Irlanti

Matkalla Irlannissa
 

Irlannin matkat - legendojen sydänmaille

Irlanti on ikiaikaisten tarujen vihreä saari, jota leimaavat nummimaisemat lampaineen ja linnoineen, pikkukylät sekä rento pubikulttuuri. Irlantilainen musiikki taas on maailmankuulua monipuolisuudestaan ja olut maistuvuudestaan! Tämän kansan sydämellisyys ja vieraanvaraisuus on myös omaa luokkaansa. Varaa matka Irlantiin meiltä!

Irlanti

Vehreä nummimaisemien leimaama Irlanti on Euroopan kolmanneksi suurin saari. Irlanninmeri erottaa sen Britanniasta. Merellinen Irlanti on suureksi osaksi niittyjä ja nummia, mutta jyrkästi mereen putoavia rantakallioita ja matalampia vuorimaisemiakin on. Irlantia ajatellessa tulee ensimmäiseksi mieleen musiikki, eikä ihme: U2, The Cranberries, Sinéad O' Connor, Damien Rice, Ronan Keating ja monet muut eturivin muusikot ovat lähtöisin tältä tarujen ja rikkaan kulttuuriperinnön saarelta. Irlanti on kuuluisa myös erinomaisista oluistaan, rempseistä juomalauluistaan, viikingeistä ja sotaisasta menneisyydestään. Pohjoisen ja etelän väliset kahnaukset ovat kuitenkin jo historiaa, ja nykyään Pohjois-Irlanti on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

Vaikka Irlanti on yksi maailman nopeimmin kasvavista talouksista, tuntee reissaaja historian siipien havinan kaikkialla ympärillään, niin kaupungeissa kuin pikkukylissäkin. Irlantilaiset ovat sydämellistä, vieraanvaraista ja kulttuuriperintöään tarkasti vaalivaa kansaa, ja jos et pidä varaasi, saatat löytää itsesi Irlannin matkalla keskeltä villiä irkkutanssikarkeloa! Pubikulttuuri on Irlannissa omaa luokkaansa, ja rentoja koko kansan "olohuoneita" nouseekin maassa kuin sieniä sateella. Pubien leppoisan tunnelman ympäröimänä jäyhempi suomalainenkin innostuu juttelemaan vieraiden kanssa.

Dublinin katukuva - KILROY

Irlannin pääkaupunki Dublin

Irlannin trendikäs pääkaupunki Dublin sijaitsee maan itärannikolla, jonka kalavedet ovat virvelöijien suosiossa. Dublinin nähtävyyksien kirjo on todella mittava. Kaupungin lukuisia museoita ja gallerioita voi koluta pubikierroksen lomassa. Dublinin musiikkitarjonta on omaa luokkaansa, esimerkiksi Temple Bar Music Centressä järjestetään r'n'b-, rap- ja muita musiikki-iltoja monenlaisen diggarin makuun. Temple Barin alueen ravintolakattausta pidetään kalliina, ja parhaimmat ravintolat sijaitsevatkin sen ulkopuolella. Dublinin shoppaustarjonta on himottava: antiikkiputiikkeja, vanhanajan kirjakauppoja, ruoka- ja designmarkkinoita, käsintehtyä kosmetiikkaa, kelttiläisiä koruja, herkkukauppoja, levyharvinaisuuksia…

Dubliniin vuonna 1592 perustettu Trinity College on tuottanut maailmalle nobelpalkittuja tiedemiehiä. Arvostetussa yliopistossa kannattaa käydä pyörähtämässä esimerkiksi opastetulla kierroksella. Phoenix Parkin viheriöillä voi nauttia eväitään. Guinnesin panimossa taas pääsee tutustumaan olutherkun syntyyn. Panimon Gravity Barin korkeuksista avautuvat hienot maisemat. Erinomainen paikka maistaa pehmeää tummaa olutta!

Kaupunkikohteita Dublinin lisäksi

Irlannin muissa kaupungeissa Belfastissa, Corkissa, Galwayssa, Kilkennyssä ja Knockissa on jokaisessa oma tunnelmansa. Kilkenny tuo keskiajan hengen lähelle, Belfastissa taas järjestetään kiinnostavia festivaaleja. Kahden kanaalin välissä sijaitseva Cork on monen turistin matkakohteiden listalla. Boheemin Galwayn lokakuiset jazzfestivaalit ja muut kulttuurihappeningit vetävät turisteja ja paikallisia. Knockista käsin pääsee hyvin tutkimaan maan läntisiä osia.

Irlannin matkalla kannattaa suunnata rannikolle

Pikkukyliä, linnoituksia ja patikkamaastoja Irlannissa

Irlannin matkalla kaupunkikohteiden lisäksi kannattaa lähteä tutustumaan vihreän saaren sydämeen ja reunamaille trekkaillen tai pyörän selässä. Esimerkiksi Dinglen niemimaa tarjoaa annoksen hurmaavia pikkukyliä, 1500-luvun romanttisia linnoja, jylhän jyrkkiä rannikkomaisemia ja tietenkin Dinglen värikkään kaupungin sekä lahdelmassa viihtyvän kesyn delfiinin! Länsirannikon Tralee ja Kerryn niemimaa sekä Cork ovat myös tutustumisen arvoisia.

Vuonna 1192 rakennettu Kilkennyn linnoitus on yksi Irlannin komeimmista. Alueella on myös erinomainen taidegalleria. Kilkennyn kansallispuistossa voi patikoida ja pyöräillä kauniissa maisemissa. Patikkapolkuja löytyy myös Aran-saarilta. Corkin maakunnan Blarney Castle on peräisin vuodelta 1446, ja innoitusta ympäröivät viheriöt ovat täydellinen piknik-retkikohde.

Irlannin korkein huippu Carrauntoohil yltää 1041 metriin, mutta Mt Brandon Kerryn maakunnassa on erityisen suosittu kiipeämiskohde. Huipulta avautuvat upeat järvi -ja laaksomaisemat. Alastuloon kannattaa varata noin seitsemän tuntia aikaa.

Irlantiin pääsee joko lentämällä Dubliniin tai Lontoosta lautta+junapaketilla. Lontoon ja Dublinin välinen reissuaika on noin 12 tuntia, ja hinta on varsin kohtuullinen.

Irlanti - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä