Firenze

.
 

Firenzen Matkat - Kaupunkikohteiden kuningatar

Keski-Italian Toscanassa sijaitseva Firenze on yksi Italian suosituimmista kaupungeista. Firenzen matkalta löytyy sekä uniikkia arkkitehtuuria, upeata taidetta, historiallista viehätystä että - tietenkin - shoppausta maailmankuuluun aitoitalialaiseen tyyliin. Lisäksi Firenzessä on uskomattoman romanttista! Tämä kaikki tekee Firenzestä erinomaisen kaupunkilomakohteen. Varaa matkasi Italiaan ja Firenzeen meiltä!

Firenze

Firenze on kuvankauniin Toscanan pääkaupunki ja todellinen must-see matkalla Italiaan. Näin on etenkin silloin, jos tuntee sydämen paloa aitoa italialaista tunnelmaa kohtaan. Kaupunki tunnetaan renessanssin kehtona ja se tarjoaa lähes hengästyttävän valikoiman kokemuksia erityisesti kulttuurista kiinnostuneelle. Eikä tietenkään sovi unohtaa, että Firenze on Italian toinen muotipääkaupunki heti Milanon jälkeen. Jos siis shoppailuintoa on, Firenze matka tarjoaa tähän lääkkeen.

Santa Maria del Fiore ja muita nähtävyyksiä

Firenzen tunnusmerkki - Santa Maria del Fioren katedraali Firenzen kulttuuriaarteet sijaitsevat vieri vieressä vanhassa kaupungissa, ja ne ovat parhaiten koettavissa jalan.

Yksi kaupungin kulttuurisista vetonauloista on Santa Maria del Fioren katedraali Piazza del Duomon torilla. Ilman käyntiä täällä ei voi sanoa Firenzen matkan olevan täydellinen. Jo katedraalin ulkopuoli on häikäisevän upea punaisine, valkoisine ja vihreine marmorikaiverruksineen. Pelkästään näiden kaiverruksien ja kauniiden, kappelin ovissa olevien reliefien näkeminen on koko matkan väärti. Ei kuitenkaan kannata jättää väliin visiittiä itse katedraalissa. Kuuluisan renessanssitaiteilija Filippo Brunelleschin suunnitteleman jättimäisen kupolin alla seistessä tuntee paikan vaikuttavuuden luissa ja ytimissä asti.

Jos et kärsi korkean paikan kammosta, voit kiivetä portaita pitkin katedraalin katolle ja kupolin päälle pientä maksua vastaan. Pitkästä kipuamisesta saat mahtavan palkinnon - parhaan mahdollisen näkymän kaupunkiin, Arno-joelle ja ympäröiville vuorille.

Näkymö Firenzeen Arno-joen yliFirenze ja sen tärkeä Ponte Vecchion silta

Firenzen historialliset ykköskohteet

Jatka katedraalilta Firenzen vanhan kaupungin aukiolle, missä voit tervehtiä Michelangelon kuuluisaa David-patsasta. Täältä on lyhyt kävelymatka toiselle kaupungin tärkeimmistä kohteista, Ponte Vecchion sillalle,joka on suosittu nähtävyys erikoisen ulkomuotonsa vuoksi. Osaksi siltaa sen päälle on rakennettu taloja, mikä oli keskiajalla yleinen rakennusmuoto. Nykypäivänä sillan taloissa on lähinnä korukauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Vaikka matka Firenzeen melkeinpä vaatii kävelyn pitkin Ponte Vecchiota, kannattaa erityisesti lomakausina varautua melkoiseen turistiloukkoon.

Maailmanluokan taidetta museossa

Vanhan kaupungin aukion takana ja joelle päin suunnatessa päätyy kuuluisaan Galleria degli Uffizi -taidemuseoon. Moni pitää sitä ehdottomana maailmanluokan museona, sillä se kätkee sisälleen sellaisia taideaarteita kuin Botticellin kuuluisat maalaukset Venuksen syntymä ja Kevät. Museon taidekokoelma on valtava, joten täällä kannattaa varautua viettämään ainakin puoli päivää. Koska Uffizi on suosittu turistikohde ja koska sisään mahtuu ainoastaan 600 kävijää kerrallaan, kannattaa varata vierailuaika museon nettisivuilta. Näin vältyt tuhlaamasta aikaa huimissa jonoissa. Vaikka museossa käyntiä varten on nähtävä hieman vaivaa, ovat sen uumenien aarteet kuitenkin kaiken vaivannäön arvoiset. Museo on siis ehdoton must-see matkalla Firenzeen.

Firenzen matkat - KILROY

Shoppailua muodin kakkospääkaupungissa

Firenzen kulttuuritarjonnan parissa voi helposti viettää ikuisuuksia, mutta jos kaipaat breikkiä historiasta, taiteesta ja kulttuurista saattaa pieni (tai suuri!) shoppausretki Firenzen moniin putiikkeihin olla paikallaan! Useimmat kaupoista ovat katedraalin ja joen välisellä alueella. Via Tornabuoni on kaikkein fiinein ostoskatu, missä suurimmilla vaate- ja kenkämerkeillä on lippulaivakauppansa. Tämän kadun loppupäästä, jokea kohti käveltäessä, löytyy kuuluisan italialaisen kenkäsuunnittelijan Salvatore Ferrogamon kenkämuseo. Museo sijaitsee keskiaikaisessa Palazzo Spini Feroni -palatsissa ja kenkien katselun aidossa italialaisessa palatsissa voikin sanoa olevan melkoinen kokemus jo itsessään. Palatsin kellari on muutettu museoksi, joka historiallisten valokuvien ja Ferrogamon kengistä kootun kokoelman kautta kertoo hänen jalkineidensa tarinan vuodesta 1930 alkaen. Näytteillä on yli 10 000 kenkää. Todellakin varteenotettava vaihtoehto Firenzen monille muille museoille.

Firenzen matkat - KILROY

Firenzen markkinat

Jos haluat kokea aidompaa italialaista meininkiä kuin kalliiden luksustuotteiden ikkunashoppailu, suuntaa kulkusi Mercato Centralen markkinoille San Lorenzon alueella. Markkinat ovat auki vain kello kahteen asti päivällä, joten herää aamulla aikaisin ja lähde katselemaan kuinka italialaiset kotirouvat ostavat ruokaherkkuja samalla suurin elkein viittelehtien ja kovaan ääneen puhellen. Mercato Centralen lähellä on San Lorenzon markkinapaikka, joka on aina auki. Täältä voit ostaa tavallisimpia kopiomerkkituotteita, halpoja huiveja ja nahkaa - sekä kaikkea muuta, mitä et tiennyt tarvitsevasi. Firenze on mahtava kaupunki, joka tarjoaa kaikkea. Kaupungilla on niin monia kokemuksia annettavanaan, että täällä voi helposti viettää viikon, jos toisenkin. Mutta kompaktin kokonsa ja hienon ilmapiirinsä vuoksi Firenze on myös mitä erinomaisin kohde romanttiselle viikonloppureissulle. Se toimii myös hyvin starttipaikkana matkalle ympäri Italiaa.

Opintomatka Firenzeen

Toteuta kaveri- tai kouluporukalla ikimuistoinen opintomatka Firenzeen! Reissuasiantuntijoidemme joukossa on myös erityiset ryhmämatkojen spesialistit, jotka hoitavat monimutkaisetkin järjestelyt puolestasi.

Firenze - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä