Italia

Toscanan maisemia
 

Italian matka - kulinaristin keidas

Italia on ollut suomalaisten reppureissaajien suosikkimaita Euroopassa jo pitkään, eikä ihme, sillä tällä pitkällä maalla on tarjota herkullista ruokaa, mielenkiintoista yöelämää ja mielettömiä nähtävyyksiä - kaikki tämä herkullisella italian kielellä.

Italian matka alkaa tästä

Italia - mahtipontista historiaa & nautinnollista ruokaa

Pasta, pizza ja jalkapallo ovat mainioita stereotypioita, kun puhe kääntyy Italiaan, mutta maalla on toki myös muita puolia, joiden vuoksi sinne kannattaa matkata. Italian historialliset nähtävyydet ovat yksi näistä ja esimerkiksi Roomassa reissaajia vetävät puoleensa huikeat Colosseumin, Forum Romanumin ja Vatikaani.

Etelämpänä on historiallinen Pompeijin kaupunki, ja edelleen aktiivinen tulivuori Vesuvius. Keskisessä Italiassa puolestaan hurmaavat mm. Firenze, Siena ja Pisa, joista Firenze on ehdottomasti suosikkimme Italian kaupungeista. Vietä Firenzessä unohtumaton ilta ihaillen auringonlaskua Ponte Vecchiolta…

Italian matka - jalkapalloa fanitetaan Saapasmaassa lujaa

La Dolce Vita

Ei ole sattumaa, että elokuva La Dolce Vita kuvattiin Italiassa. Jo muinaiset roomalaiset nauttivat elämästään hyvän ruoan ja juoman muodossa. Italiassa  viinitiloihin tutustuminen onkin lähes pakollista ja esimerkiksi Toscanan alueella voit tehdä mainioita retkiä viinitilalta toiselle.

Italian suurkaupungit

Italian matkastateet helposti kaupunkiloman, niin paljon kulttuuririkkaita kaupunkeja saapasmaasta löytyy. Rooma on itsestäänselvyys historiasta ja taiteesta kiinnostuneille, Milano puolestaan on dynaaminen talouden keskus, josta löydät kaikki muotipuodit. Pohjoisen Bologna ja Venetsia ovat helposti yhdistettävissä samalle reissulle. Venetsia täytyy jokaisen kokea kerran elämässään, niin se vain on! Matkaa Venetsiaan karnevaaliaikaan, jos haluat nähdä todella loisteliaita pukuja.

Matka Italiaan - Florence

Italian saaret

Sisilia on Italian saarista suosituin matkakohde. Saarelta löydät aitoa eteläisen Italian elämänmenoa, ja pääkaupunki Palermo kiehtoo erityisesti mafian historiasta kiinnostuneita. Toinen vaihtoehto on Sardinia, joka on suosittu sukeltajien keskuudessa, sillä sen vedet ovat kirkkaat ja saaren ympäriltä löytyy haaksirikkoutuneita hylkyjä jännittäviä sukelluksia varten. Saaren rannat ovat valkoisia, ja usein niitä ympäröi jyrkkä kalliopudotus.

Liikkuminen Italiassa

Apostolin kyyti, autoilu ja vespalla huristelu ovat kätevimpiä tapoja liikkua Italian matkalla. Esimerkiksi Toscanan alueella kaupunkien väliset välimatkat ovat hallittavissa, ja alueelta löydät monia trekkauspolkuja kauniin luonnon keskellä. Hyvä paikka autoekskursioon on Amalfin rannikko. Aina Sorrentosta Salernoon löytyy kauniita rantoja, joita reunustavat ylös kukkulalle kiipeävät talot. Aktiiviselle matkaajalle itsestään selvä reissukohde ovat tietysti majesteettiset Alpit!

Italian matkat - liikkuminen Italiassa

Ympäri Italiaa ja Eurooppaa

Italia on loistava kohde, jos aiot matkata Euroopassa enemmänkin. Milanoon ja Roomaan on edullista lentää, ja sieltä menee junia ympäri Eurooppaa. Myös Barista ja Brindisistä pääsee kätevästi Kreikkaan lautalla tai vaikkapa purjehtien. Myös huisin kaunis Kroatia on lähellä, vain Adrianmeren ylityksen päässä. Jos haluat liikkua vapaasti, vuokraa auto ja tee roadtrip vaikkapa Espanjaan!

Ota yhteyttä