Rooma

Roomalaista arkkitehtuuria
 

Matka Roomaan

Koe historiaa ja ruokaherkkuja huokuva Rooma kävellen! Antiikin aikojen Colosseum on upea, mutta Rooma on myös paljon muuta: vilkasta yöelämää, erinomaista grappaa, tunnelmallisia katukahviloita sekä loputtomia kulttuurielämyksiä. Vietä täydellinen kaupunkiloma Roomassa!

Matka Roomaan alkaa suunnittelulla

Rooma

2,7 miljoonan asukkaan Rooma on ikuiselta tuntuva kaupunki, jossa eri vuosituhannet kohtaavat. Nauti historian siipien havinasta, suurten taiteilijoiden taideaarteista, Vatikaanin loistosta ja pitkistä illallisista. Tilaa kupillinen espressoa, lasi viiniä tai pieni grappa katukahvilassa, ja ihaile tyylikkäitä roomalaisia jollakin kaupungin lukuisista aukioista. Rooman matkalla tärkeintä on vain nauttia kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta - älä uneksikaan näkeväsi kaikkea muutamassa päivässä. Varmistaaksesi paluun ikuiseen kaupunkiin muista käydä heittämässä kolikko Fontana di Treviin!

Matka Roomaan

Rooman nähtävyydet

Roomassa ainutlaatuiset historialliset nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä! Aloita matka antiikkiin Colosseumilta, joka oli Rooman keisarikunnan suurin amfiteatteri ja valmistui vuonna 80. Colosseumilla kannattaa olla heti aamusta porttien avautuessa ja siltikin saatat joutua jonottamaan hetken. Pieni sisäänpääsymaksu tarjoaa todellista vastinetta rahoillesi - samalla lipulla pääset myös Forum Romanumiin. Jatka matkaasi Colosseumilta siis Forum Romanumiin. Forum Romanum oli muinaisen Rooman keskustassa oleva alue, jonka ympärille kaupunki ajan myötä kehittyi. Alue on yksi Rooman suosituimmista turistinähtävyyksistä ja esittää hienosti kaupunkitilan käytön Rooman valtakunnan aikana. Varaa tarpeeksi aikaa, koska alueella on nähtävää todella paljon!

Forum Romanumista pohjoiseen sijaitsee Michaelangelon suunnittelema Piazza di Campidoglio. Piazza on ehdoton kohde Rooman matkalla, etenkin arkkitehtuurista kiinnostuneille. Muutaman korttelin päässä Piazzalta pohjoiseen sijaitsee Pantheon-temppeli, joka on parhaiten säilynyt antiikin aikainen monumentti Roomassa. Nykyään se toimii katolisena kirkkona.

Via Condottin päässä Piazza di Spagnan aukiolla sijaitsee Rooman tunnetuin tapaamispaikka - Espanjalaiset portaat. 138 porrasta vievät sinut kolmen eri pengermän muodostelmassa Trinitá dei Montin kirkolle. Keväisin portaiden kukkaloisto on kauneimmillaan. Istu hetkeksi seuraamaan ihmisvilinää - jos onnistut löytämään vapaan paikan!

Rooman matka - Colosseum

Kahvilakulttuuria

Pantheonin jälkeen olet ansainnut kahvihetken ja lyhyen kävelyetäisyyden päästä löydätkin viehättäviä aukioita kahvikupposen sekä maailman parhaan jäätelön nauttimiseen. Itään päin suunnistaessasi löydät Piazza Navonan, joka toimi antiikin ajan ravikilpailujen pitopaikkana. Nykyään Piazza Navona on täynnä turisteja, baareja ja kahviloita ja se on loistava paikka seurata ihmisvilinää. Jatkaessasi matkaa länteen Fontana di Treville pysähdy joko Piazza Ignaziolla tai Piazza Colonnalla. Saapuessasi Fontana di Treville tuskin pystyt vastustamaan houkutusta uittaa varpaita tässä kuuluisassa suihkulähteessä La Dolce Vita -elokuvan tyyliin.

Vatikaani

Kun kerran olet Roomassa, varaa aikaa Paavin oman valtion, Vatikaanin, näkemiseen. Vatikaani sijaitsee Tavare-joen pohjoisella penkereellä. Sen tärkeimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat maailman suurin kirkko Pietarinkirkko sekä Michaelangelon Sikstiiniläiskappeli kauniine kattomaalauksineen. Varaudu jonottamaan pitkäänkin!

Matka Roomaan - St Peter's Cathedral, Vatikaani

Shoppailu Roomassa

Fontana di Trevin pohjoispuolella sijaitsee Rooman muodikkain shoppailualue. Täältä löydät jokaisen itseään kunnioittavan suunnittelijan ja brändin putiikit. Via Frattinan sekä Via Condottin ympäriltä löydät italialaista muotia, design-laukkuja, trendikenkiä ja koruja, joita katsellessa on vaikea pitää lompakko laukussa. Hiukan edullisempia liikkeitä löydät Via Nazionalelta, ja jos olet kiinnostunut second hand -liikkeistä, löydät niitä Via del Governo Vecchiolta (Piazza Navonan lähellä).

Syö ja juo

Italialaista ruokaa kehutaan syystäkin fantastiseksi ja ainoa huolenaihe onkin, miten mahdutat kaikki kulinaariset nautinnot lomaasi? Pasta, pizza, risotto, frittata, ciabatta, cassata, gelato, tiramisu….mmm. Täällä ruoka valmistetaan rakkaudella, joten varaa kunnolla aikaa sekä päivällisestä että seurustelusta nauttimiseen. Ruoan kanssa juodaan tietysti italialaista viiniä. Trattoria Gioia Mia -ravintola osoitteessa Via Avignonesi 34 on erittäin suosittu, saatat joutua odottamaan pöytää kauankin, mutta kun vihdoin pääset syömään, on nautinto taattu!

Matkat Roomaan - ruokataivas odottaa

Majoitus Roomassa

Kuten muissakin suurissa kaupungeissa, myös Roomassa hotellit ovat melko kalliita. Lisäksi majoituksen saatavuus ja hinta riippuu sesongista: elokuussa on italialaisten lomakausi, ja hinnat ovat pilvissä. Marras- ja tammikuu ovat edullisimmat. Hiukan halvempaa majoitusta löydät Termini-rautatieaseman lähettyviltä, tosin alue ei ole kaikkein houkuttelevimpia. Suosittelemme Hotel and Hostel Des Artistesia, jossa on valikoimaa dormeista kahden hengen huoneisiin. Lisäksi hotellissa on kaunis kattoterassi.

Rooman liikenne

Joukkoliikenneverkosto (bussi, metro, lähijuna) on Roomassa kattava, tosin ruuhka-aikoina kulkuneuvot ovat täpötäynnä ja liikenne voi edetä harmittavan hitaasti. Voit valita kertalipun tai viikkolipun. Liput kannattaa aina ostaa etukäteen kioskeista, sillä pysäkeillä olevat automaatit ovat usein rikki. Taksilla liikuttaessa kannattaa matkan hinta varmistaa etukäteen kuskilta. Lentokentältä kaupunkiin siirtyessäsi on helpointa ottaa suora juna.

Reissuvinkkimme Rooman matkalle

Roomassa saatat varomattomana joutua nerokkaan taskuvarkaan uhriksi, joten pysy valppaana varsinkin väkijoukoissa. Paras aika vierailla Roomassa on kevät tai syksy - kesällä sää voi olla niin helteinen, että kuumuuteen tottumattomalla matkaajalla saattaa olla jopa tuskallista. Jos aikataulu antaa periksi, kannattaa Italia koluta kunnolla. Suuntaa vaikka vuokra-autolla kohti pohjoista, ja päädy Ranskan rivieralle tai jatka roadtripia Andorran kautta Espanjaan asti.

Matka Roomaan - Piazza San Pietro

Opintomatkat Roomaan

Rooma on huikea, monipuolinen ja kiehtova kokemus. Roomassa riittää nähtävää ja opittavaa vaikka kuinka paljon, minkä takia se onkin varsin suosittu opintomatkakohde. Vinkkaa vaikka opettajalle tai kerää oma porukka opiskelu- tai harrastuspiiristä ja lähde tutustumaan Roomaan opintovierailuilla.

Rooma - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä