin ja paljon, paljon perinteitä, joista ammennat Maltan kulttuurituntemustasi!

Malta - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä