Madrid

Palacio de Comunicaciones - Madrid
 

Madridin matkat - shoppailua ja taidetta

Madrid on shoppailijan paratiisi, jossa kaupunkiloma kuluu mukavasti kulttuurielämysten ja hullun yöelämän parissa. Kaupunki on aina valveilla. Muista ottaa mukaasi kartta, pukeudu mukaviin kenkiin ja käytä metroa, se toimii todella kätevästi. Varaa matka Madridiin KILROYlta!

Madrid

Madrid on ollut Espanjan pääkaupunki jo vuodesta 1562 ja pitää ennätystä Euroopan korkeimpana pääkaupunkina. Koska Madridin ilmasto on miellyttävä, sopii matkan ajankohdaksi mikä aika vuodesta tahansa. Näet kaupungissa loistavaa arkkitehtuuria, museoita ja puistoja sekä syöt tapasta. Äläkä unohda hektistä yöelämää ja loistavia shoppailumahdollisuuksia!

Kesällä Madridissa voi olla tukalan kuuma, ja yöt voivat olla pitkiä. Madridilaiset pysyvät valveilla lähes koko vuorokauden. Kaupunkilomakohteena Madrid sopii kaikenlaisille matkaajille, matkasitpa sitten lasten kanssa, suunnittelit kulttuuririkasta viikonloppua, romanttista lomaa tai ihan vain viihteelle vaihtoa kavereiden kanssa.

Shoppailu Madridissa

Madridissa on monia hyviä ostosalueita, mutta jos sinulla on vain pari päivää aikaa keskity näihin kahteen alueeseen: C/ Velázquez: Pitkä ostoskatu, jolla on monia kenkäkauppoja, kahviloita, ravintoloita, jne. Kadulle pääset ottamalla metron Velázquezin asemalle, joka sijaitsee Salamancan mukavalla alueella. C/ Princesa: Täältä löydät monet samat kaupat kuin yllämainitulla kadulla, mutta paljon rauhallisemmassa ympäristössä. Kätevimmin pääset tänne, kun otat metron Plaza de Espanalle.

El Rastron vanha kaupunki muuttuu joka sunnuntaiaamu yhdeksi maailman isoimmista kirpputoreista, josta löydät kaikkea taivaan ja maan välillä. TAPAS TAPAS TAPAS! Voit syödä tapasta missä vain, milloin vain. Yksi parhaita tapoja tutustua Madridiin ja Espanjaan on paikallisen ruoan ja viinin kautta. Espanjassa on fantastista ruokaa, joten älä tyydy pelkkään kanaan ja ranskalaisiin. Varo turistiansoja, varsinkin Santa Anan alueella, jossa ihmiset istuvat alas pöytiin mukavan ilmapiirin innoittamana, vaikka ruoka ei välttämättä olekaan yhtä korkealaatuista kuin muissa paikoissa.

La Latina

Päivän onnellinen osa alkaa Espanjassa klo 19:00 jälkeen. Muista paikallisten syövän lounaansa mahdollisimman myöhään. Jotkut ravintolat avaavat ovensa vasta klo 21:00. Aloita parilla juomalla Plaza de la Cebadassa ja suuntaa siitä Cava Bajan kadulle, jolla on Madridin parhaat ravintolat.

Santa Ana / Huertas

Santa Ana ja Huertas ovat eläväisiä alueita, mutta siinä missä Cava Baja on täynnä espanjalaisia, ovat nämä alueet  täynnä turisteja. Kokeile Cervezería Alemanaa Santa Ana Plazalla, josta saat erinomaisia tapaksia ja maukkaita aterioita. Ravintola avattiin vuonna 1904, ja se on siitä lähtien ollut hyvä paikka istua ja katsella ihmisiä. Sen takana olevalla kadulla, C/Huertasilla C/ Principen vieressä, on tapaspaikka, joka kannattaa testata lounaalla. Se on Alfredo/Alfonso, jossa on loistavaa ruokaa ja hyviä juomia. Paikka on 130 vuotta vanha ja tunnetaan Madridin parhaana tapaspaikkana. Muita kokeilemisen arvoisia paikkoja ovat Los Gabriel, Fino Bar (sherry) ja Viva Madrid.

Madridin nähtävyydet

Älä herää liian aikaisin, muista että olet Madridissa, jossa päivä ja yö ovat pitkiä, aamut ja illat lyhyitä. Saat hyvän kuvan Madridin nähtävyyksistä liikkumalla sen isoilla bulevardeilla. Pakollinen nähtävyys on Prado Museum, oikea seikkailu taiteen ystäville. Museosta löydät isoimmat kultaiset Velazquesin maalaukset sekä monien muiden kuuluisien taiteilijoiden, kuten El Grecon ja Goyan töitä. Espanjalaisten ylpeyttä voi hyvin verrata jopa Pariisin Louvreen. Jos haluat eroon autoista ja melusta, suuntaa Retiro-puistoon. Osta kahvia ja jotakin, mitä on helppo syödä käsin ja nauti elämästä. Anna puiston palveluiden ja kauneuden antaa sinulle uutta puhtia kaupunkilomaa jatkaaksesi.

Opintomatkat Madridiin

Madrid on loistava kohde myös erilaisille ryhmämatkoille. Reissuasiantuntijoidemme joukosta löytyy myös omat spesialistit ryhmämatkajärjestelyihin: lentolippujen ja majoituksien ryhmävaraukset, opintovierailut ja isojen ryhmien logistiikka paikan päällä. Joten kasaa porukka kokoon ja lähde opintomatkalle Madridiin!

Madrid - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä