Kroatia

Kiertele Kroatian matkalla pikkukylissä ja ihastu niiden idyllisyyteen
 

Kroatian matkat - Kulttuurikaupungeista luonnon keskelle

Kroatia on ajaton matkakohde, jonka houkuttelevuus ei vaihtele trendien mukana. Kroaatit tunnetaan kulttuurin, urheilun ja luonnon rakastajina, mutta suurimmalle osalle matkustajista maa tuo mieleen aurinkorannat ja mainiot vaellusmaastot. Matka Kroatiaan on jotakuinkin täydellinen yhdistelmä, mitä kaikkea lomalta nyt ylipäätänsä voi odottaa!

Purjehdus

Purjehdus
Uneksitko Etelä-Euroopan lämpimästä kesätuulesta kasvoillasi ja pulahduksesta kristallinkirkkaaseen veteen? Tai auringonotosta ja auringon laskun jälkeisistä aktiviteeteista?
Lue lisää

Kroatia – Täydellinen rantalomakohde

Kroatialla on huikeat 5,835 kilometriä rantaviivaa, mitä selittää maan 1,185 saarta. Reissaajalle tämä puolestaan tarkoittaa tolkuttomasti mahdollisuuksia rannalla makoiluun, turkoosissa vesissä snorklaukseen ja purjelaivan kannella kauniiden saaristomaisemien ihailuun. 

Tavanomaisen rantaelämän lisäksi Kroatia on tunnettu myös naturistien luvattuna maana. Jos viihdyt Aatamin asussa, suuntaa Rabin saarelle, jonka nakuranta on maan tunnetuin.

Rantaviivan ja saariston lisäksi Kroatian helmiin kuuluu hedelmällisiä tasangot, vehreät kukkulat, komeat vuorimaisemat sekä kiehtovat, historialliset kaupungit. Monipuoliset maisemat, hyvät vaellus ja urheilumahdollisuudet sekä Kroatian rannikolla on yli 200 leirintäaluetta! Kroatiassa telttailu on turvallista ja maisemat mahtavia. Kroatiassa Välimerellinen leppoisuus on voimissaan!

Ruokaa ja juomaa Kroatiassa

Yksi matkailun parhaista puolista on paikalliseen keittiöön ja ruokaperinteisiin tutustuminen eikä Kroatia ole kohteena tästä poikkeus. Kroatialaisissa ravintoloissa nautit välimerellisiä ja etenkin Italiasta muistuttavia herkkuja: pizzaa, pastaa, liharuokia sekä tietenkin herkullista kalaa. Niin ikään paikalliset viinit ja oluet ovat ensiluokkaisia maailmanlaajuisissa vertailuissa. Kokeile Zagrebin oluita Ozujskoa, ja Karlovackoa. Rannikoilla puolestaan valmistetaan viinejä, joista suosituimmat ovat Faros ja Dingac. Suosittelemme.

Matka Kroatiaan - Ihastele Kroatian kaunista saaristoa
Aurinkolasit päähän, mukava asento ja olet valmiina vaikkapa purjehdusreissulle Kroatiaan!

Kroatian kaupungit ja luonnonpuistot

Kroatian entisessä pääkaupungissa Varadžinissa ihailet barokki-arkkitehtuuria, kun taas nykyinen pääkaupunki Zagreb tarjoaa vilkasta yöelämää, mielenkiintoisia tarinoita historiasta sekä museoita, teattereita ja gallerioita. Dubrovnik taas on kruunattu Välimeren helmeksi, joka jokaisen Kroatiassa kävijän on yksinkeratisesti vain koettava.

Dalmatian alueelta löydät parhaat hiekkarannat ja alueen pääkaupunki Split taas tarjoaa – rantaleikkien lisäksi – kulttuuria, historian tuulia ja erinomaiset urheilumahdollisuudet. Split on myös osuva etappi, jos haluat seikkailla lautalla Kroatian saaristossa. 

HUOM! Splitin ja Dubrovnikin välillä on n.15 kilometrin levynen suikale Bosnia-Hertzegovinaa, mikä tarkoittaa rajatarkastuksia. Pidä siis passi mukana ja lähettyvillä, vaikka olisit menossa vain päiväreissulle kaupungista toiseen.

Kroatian matkat - Dalmatian viinitarha
Saisiko olla lasillinen viiniä suoraan viinitarhalta? Näissä maisemissa kyllä kelpaa!

Kaupunkikokemuksia vastapainottamaan Kroatia esittelee komeaa luontoa reissaajille. Rentoudu Plitvice Lakes -kansallispuiston huikeissa järvimaisemissa ja ihaile hypnoottisten vesiputousten virtaamista. Jos taas etsit kanjonimaisemia, suuntaa Krkan kansallispuistoon, jossa tutustut samalla kauniisiin luostareihin.

Pohjois-Dalmatian välimerellinen kaupunki Zadar hurmaa matkalaisen maisemillaan ja rikkaalla roomalaishistoriallaan. Zadar on vielä varsin tuntematon paikka maailman turistikartalla, joten jos kaipaat turismilaumoista vapaata reissamista, suuntaa Zadariin. Pula on puolestaan roomalaisten raunioiden kotiranner. Pulan amfiteattereissa järjestetään kesäisin vaikuttavia konsertteja, jotka ovat takuuvarmasti ikimuistoisia kokemuksia. 

Matkalla Kroatiassa - Dubrovnik
Telttailupaikkoja löytyy Dubrovnikin rannikon läheisyydestä, liity retkeilijöiden joukkoon!

Kroatian sää ja matkustaminen

Dalmatian rannikko on yksi Välimeren aurinkoisimmista. Sää on välimerellinen kuumine kesineen ja leutoine talvineen. Sisämaassa sää on mannermainen, mikä tarkoittaa kuumia kesiä ja kylmiä, lumisia talvia. Useimmat turistit matkustavat Kroatiaan huhti–syyskuussa. Heinä- ja elokuussa hinnat ovat turistisesongin takia korkeimmillaan.

Ota yhteyttä