Wien

Lähde tutustumaan huikean kauniiseen Wieniin
 

Wienin matka - Mozartin maisemissa

Mozartin kotikaupunki Wien on historiaa ja taidetta huokuva Itävallan kulttuuripääkaupunki, jonka musiikkitarjonta on monipuolisuudessaan vertaansa vailla. Varaa Wienin matka vaikka heti!

Wienin matka on vain lentojen päässä

Wien

Tonavan rannalla lepää kaunis Itävallan pääkaupunki Wien naapureinaan Unkari, Slovakia ja Tšekki. Metropolialueella kaupungin kattojen alla asuu 2,3 miljoonaa ihmistä. Wien on maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurillinen sydän, joka sykkii kulttuuritapahtumia vuoden ympäri. Monet eurooppalaiset kuuluisuudet ovat vaikuttaneet Wienissä, kuten Freud, Haydn, Schubert, Beethoven, sekä lukuisat muut. Wienin vanha keskusta ja upea keisarillinen kesäpalatsi Schönbrunn (1744-49) kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Wienin matka - upeaa arkkitehtuuria 

Wienin nähtävyydet

Arkkitehtuurillisesti kiehtovassa Wienissä pääset ihailemaan barokki- ja jugendtyylisiä rakennuksia sekä koluamaan museoita useiden päivien ajaksi, mikäli tällaiset aktiviteetit ovat intressilistallasi. Kaupunkia kiertävät bulevardikadun, Ringstrassen varrella olevat puistot, upeat puutarhat ja taidegalleriat kertovat kaikki Wienin rikkaasta kulttuuriperinnöstä.

Keskiaikaisen vanhan kaupungin, Innere Stadtin, alueelta löydät useita kiinnostavia nähtävyyksiä, historiallisia katuja sekä Gothic Stephansdom eli Pyhän Tapanin katedraalin, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä. Sen 136-metriin yltävä torni on vaikuttava näky!

Wienin matka - Schoenbrunn Palace

Erinomaisesti toteutettu Albertina-museo sijaitsee myös samojen korttelien varrella. Se kätkee sisäänsä yli 1,5 miljoonaa taideteosta, joiden tekijöihin lukeutuvat muun muassa Rembrant, Leanardo Da Vinci ja  Picasso. Käy myös itävaltalaiseen taiteeseen keskittyvässä Leopold-museossa. Haus der Musik -tarjoaa toisenlaisen näyttelykokemuksen; musiikin taitolaji avautuu sinulle uudella tavalla interaktiivisesti ja yllättävän hauskasti toteutetun näyttelyn kautta.

Vanhan kaupungin kirkkokattaus on vertaansa vailla. Jokaisessa kirkossa on omanlainen tunnelmansa. Vieraile vanhan kaupungin reunalla sijaitsevassa Hofburg ja Habsburgien valtavassa keisarillisessa palatsissa, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1200-luvulta. Käy myös ihmettelemässä augustiinoveljeskunnan Augustinkirche-goottikirkkoa. Pikkulinnut ovat laulaneet, että kirkon sunnuntaimessun kuorokonsertti on erittäin tasokas.

Klassista musiikkia ja oopperaa

Wien on klassisen musiikin harrastajan paratiisi, mutta jokaisen reissaajan tulisi sisällyttää Wienin matkaansa konsertti tai kaksi. Koe unohtumattomia musiikkielämyksiä, joita tarjoilevat mm. Volksoper ja valtionooppera. Wiener Konzerhausin ja Musikvereinin klassiset konsertit ovat maailmankuuluja ja Wienin Filharmonikoiden kuuleminen saattaa muodostua elämäsi hienoimmaksi musiikilliseksi kokemukseksi!  

Wienin matka

Helppo kaupunkikierros

Jos Wienin matkasi on vain lyhyt visiitti, käytä Cityraman tarjoamia opastettuja kaupunkikierroksia, joiden kesto vaihtelee muutamasta tunnista kokonaiseen päivään. Cityraman kautta pääset tutustumaan Wienin lisäksi myös muihin historiallisiin kaupunkeihin kuten Budapestiin, Prahaan ja Saltzburgiin. Wienin Line-bussit ovat niin sanottuja "hop-on-hop-off " -turistikyytejä. Bussilla on kaikkiaan 14 pysäkkiä.

Wieniläinen keittiö ja yöelämä

Suurin osa kaupungin ravintoloista, baareista ja hotelleista sijoittuu Innere Stadtin alueelle. Kokeile paikallisia herkkuja, kuten Wiener Schnitzeliä, suklaista Sacher-kakkua ja kuumaa Apfelstrudel -omenatorttua jossakin Wienin monista Kaffehauseista. Kaupungin kahvilakulttuuri ulottuu 1600-luvulle asti.

Wienissä juhliminen on onnistuu ja erityisesti sen tunnelmalliset viinitavernat ovat must! Historiaa ja vanhoja aikoja huokuvan Wienin yöstä löydät trendikkäitä elektronisen musiikin klubeja, joissa DJ:t pitävät tanssilattian kuumana. Musiikin suhteen Wien on erinomaisen monipuolinen kaupunki.

Wienin matkat - täällä nautitaan sacherkakkua!

Aktiivireissaajan Wien

Tonava on monenlaisten häppeninkien koti. Uimareissu hikisen museokierroksen päätteeksi vilvoittaa mieltä ja kehoa. Valitsetko sinä normibiitsin vai nudistirannan? Pyöräile Tonavan vartta pitkin tai seilaa jokea paatilla. Jos kaipaat enemmän äksöniä, ota allesi vesisukset ja kokeile, miltä vetten päällä hiihto tuntuu. Kuivemmissa merkeissä pääset liioista energioista Wienerwaldin kukkuloilla samoilemalla. Muista piknik-varustus! 

Liikkuminen Wienissä

Wienin julkinen liikenne on erittäin toimiva ja kattava.  Menopelinä voit käyttää ratikkaa, bussia ja metroa. Wien suosii erityisesti pyöräilijää, sillä pyörätiet risteilevät pitkin stadia kiitettävästi. Taksit ovat halpoja ja turvallisia, mutta omalla autolla liikkumista keskustassa kannattaa harkita ruuhkien vuoksi.

Wienin kansainvälinen bussiverkosto kattaa melkoisen osan Eurooppaa, mutta junat ovat usein nopeampi kulkupeli, joskin kustantavat hieman enemmän. Keski-Euroopan keskeinen junakeskus sijaitsee Wienissä, joten maasta toiseen liikkuminen onnistuu mutkitta. Amsterdamin ja Wienin välillä on myös veneyhteys, samoin Wienin ja Budapestin.

Flughafen Wien Schwechat:n kansainvälinen lentokenttä on erittäin kiireinen ja sitä kautta pääset lähes minne tahansa maailmankolkkaan. Kentältä voit vuokrata auton niin halutessasi.

Wienin matka Itävaltaan

Milloin mennä Wieniin

Heinä- ja elokuu ovat kuumimpia kuukausia. Paras keli reissaamiseen on luultavimmin kesä- ja syyskuussa, mutta muutkin travellaajat tietävät sen, joten ruuhkilta ei välttämättä välty, vaikka heinäkuu onkin Euroopan virallinen lomakuukausi. Loka-marraskuu ja huhti-toukokuu ovat rauhallisempia reissuaikoja. Talvet ovat hyytävän kylmiä.

Matkavinkkimme Wieniin

Wienissä tapahtuu jatkuvasti. Kannattaa surffata netissä ja tsekata musiikkifestivaalien, konserttien ja leffafestivaalien ajankohdat, niin saat reissustasi vieläkin enemmän irti. Albertinaplatzilta löydät turisti-infon.

Wien - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä