Venetsia

Venetsian kanaaleilla
 

Venetsian matkat - Romantikkojen suosikkikohde

Pohjois-Italiassa sijaitseva Venetsia on kuuluisa taiteestaan, romanttisista kanaaleistaan, gondoliajeluistaan - ja tietysti italialaisesta ruoasta. Venetsia on tullut tutuksi myös lukuisten elokuvien kuvauspaikkana. Koe Venetsia osana Euroopan kiertomatkaasi, tai matkaa sinne varta vasten. Tässä maagisessa kaupungissa viihtyy myös pidempään!

Venetsia on gondolien ja veneiden luvattu kaupunki. Vesikulkuneuvoja on joka lähtöön, ja kaupungissa liikutaankin kätevimmin paikasta toiseen hyppäämällä vesibussin tai gondolin kyytiin. Vaikka turisteja on paljon, löytyy jostain aina oma rauhallinen soppi, jossa voi kuvitella olevansa lähes yksin. Nauti aidosta italialaisesta tunnelmasta, kun puikkelehdit kaupungissa pienten kujien välissä, välillä siltoja ylittäen. Huomaa korkealle yläpuolellesi talojen väliin pingotetuille pyykkinaruille ripustetut pyykit, jotka liehuvat värikkäinä tuulessa ja seuraa herkullisen pizzan tuoksua, joka kantautuu lähiravintolasta…

Venetsian historia ulottuu 1500-luvulle, jolloin kaupunki alkoi kohota 118 saaren päälle Adrianin meressä. Venetsia on käytännössä rakennettu puisten pylväiden päälle ja useissa paikoissa talojen rappusia saattaakin peittää vesi! Ei ehkä aina niin käytännöllistä, mutta ah niin kaunista katseltavaa kuunvalossa nousuveden aikaan... Venetsian on monesti ennustettu vajoavan ahdin valtakuntaan. Toistaiseksi kaupunki on kuitenkin välttynyt tältä kohtalolta. Tämä herkkyys on ehkäpä yksi syistä Venetsian mystisyyteen ja houkuttelevuuteen.  

Venetsian matkat - KILROY

Elokuvista tuttu Venetsia

Venetsia on paitsi taiteen ja romantiikan tyyssija, myös tuttu monille valkokankaalta. Kaupungissa on kuvattu lukuisia elokuvia ja tv-sarjoja ja mainoksia. Kuljeskeltuasi pitkin labyrinttisiä kapeita kujia ymmärrät kyllä miksi. Venetsia on kuin yksi suuri ulkoilmamuseo tai Hollywood-lavaste ja vie oman aikansa, ennen kuin oivaltaa sen olevan todellinen! Hauskaa on, että tämä osa matkasta on täysin ilmaista! Jos jalat alkavat puutua Venetsian kiemuraisten katujen tallaamisesta, kannattaa kokeilla perinteistä gondolikyytiä. Gondolilla ajelu ei ole aivan halvimmasta päästä, mutta ainakin romantiikannälkäisille hintansa väärti.

Edullisemmin vesiteillä kuljettavat vesibussit. S-kirjaimen muotoisessa Grand Canalissa kulkee tosin kaikenlaisia vesikulkuneuvoja, voit siis kokeilla liftata vaikka vesiskootterin kyytiin. Aloita reissu vaikka lipumalla Piazza San Marcon aukiolle. Aukiolla on suunnattomasti puluja ja jotkut paikalliset väittävätkin, että pulut indikoivat turistien määrää kaupungissa. Matkan varrella San Marcolle tulee samalla kuitattua Scalzi-silta, College-silta, sekä valkoinen Rialto-silta, joka on yksi kaupungin kuuluisimmista.  Matkamuistoja etsivän kannattaa pysähtyä Rialtolla, sillä sillan tuntumassa on useita pikku kojuja ja kauppoja.  

Aamukahvit torilla

Aivan keskustan tuntumassa on kaupungin isoin ruokatori, josta voi ostaa hedelmiä ja vihanneksia sekä tuoreita meren antimia.  Useimmat Venetsian ravintoloitsijoista ostavat tarvikkeensa myös täältä. Muista saapua paikalle jo auringon noustessa, jolloin torivilinä on jo täydessä vauhdissa. Suurin osa myyjistä lopettaa kaupanteon jo puolenpäivän jälkeen.

Venetsian matkat - KILROY 

Silmänruokaa ja vatsan täytettä

Venetsiassa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joista löytyy valinnan varaa jokaisen kukkarolle, joten Venetsian matkalta löytää jokainen itselleen maitavaa ruokaa. Nauti päivästä ja etsi paikka veden ääreltä ja siemaile espressosi lepuuttaessasi silmiäsi merinäköalalla. Tsekkaa myös ravintoloiden ulkopuolella olevia tarjouksia tuoreista kaloista, äläkä suuntaa kotiin ennen kuin olet syönyt kotitekoista pastaa ja tiramisua!   

Houkutuksia San Marcolla

Vaikka suurin osa Venetsian nähtävyyksistä onkin ilmaisia, saa kaupungissa halutessaan myös palamaan rahaa. Kauppoja on joka lähtöön: vanhanaikaisista teatterinaamioita ja koruja myyvistä kojuista tunnetuimpien italialaisten suunnittelijoiden putiikkeihin. San Marcon alueella sijaitsee niin Bulgari, Prada kuin Gucci. Vaikka et olisi budjetoinut shoppailuun rahaa, kannattaa nämä liikkeet tsekata jo pelkästään niiden upeiden näyteikkunoiden takia. Alueella on myös hyviä kirjakauppoja, joista löytyy turistioppaita ja karttoja. 

KILROYn matkavinkit

Veden tulviessa kannattaa mukaan ottaa kumisaappaat, jotta jalat pysyvät kuivina nähtävyyksiä ihastellessa. Venetsissa on paljon taskuvarkaita, pidä siis tiukasti kiinni lomapakosta ja kamerastasi.

Venetsia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä