Milano

Milanon Santa Marian katedraali
 

Milanon matkat - Muodin ja taiteen mekka

Milano tunnetaan yhtenä maailman design- ja muotipääkaupunkina. Italian toiseksi suurimmassa kaupungissa kannattaa varata aikaa hartaalle shoppailulle ja tietysti italialaisille ruokaelämyksille! Milanosta löytyy myös runsaasti taideaarteita, näiden joukossa kuuluisa Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen. Milanoon pääsee kätevästi lentämällä, kysy edullisia lentohintoja meiltä.

Ostoshumun ja estetiikan jälkeen Milanosta pääsee myös mukavasti jatkamaan matkaansa muualle Italiaan vaikkapa junan kyydissä. Päiväretkiä kannattaa tehdä myös lähikaupunkeihin; urheiluhullulle tsekkaamisen arvoinen formulakaupunki Monza on vain bussimatkan päässä ja ihastuttava Como-järvi tarjoaa mielenrauhaa kaupungin hulinan keskelle.

Shoppailun runsaudensarvi

Milano on maailman kiistaton muotipääkaupunki. Milanolaiset itse ovat kaupunkinsa tyylikkäitä käyntikortteja. Kaupungin katuja reunustavat liikkeet kuten Prada, Gucci, Versace ja Dolce & Gabbana, mutta hieman ydinkeskustan ulkopuolelta löytyy muotia myös huokeampaan hintaan. Vaikka lompakko ei antaisikaan kaikille himoille periksi ei Milanosta voi lähteä kulkematta Via Monte Napoleonea ja Via della Spigaa. Muotiluomukset ja näyteikkunat ovat jo itsessään kuin taidenäyttelyitä! Edellisen kauden alennushintaisia vaatteita kannattaa etsiä Dmagazinesta. Shoppailun mekkana tunnetun Milanon uusia nousevia designer-putiikkeja kannattaa käydä tutkailemassa Cavalli i Nastri -kadulla.

Milanon matkat - KILROY

Milanossa löydät sekä uutta että vanhaa!

Kuvankauniin Milanon taideaarteet

Tyylikäs Milano on myös ehdoton kohde kulttuurin ystäville. Leonardo da Vincin "Viimeinen ehtoollinen on monien Milanon matkaoppaiden kansikuva ja kaupungin suuri ylpeyden aihe. Santa Maria delle Grazie on paitsi tarkkaan vartioidun maalauksen koti, myös muutenkin vierailun arvoinen kohde. Taiteen ystäville löytyy muitakin herkkupaloja, kuten Pinacoteca di Brera, jossa on esillä mm. Raffaellon, Caravaggion sekä Mantegnan töitä. Oopperan kummitus -näytelmän fiilistä etsivien ei kannata missata punaisella sametilla ja kultakoukeroilla koristeltua Teatro alla Scalaa!

Futista, gotiikkaa ja kaupunkikävelyitä

Italian talouspääkaupunki Milano on myös paljon muuta kuin huipputrendejä ja kansallisaarteita. Urheiluhullun must-check-this-out -kohde Milanon matkalla on San Siro -stadion. Futisfanaatikot ja kiihkeän pelin ystävät tuskin jäävät kylmäksi seuratessaan italialaista jalkapallorakkautta! Hektisen shoppailun jälkeen käyskentely rauhaisalla Naviglin alueella kanaalin tuntumassa saa hermot lepäämään. Istahda hetkeksi katukahvilaan ja tarkkaile paikallista elämänmenoa. Goottilaisen rakennustaiteen ylistys, huikean vaikuttava katedraali el Duomo ja sitä ympäröivä tori puluineen ovat myös ikuisesti verkkokalvoille tallentuva kokemus.

El Duomo -katedraali on pakollinen vierailukohde Firenzen matkallaEl Duomo -katedraali iltavalaistuksessa.

Bilevinkkejä

Milanossa voi bilettää tyylillä - tai hengailla kotoisasti mukavissa baareissa ja tavernoissa. Miljoonakaupungista löytyy kaikille jotakin. Corso Comolla on lukuisia klubeja, joissa tanssit jatkuvat pikkutunneille ja glamour kukoistaa. Rauhallisempaan ja letkeämpään illanviettoon soveltuvat parhaiten Breran ja Naviglin leppoisat alueet. Vinkkeinä unohtumatonta biletysiltaa suunnitteleville suosittelemme la Banqueta (via Porrone 6) sekä Magazzini Geniralia (via Pietrasanta 14). Rennompaan istuskeluun ja livebändien bongaukseen vihkiytyneiden kannattaa kurkistaa le Trottoir (Corso Garibaldi 1).

Mamma Mia mitä ruokaa!

Italialainen ruoka on käsite, jota ei voi tarpeeksi ylistää. Kannattaa pitää mielessään, että italialaiset ovat hyvin ylpeitä ruokaperinteistään ja siksi ruokaan liittyy suuria tunteita. Milanon erikoisuuksia, sahramilla maustettua Risotto alla Milanesea ja Fritto misto alla Milanesea on jokaisen Milanon kävijän pakko maistaa! Ja täällä jos jossain pizzan syönti on kaikkea muuta kuin syntiä... Vastustamattoman hyvää pizzaa saa mm. Fabbrica Pizzeria con Cucinasta (viale Pasubio 2). Ruokapaikkoja on loputtomasti, mutta erikoismaininnan annamme myös Trattoria da Pinolle (via Cerva 14) sekä al Matarel Signora Elidelle (via Mantegazza 2). Buon appetito!

KILROYn matkavinkkejä

Eteläeurooppalaiseen tapaan myös Milanossa kaupat ovat kiinni yhdestä kolmeen iltapäivällä, kannattaa siis miettiä etukäteen koska aikoo lähteä shoppailemaan. Näppärä tapa liikkua kaupungilla on hypätä ratikan kyytiin. Raitiovaunu numero 1 huristaa pitkin reittiä, jonka varrella sijaitsee paljon nähtävyyksiä. Milanon hyvin varustettu turisti-info sijaitsee Marconi Guglielmo 2:ssa. Toimistosta voi käydä nappaamassa kaupungin kartan ja ajankohtaisia tapahtumavinkkejä. Buon Viaggio!

Milano - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä