Barcelona

Ruoka ja siitä nauttiminen kuuluu erottomattomasti Barcelonaan
 

Matkat Barcelonaan - boheemin elämän tyyssijaan

Katalonian mielikuvituksekas pääkaupunki Barcelona on pullollaan klubeja ja aamuun asti jatkuvia bileitä, rantaelämää, omaperäistä muotia ja erilaista kaupunkielämää hyvillä viineillä ja tapaksilla höystettynä. Barcelona on aina vetänyt puoleensa taiteilijoita, joiden taitoja voi ihailla kaduilla ja taidenäyttelyissä. Matkat Barcelonaan ovat elämyksiä täynnä!

Matkat Barcelonaan alkavat suunnittelulla

Kielikurssit

Kielikurssit
Lähde kielikurssille Barcelonaan ja opi espanjaa niin luokkahuoneessa, ostoksilla, rantabaareissa kuin illallispöydässäkin.
Selaa kurssivaihtoehtoja

Barcelona

Ensimmäinen asia, jonka koet saapuessasi Barcelonaan, on elämän tuntu. Kaupungin kaduilla tapahtuu koko ajan jotain: iäkkäät leidit nauttivat viiniä iltapäivän auringossa, lapset ajelevat skoottereilla, katutaitelijat esittelevät ihmeellisyyksiään ja joku soittaa puistossa kitaraa liikenteen torvisoiton säestämänä. 1,6 miljoonan asukkaan Barcelonassa kulttuurit ja erityisesti eri alojen taiteilijat kohtaavat ja muodostavat mielenkiintoisen boheemin kaupunkiympäristön, jossa viihdyt vaikka useammankin viikon ajan... Matka Barcelonaan tuo eteesi päivä toisensa jälkeen uusia seikkailuja!

Matkat Barcelonaan
Barcelona on ehkä parhaiten tunnettu Antoni Gaudin värikkäästä ja erikoisen muotokielen arkkitehtuurista.

Tekemistä Barcelonan matkalla

Barcelonassa jo pelkkä kävely kaupungilla on elämys itsessään. Ime itseesi kaupungin energiaa ja aisti historia ympärilläsi; nauti vilkkaasta katuelämästä, shoppaile ja laita espanjan kielitaitosi testiin. Kuljeskele ympäriinsä, eksy vanhankaupungin kapeille kujille, tarkastele mielenkiintoista ja maineikasta arkkitehtuuria ja poikkea tapas-baareihin lounaalle. Kävelykierroksellasi törmäät paikka paikoin myös kansalaissodan jälkiin.

Kun haluat tyydyttää taidenälkääsi, suuntaa Picasson ja Mirón museoihin, sadunomaiseen Parc Guelliin tai kaupungin maamerkille numero uno, yhä rakenteilla olevalle, surrealistiselle La Sagrada Familia -katedraalille. Jos et kärsi korkeanpaikankammosta, ja maltat jonottaa hetken, kipua ihmeessä katedraalin torniin ihailemaan maisemia. 

Matka Barcelona - La Sagrada Familia
Poikkea Barcelonan matkalla ikuisuusprojektilta vaikuttavassa La Sagrada Familian -katedraalissa, jota on rakennettu hartaasti jo noin 130 vuotta.

Barcelonan pääkatu La Rambla, lukuisat teatterit, omaperäiset ja tyylikkäät muotiputiikit sekä vilkas yöelämä ovat Barcelonan matkan ytimessä. Jos olet flamencon ystävä, suuntaa Soniquete-klubille tai suunnittele reissusi niin että pääset nauttimaan huikeasta kulttuuripläjäyksestä Palau de la Música Catalana -konserttitalolla. Rakennus on muuten jo itsessään huima kokemus.

Jos taas jalkapallo puhuttelee, hanki lippu Camp Nou -stadionille ja heitä tunteesi peliin yhden maailman tunnetuimman jalkapalloseuran, Barcan, puolesta. Ottelussa käynti on todellakin rahan ja ajan arvoista, vaikket olisikaan erityisesti vannoutunut jalkapallofani – stadionin tunnelma on jotakin ainutlaatuista, joten kokemus on varmasti yksi Barcelonan matkasi kohokohdista.

Barcelona on kaupunkikohde, mutta biitsi ei ole koskaan kaukana. Kaupungin rannalle on kävelymatka oikeastaan mistä tahansa kaupungin keskustasta, ja Sitgesin, Costa Doradan ja Costa Bravan rannoille kuljet kätevästi julkissa. Suosittelemme Barcelonan reissulle kunnon kävelykengät ja hyvät rantavarusteet!

Matkat Barcelonaan - Yhdistä kaupunki- ja rantaloma!
Barcelona on täydellinen yhdistelmä kaupunkia ja biitsiä.

Katsaus Gaudiin

Antonio Gaudin suunnittelemat rakennukset luovat uniikin tunnelman Barcelonan kaupunkikuvaan, ja kulutatkin helposti päivän tai pari jo pelkästään ihastellessasi näitä arkkitehtuurin kummajaisia. Aloita esimerkiksi vanhastakaupungista, yhdestä Gaudin varhaisimmasta hankkeesta, Palau Guellista. Siirry sitten pohjoiseen ihmettelemään erikoisia Casa Batllóa ja La Pedreraa.

Eikä tietenkään sovi unohtaa mielikuvitusmaailmaa muistuttavaa Parc Guellia. Puisto on erittäin suosittu kohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa, joten suunnittele visiittisi etukäteen. Erityisesti kesäaikaan kannattaa lippu ostaa etukäteen. Puisto vastaanottaa rajatun määrän vierailijoita päivässä ja ihmisiä päästetään sisään portaittain puolen tunnin välein (lippuun merkityn kellonajan mukaisesti).  

Varaudu 15–20 minuutin ylämäkireippailuun lähimmältä metroasemalta. Kesäaikaan vesipullo on ehdoton matkaeväs!

Ruokaelämyksiä Barcelonassa

Loputtoman taidetarjonnan lisäksi Barcelonan matkoissa parasta on kaupungin monipuolinen ruokakulttuuri. Kuten muutkaan espanjalaiset eivät katalonialaiset juurikaan perusta aamiaisesta, mutta lounas on sitten sitäkin taivaallisempi. Lounasta pitkän kaavan mukaan, hörpi viiniä ja maistele useita ruokalajeja. 

Suomalaisittain Barcelonassa nautitaan päivällistä varsin myöhään: jos olet liikkeellä seitsemän aikoihin, saat todennäköisesti nauttia illallista tyhjässä ravintolassa. Mutta syötpä mihin kellonaikaan tahansa, huuhdo ruoka alas toinen toistaan parempilla viineillä. Vaikket muutoin olisikaan kulplivan ystävä, kannatta Barcelonassa testata Katalonian omaa kuohuviiniä, cavaa

Barcelonan matka - Ruokamarkkinat
Erityisesti jos Barcelonan matkasi kestää paria päivää pidempää, kannattaa joku päivä noukkia lounas tai illallinen ruokatoreilta ravintolan sijaan. 

Salir de fiesta!

Barcelonan yöelämä pitää sisällään kaikkea aina tunnelmallisista tapas- ja jazz-baareista livemusiikin ja teknobileiden keitaisiin, joissa menoa riittää aamutunneille asti. Muista, että Barcelonan yöelämä starttaa noin neljä tuntia myöhemmin kuin kotipuoleen verrattuna, joten nauti tuplaespresso ennen lähtöäsi, ja unohda herätyskellon käyttö seuraavana aamuna!

Matka Barcelonaan - Casa Battlo
Casa Battlo on yksi Gaudin huikeimmista teoksista ja ehdottomasti vierailun arvoinen! 

Reissuvinkkimme Barcelonaan

Barcelona on taiteellista silmää hivelevä värikäs kaupunkilomakohde koko vuoden ympäri, mutta kevättä ja alkukesää ei voita mikään. Silloin on ehdottomasti paras aika tehdä matka Barcelonaan, koska kaupungissa on raikasta ja miellyttävän lämpöistä. Talvella sää saattaa olla epävakaista, minkä lisäksi osa nähtävyyksistä, esim. Tibidadon huvipuisto, on kiinni.

Pidä lompakostasi kiinni, sillä aivan kuten muissakin suurkaupungeisa myös Barcelonassa riittää taitavia taskuvarkaita. Barcelonassa ei tyypillisesti vietetä siestaa muun Espanjan tapaan. Jos suunnittelet tehokasta shoppailupyrähdystä puolenpäivän tietämille, kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että jotkut pienemmät kaupat ja putiikit saattavat sulkea ovensa muutamaksi tunniksi lounasaikaan.

Matkat Barcelonaan - La Rambla

Opintomatka Barcelonaan

Barcelona on suosittu reppureissaajien keskuudessa mutta myös erilaisten ryhmämatkojen kohteena. Barcelonassa riittää opittavaa ja tutkailtavaa olipa opintomatkan teema sitten melkeinpä mikä tahansa! Erilaisia opintovierailukohteita löytyy mm. historian, taiteiden, arkkitehtuurin, gastronomian ja urheilun tiimoilta. Vinkkaa siis opettajalle tai ryhdy itse ryhmänjohtajaksi ja lähde porukalla opintomatkalle Barcelonaan!

Ota yhteyttä