Dublin

His and hers - Dublin, Irlanti
 

Dublinin Matkat - pubikulttuurin railakkaaseen pääkaupunkiin

Kotoisan Dublinin katuja reunustavat pubit, joissa artistit liukauttavat lurituksiaan päivittäin. Irlantihan on laatumusiikin ja maistuvien oluiden luvattu maa ja Dublin sen sykkivä sydän.

Dublin

Irlannin vihreä ja trendikäs kaupunki Dublin on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista pääkaupungeista. Kaupungissa on paljon nuoria, mikä antaa sille oman erityisluonteen, johon kuuluu railakas hauskanpito. Pubeja on lähes joka kulman takana ja tällä hetkellä Dublinia pidetään Euroopan bilekaupunkien ykkösenä. Dublinissa on shoppailumahdollisuuksia riittämiin, samoin kulttuuritapahtumia ja runsaasti elävää musiikkia. Matka tänne siis kannattaa.

Dublin on noin 1,5 miljoonan asukkaan koti. Monen mielestä se on kuin pienversio Lontoosta, mutta kaikki vain on mukavasti kävelymatkan päässä. Dublin ei ole koolla pilattu ja tunnelmaltaan siinä kuitenkin yhdistyy isomman kaupungin fiilis ystävällisillä paikallisilla höystettynä. Täällä kävellessäsi kohtaat suurempia puistokatuja, kukoistavia puistoja ja puutarhoja.

Dublinin matkat - KILROY

Dublinin nähtävyydet ja muuta tekemistä

Liffey-joki jakaa Dublinin kahteen osaan, pohjoiseen ja etelään. Suuri osa alueen asukkaista on nuoria, mikä näkyy yöelämän rikkautena. Joen eteläpuolella löydät itsesi Temple Bar -viihdealueelta, jonka kaduilta löytyy loistava valikoima pubeja Guinness-tuopillisten nauttimiseen. Alueella on myös lukuisia suosittuja shoppailukatuja, kaunis St Stephens Park, Irlannin kuuluisa yliopisto Trinity College sekä parlamentti. Joen pohjoispuolella kulkee kuuluisa O'Connell Street, jossa on paljon tavarataloja. Sen viehättävällä historiallisella alueella riittää shoppailtavaa. Alueella on myös Abbey Theatre.

Ensimmäistä kertaa Dublinissa vierailevat päätyvät yleensä sightseeing-bussiajelulle, joka vie matkalaisen ympäri cityn keskustaa. Bussin kyytiin ja kyydistä pois voi hypätä kun haluaa ja kierros antaa hyvän yleiskuvan kaupungista. Suosittu stoppi on Guinnessin makasiini; se on kuuluisa panimo, jossa on myös näyttely ja olutmaistiaisia Sky Barissa. Nimensä mukaisesta tästä taivasbaarista on näkymä kattojen yli Dubliniin. Pari pysäkkiä pidemmällä on Old Jameson's viskitehdas, jonka järjestämillä oppitunneilla opetellaan tekemään täydellinen Irish Coffee.

Pubit ja Dublinin yöelämä

Pubit ovat luonnollinen tapaamispaikka irkuille. Kaikenikäiset ihmiset kokoontuvat niihin keskustelemaan politiikasta, uskonnosta tai viimeisimmistä urheilutapahtumista. Pubeissa tapaa siis helpoiten paikallisia ja luultavimmin eksyy hyviin keskusteluihin tai ainakin kuulee irlantilaista musiikkia, jota maailmallakin arvostetaan.

Temple Bar on taide- ja viihdealue, josta löytyvät kaupungin parhaat galleriat, baarit ja ravintolat. Kun haluat tutkia aluetta hauskalla tavalla, lyöttäydy "The Dublin Literary Pub Crawliin", joka kiertää neljä tunnettua pubia. Voithan tosin myös huikata joltain paikalliselta parhaat vinkit ja tutustua omin päin Dublinin loputtomalta tuntuvaan pubitarjontaan.

Pistäydy Dublinin matkalla irkkupubiin!

Shoppailu Dublinissa

Dublinista löydät samat trendiliikkeet ja yhtä hyvän valikoiman kuin Lontoon Oxford Streetiltä. Liffey-joen toisella puolella on kaksi todella suosittua shoppailualuetta: hinnakkaampi Grafton Street sekä Henry Street, joka on tunnetusti kukkaroystävällisempi. Dublinissa riittää myös ostoskeskuksia: Dundrum Town Centre, The Illac Center, Jervis Centre ja Powerscourt Townhouse, joka sijaitsee lähellä Temple Baria.

St. Patrick's Day

Jos vierailet Dublinissa maaliskuun puolivälissä, pääset todistamaan hienoa paikallisjuhlaa, St. Patrick's Day:tä. Pyhä Patrick on Irlannin pyhimys, ja vuosittain 17. päivä maaliskuuta hänen kunniakseen järjestetään suuret juhlat. Juhlinta kestää 5 päivää ja se alkaa paraatilla, joka täyttää koko kaupungin. Kaikki Dublinin asukkaat ottavat osaa juhliin. Luvassa on musiikkia, teatteria, ilotulitusta ja todella paljon olutta. Moni pukeutuu vihreään, mikset sinäkin, jos haluat sulautua joukkoon.

Majoitus Dublinissa

Dublinista löydät monen tasoisia majoitusvaihtoehtoja: kaikkea vaatimattomista bed&breakfast -paikoista aina luksushotelleihin. Varaa majoitus etukäteen erityisesti, jos saavut juhlapyhien aikaan.

Liikkuminen Dublinissa

Dublinissa kaupunkirundaamiseen on monia mahdollisuuksia. Paikallisen junan, tunnetaan nimellä "dart", päivälipulla pääset kätevästi kiertelemään ympäriinsä. Vaihtoehtona on paikallinen raitiovaunu "luas", tai jos haluat halvemman vaihtoehdon hyppää bussiin.

Auton vuokraaminen on myös suositeltavaa, varsinkin jos haluat liikkua lisäksi kaupungin ulkopuolella. Vuokraa auto itse netistä tai ota yhteyttä matkamyyjiimme.

Opintomatka Dubliniin

Dublin on loistava kohde myös opintomatkalaisille. Kaupungissa riittää tekemistä, aktiviteetteja ja erilaisia opintovierailukohteita. Reissuasiantuntijoidemme joukosta löytyy myös omat spesialistit ryhmien matkasuunnitteluun ja esim. lentolippujen ryhmäbuukkauksiin. Joten jos olet suunnittelemassa reissua isommalla kaveriporukalla, tai esim. kouluryhmällä, kannattaa kysäistä neuvoja: räätälöimme sinulle ja ryhmällesi parhaan mahdollisen opintomatkan Dubliniin!

Dublin - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä