Islanti

Islanti tunnetaan majesteettisista tulivuoristaan
 

Matka Islantiin - tulen ja jään maahan

Matka Islantiin tarjoaa jokaiselle jotakin! Täällä yhdistyvät trendikäs kaupunkikulttuuri ja upeat luontokohteet, kuten Gullfoss, Geysir ja jäätikköjärvi Jökulsárlón. Lähde bongaamaan revontulia, kokeile jokimelontaa ja jäätikkötrekkausta tai pulahda Blue Lagoonin mineraalipitoiseen kuumaan veteen.

Islanti

Euroopan reunalla sijaitseva Islanti on suurten kontrastien maa. Islannista löytyy sekä kuumia lähteitä, geysirejä, jäätiköitä, suuria laava-alueita, korkeita vuoristomaisemia, mustia rantoja, vehreitä nummia että upeita vesiputouksia. Matka Islantiin onkin ihana sekoitus kaunista luontoa ja kaupunkielämää.

Trendikäs pääkaupunki Reykjavik

Islannin pääkaupunki Reykjavik on kiehtova, noin 200 000 asukkaan kaupunki, jolla on rikas kulttuurielämä ja jonka tyylitaju muodostaa tärkeän osan kaupungin viehätyksestä. Mukavia kahviloita ja ravintoloita löytyy sankoin määrin keskustasta, ja ostoskadut Laugavegur ja Skólavörðustígur houkuttavat shoppailemaan ja ihan vain aistimaan kaupungin ilmapiiriä. Reykjavik on myös tunnettu vauhdikkaasta yöelämästään. Kaupungista löytyy sekä hienoja klubeja, trendikkäitä taidebaareja, kuumia tanssipaikkoja että vanhoja kunnon perinnepubeja.

Matka Islantiin - Reykjavik
Reykjavik on viehättävä kaupunki ja oiva paikka alottaa reissu Islannissa. 

Pyörähdä "Kultainen ympyrä" matkallasi Islannissa

Matka Islantiin vie sinut upeisiin luonnonmaisemiin. Islannin tunnetuimmat luontonähtävyydet ovat helpon etäisyyden päässä Reykjavikista. Vesiputous Gullfoss sekä geysirit Strokkur ja Geysir muodostavat Þingvellirin kansallispuiston kanssa "Kultaisen ympyrän", Golden Circlen, joka on suosituin päiväretki Islannissa. Euroopan kauneimman vesiputouksen Gullfossin kohina ja voima on valtava. Gullfoss laskee kahdessa osassa - ensin 11 metriä ja sitten 21 metriä - halkeamaan, joka on 20 metriä leveä ja 2,5 kilometriä pitkä.

Melko lähellä sijaitsee maaginen geysir-alue. Suihkuavan kuuman Geysir-nimisen lähteen väitettiin olevan maailman suurin, sillä mahtavimmillaan se ryöpytti vettä jopa 80 metrin korkeuteen. Joka puolella vanhan Geysirin ympärillä on lisää kuumaa vettä suihkuttavia lähteitä, kuten esimerkiksi eläväinen Strokkur, joka purkautuu muutaman minuutin välein pyrskäyttäen vettä ja höyryä 30 metriä ylöspäin.

Matka Islantiin - Gullfossin upea vesiputous
Gullfossin vesiputouksen kohinan kuulee jo kaukaa!

Islannin sininen ylpeys - Blue Lagoon

Islannin kuuta muistuttavan maiseman keskellä, Grindavíkin laavakentällä saaren lounaisosassa, sijaitsee luonnonkylpylä Blue Lagoon. Tätä kuumaa maanpäällistä taivasta ei kannata ohittaa matkalla Islannissa, sillä se on yksi mieleenpainuvimmista elämyksistä. Blue Lagoonin täyttää 37-39°C -asteinen geoterminen merivesi, jota laguuniin mahtuu kuusi miljoonaa litraa ja joka uusiutuu joka 40. tunti. Täällä kroppa rentoutuu ja mieli lepää.

Matka Islantiin - KILROY
Revontulet Blue Lagoonin yllä jäävät varmasti mieleen.

Jökulsárlónin jäätikköjärvi

Jos haluat kokea luonnon vastakohtaisuutta matkalla Islannissa, ota suunta kohti taianomaista Jökulsárlónia. Suurin kaikista jäätikköjärvistä sijaitsee Vatnajökull-jäätikön eteläpäässä. Vatnajökull on Euroopan suurin jäätikkö. Täällä voit nähdä jopa kokonaisia jäävuoria kelluvan ohi ja vaeltavan kohti kivenheiton päässä sijaitsevaa merta. Kannattaakin oikaista kehätien yli merenrannalle, jossa osa jäävuorista ja pienemmistä jääpaloista huuhtoutuu takaisin rantaan. Jäätä on valtavasti joka puolella - näkymä on erityisen vaikuttava rannan mustaa hiekkaa vasten.

Islannin aktiviteetit - seikkaillen saarella

Matka Islantiin tarjoaa mahtavat puitteet ulkoilma-aktiviteetteihin. Esimerkiksi melonta tai koskenlasku Hvítá-joessa tarjoaa jännitystä sekä ensikertalaiselle että hurjempiin pärskeisiin tottuneelle. Jos haluat aivan uniikin kokemuksen, kokeile jääkiipeilyä. Tämä on laji, jota Islannissa voi harrastaa vuoden ympäri. Jäätikkövaelluksella pääset näkemään jäämuodostelmia, vuorenharjanteita ja syviä railoja. Rauhallisemmin aikaa voi viettää bongailemalla valaita.

Matka Islantiin - vallus
Vaelluksella Islannissa näkee maastoa ainutlaatuisella tavalla ja voi pysätyä tauolle vaikka näihin maisemiin. 

Miten olisi stopover Islannissa?

Jos matkakohteesi on Pohjois-Amerikka ja lennät Iceland Airilla, sinulla on erinomainen tilaisuus stopata Islannissa joko meno- tai paluumatkalla usein pelkkien lentokenttäverojen hinnalla. Miksi et siis yhdistäisi reissuusi tätä tuli- ja salaperäistä saarta? Islannin koet parhaiten seikkailumatkalla, joiden kesto vaihtelee muutamasta tunnista jopa kymmeneen päivään. 

Matkan jatkaminen Islannista

Islantiin ja sieltä eteenpäin matkustettaessa näppärin lentoyhtiövalinta on Icelandair. Patikoinnista innostuneet käyvät ensiksi koluamassa Islannin maat ja mannut, ja jatkavat sitten matkaansa vaikkapa Alaskaan. Kysy unelmanikkareiltamme parhaat lentoreitit ja vinkit matkallesi.

Opintomatka Islantiin

Reykjavik ja Islanti kokonaisuudessaan tarjoaa niin opintomatkalaisille kuin muillekin ryhmille unohtumattomia elämyksiä. Jos opintomatka Islantiin kuulostaa hyvältä, niin vinkkaa opettajalle, ohjaajalle tai vaikka omalle opinto- tai harrastusryhmällesi ja ryhdy itse ryhmäjohtajaksi! Saat kaiken tarvitsemasi avun ja tuen reissaamisen asiantuntijoiltamme, joiden joukosta löytyy luonnollisesti myös ne opinto- ja muiden ryhmämatkojen spesialistit.

Ota yhteyttä