Espanja

Espanjalaista arkkitehtuuria
 

Matkat Espanjaan - tapasten alkulähteille

Espanjassa erinomaiset viinitilojen tuotokset ja tapakset vievät takuulla kielesi mennessään. Musiikin ystäville on tarjolla kiihkeää flamencoa maailman parhaiden Dj:den rinnalla. Maaseudun uninen tunnelma rentouttaa kaupunkikierroksen jälkeen, ja Barcelonassa kohtaa aivan omanlaisensa maailman. Pohjois-Espanja taas tarjoaa kuuluisan Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin. Varaa matka Espanjaan meiltä!

Espanja

Matkat Espanjaan ovat eurooppalaisten suosiossa. Lämpimät talvet ja kuumat kesät ovat suurin syy matkustaa Espanjaan. Espanjasta löydät kuitenkin myös korkeita vuoria, laajoja kansallispuistoja, upeita rantoja (muitakin, kuin turistien täyttämiä!) sekä eloisia suurkaupunkeja.

Espanjassa riittää erilaisia kulttuureita. Esimerkiksi baskit ja katalaanit ovat hyvin ylpeitä juuri omasta kielestään ja kulttuuristaan. Suuren maan eri osat ovat hyvin erityyppisiä matkakohteita. Pohjoisen vuoristot lumisine huippuineen ovat melkoinen vastakohta esimerkiksi Marokon puolella sijaitseviin Ceutan ja Melillan kaupunkeihin verrattuna.

Härkätaistelut ovat perinteistä espanjalaista viihdettä, joskin aika brutaalia sellaista. Varsinkin Andalusian alueella niitä järjestetään paljon. Jos päädyt katsomoon, istut siellä todennäköisesti paikallisten pappojen ja mummon seassa, sillä lajin suosio on romahtanut eläinten julman kohtelun vuoksi. Niin hienoja kuin areenat arkkitehtuurillisesti ovatkin ja vaikka härkätaistelut liittyvätkin espanjalaiseen kulttuuriin varsin vahvasti, suosittelemme aiheeseen tutustumista muutoin kuin areenalla härkätaisteluja rahallisesti tukien.

Matkat Espanjaan - Andalusia

Espanjalainen keittiö

Espanja on herkuttelijan unelmakohde. Pihvit ovat vertaansa vailla ja rannikoilla kalaruoat ovat taivaallisia. Ruoan kyytipojaksi kannattaa tietenkin nauttia espanjalaista viiniä. Myös paikalliset oliiviöljyt ovat superlaatua. Espanja tunnetaan parhaiten tapaksistaan. Maailmanlaajuiseksi trendiksi nousseet pienet annokset ovat onnistuneen ruokaillan tae. Kun koko pöytäseurue jakaa samoja ruokia, keskustelu soljuu eloisammin ja tunnelmasta kehkeytyy jotenkin tiiviimpi. Espanjalaiset ovat hulluna ruokaan, ja sen nauttimiseen käytetään usein tunteja. Illalliset alkavat usein vasta kymmenen maissa, joten varaudu valvomaan!

Espanjan matka - tapas

Juhlintaa aamuyön tunneille

Kun haluat kokea elämäsi hurjimmat bileet, suuntaa Ibizalle! Tämä aikaisemmin idyllinen ja rauhallinen saari on nykyään klubbailijan taivas. Maailman tunnetuimmat DJ:t soittavat valtavissa klubeissa aamuun asti. Varsinkin kesäsesongin aikana meno on vähintäänkin villiä. Älä kuitenkaan odota näkeväsi "autenttista" Espanjaa, vaikka saaren pohjoisosista saatatkin löytää rauhallisia rantoja.

Jos haluat pysyä mantereella, löydät hyviä biletyskeitaita myös boheemista Barcelonasta. Perinteisempää espanjalaista menoa tarjoavat esimerkiksi lukuisat flamencoesitykset. Heittäydy flamencorytmeihin täydellä tunneskaalalla, niin ymmärrät espanjalaisia paremmin.

Liikkuminen Espanjassa

Espanjassa kulkeminen hoituu helposti junilla ja busseilla. Ne vievät matkalaisen lähes minne tahansa. Jos haluat käydä jollakin monista saarista, hyppäät vain lautalle. Mikäli budjettisi antaa myötä, voit toki myös lentää saarille. Kun kaipaat vapautta, ja haluat nähdä erikoisempia paikkoja, joihin keskivertoturistit eivät löydä, kannattaa vuokrata auto. Pääset näkemään aivan erilaisen Espanjan! Tee vaikka kunnon roadtrip halki Euroopan!

Matkat Espanjaan

Reussuvinkkimme Espanjaan

Kun haluat löytää espanjalaisen maaseudun salat, kysy meiltä seikkailumatkoista, jotka vievät sinut tunnettujen nähtävyyksien lisäksi pintaa syvemmälle kulttuuriin.

Jos matkustat eri alueilla, esimerkiksi Baskimaalla tai Andalusiassa, opettele muutama sana paikallista kieltä espanjan lisäksi. Paikalliset arvostavat tätä, ja saat todennäköisesti paremman vastaanoton. Huomio myös, että harvat paikalliset puhuvat englantia turistikohteiden ulkopuolella, tosin Pohjois-Espanjassa saatat pärjätä espanjan lisäksi ranskalla.

Espanjalainen elämänrytmi poikkeaa pohjoismaisesta. Siestan aikaan ota suosiolla rennosti ja lataa akkuja pitkää iltaa varten. Useimmat ravintolat sulkevat lounasajan jälkeen, joten kannattaa oppia aterioimaan yhtä aikaa paikallisten kanssa, ettet jää nuolemaan näppejäsi nälkäisenä.

Ota yhteyttä