Itävalta

Itävallan Alpeilla
 

Itävallan matkat - Alppien ja oopperan juurilla

Itävalta, valssin ja herkullisten suklaiden sekä leivosten maa, tarjoaa nautiskelijoille mutta myös aktiiviselle reissaajalle paljon koettavaa. Eritoten Wienissä voi nauttia huikeista teatteri-, ooppera- ja klassisen musiikin esityksistä. Koe tämän kiehtovan maan kulttuuri ja historialliset nähtävyydet - unohtamatta Alppeja! Itävallan matkat kiehtovan kulttuurin ja mahtavien maisemien äärelle alkavat täältä!

Itävallan matkat - kulttuuria ja vuoristomaisemia

Itävalta on vuoristoinen maa, jolla on omanlaisensa historia, musiikkia ja ulkoilma-aktiviteetteja ympäri vuoden. Aistit heti maahan tullessasi Itävallan erityisen tunnelman, jota leimaa tietty vuoristomeininki; yli puolet maasta on vuoristoista Alppimaisemaa. Mahtavien vuorijättiläisten juurella tunnet itsesi pikkuruiseksi! Kaupunkialueet eroavat merkittävästi maaseudusta, joten tutustu ihmeessä molempiin!

Tekemistä ja näkemistä riittää. Kiertele historiallisissa kaupungeissa ja ota bussi Krimmlin henkeäsalpaaville vesiputouksille. Lähde haikille Tirolin vuoristoon - nauti korkeuksista ja pulahda Bodenseen aaltoihin! Itävallan keskeinen sijainti tekee siitä loistavan kohdemaan Euroopan turneelle, sillä matkan jatkaminen täältä on helppoa hyvien liikenneyhteyksien ansiosta.

Matkat Itävaltaan

Salzburg

Idyllinen Salzburg on täynnä viehättäviä aukioita ja puistoja, barokkikirkkoja ja loistavaa suklaata. Tämä kaunis pikkukaupunki tunnetaan Mozartin synnyinkaupunkina. Parhaat näkymät Salzburgin kattojen yli löydät Festung Hohensalzburgista, kaupunkia vartioivasta linnoituksesta.

Salzach-joki kulkee halki Salzburgin ja jakaa sen kahtia. Toisella puolella on turistien suosima vanha kaupunki, ja toiselta puolelta löytyy puolestaan parempia shoppailumahdollisuuksia. Jos matkaat paremman puoliskosi kanna, lähde ihmeessä romanttiselle iltakävelyille joen varteen - erityisen romanttinen on valaistu Mozartbrücke-silta.

Salzburg on täynnä kulttuuria ympäri vuoden, mutta erityisesti heinä- ja elokuussa musiikkitarjonta on loistavaa. Joulun aikaan löydät joulumielesi Domplatzin perinteisiltä joulumarkkinoilta, jotka ovat kokemisen arvoiset. 

Itävallan matkat - tärisyttävän upea Salzburg

Wien - Itävallan pääkaupunki

Itävallan pääkaupunki Wien sijaitsee kaupunkia halkovan Tonavan äärellä. Barokin ja jugendin helmet odottavat UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla olevassa Wienin keskustassa. Schönbrunnin linna ja lukuisat museot tarjoavat nähtävää historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle. Kunsthistorisches Museum ei ole niin kuuluisa kuin esimerkiksi Pariisin Louvre, mutta sen kokoelmat ovat kuitenkin samalla tasolla! Wienillä on maine historiallisena klassisen musiikin, oopperan ja tanssin keskuksena. Kuitenkin kaupungista löytyy myös sykkivää yöelämää. Trendikkäiden baarien ja huippu-Dj:den rinnalla on tarjolla perinteisiä viinitupia. Rentoutua voit kaupungin lukuisissa puistoissa.

Matkat Itävaltaan - Wienin oopperatalo

Aktiivireissaajan vaellusreiteillä

Itävalta on huippukohde ulkolajeista innostuneelle reissaajalle. Lähde pyöräretkelle pitkin Tonavan rantoja - tämä on erilainen tapa nähdä mahtava joki. Aloita reissusi Saksan puolelta kauniista Passaun kaupungista ja jatka aina Wieniin asti! Maisema-ajeluun voit liittää Euroopan suurimman kansallispuiston, Hohe Tauernin, jossa sijaitsee upea 3797 metrin korkeuteen kurottava Glassglockner-vuori. Zell am See on luonnonkaunis alppikylä, josta löytyy upeita maisemia ja kirkasvetinen järvi. Kesäisin alueella on verrattomat vaellusmaastot ja purjelautailukin onnistuu.

Poikkea vaelluksella pieneen Partenenin kylään, joka sijaitsee Montafonin laaksossa, 1030 metriä meren pinnasta. Täältä löydät kauneimmat portaat, jotka olet ikinä nähnyt - lähes 300 vuotta vanha polku tarjoaa 4000 porrasta ja uskomattomat näkymät!

Alpeilla vaeltaminen on yleensä turvallista ilman opasta, koska reitit on merkitty hyvin, ja yöpymistä varten on autiotupia. Tsekkaa kuitenkin aina säätiedot ja reitin taso ennen lähtöä.

Itävallan matkat

Hiihtokeskusten huippuja

Innsbruck, Kaprun ja Zell am See ovat esimerkkejä kovan tason laskettelukeskuksista. Niihin saapuvat laskettelijat ja lumilautailijat ympäri maailman. Paitsi rinteistään, hiihtokeskukset ovat myös tunnettuja vilkkaasta yöelämästään. Kun olet kokenut nämä rinteet, et lainkaan ihmettele, miksi Itävallan matkat ovat niin usein juuri lasketteluun keskittyviä! 

Itävallan matkat - laskettelua Schladmingissä

Liikkuminen Itävallassa

Wienin lentokenttä on maan lentoliikenteen keskus. Kentältä voit hypätä suoraan vuokra-auton kyytiin ja lähteä tutkimaan Alppeja. Julkinen liikenne on myös toimivaa Itävallassa. Junat ovat nopea ja helppo tapa liikkua, varsinkin, jos haluat esimerkiksi Slovakiaan tai Saksaan. Junamatka Bratislavaan ei kauan kestä, joten kannattaa selvittää ennen lähtöä, olisiko sinne tarjolla halvempia lentoja kuin Wieniin! Bussilla pääset liikkumaan ympäri Itävaltaa, ja voit myös jatkaa matkaasi muualle. Eurolines on yksi hyvä bussiyhtiö, jolla pääset vaikkapa Innsbruckiin tai Salzburgiin. Aikataulut ja hinnat löytyvät netistä.

Tonava on Itävallan perinteisin liikenneväylä. Jos sinulla on runsaasti aikaa, matkaa hitaasti kauniiden maisemien halki jokea pitkin. Pyöräily on Itävallassa aina vain suositumpi liikkumisen muoto. Pyöräreittejä ja vuokraamoita on paljon. Amsterdamin ja Wienin välillä pääset reissaamaan jokilaivalla, ja Budapestiin on kantosiipialusyhteys.

Itävallan matka - Danube River Cruise

Milloin mennä

Itävallan ilmasto on mantereellinen. Valitse matkasi ajankohta sen mukaan, mitä haluat tehdä. Kuuman kesän aikana kannattaa uida, haikata, pyöräillä ja meloa. Talvella Alpit puolestaan ovat laskettelijan unelma! Heinä- ja elokuu ovat ruuhkaisimmat kuukaudet. Itävaltaan kannattaa lähteä esimerkiksi kesäkuussa, jolloin paikallisten lomat eivät vielä ole alkaneet. Joulun ja pääsiäisen aikaan hiihtokeskukset ovat puolestaan tupaten täynnä.'

Reissuvinkkimme Itävaltaan

Dürnsteinista voit tehdä päiväretken Kauenringerburgin linnalle, jonne pääsee helposti jalan. Linna sijaitsee kukkulalla, josta on upeat näköalat!

Itävalta - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä