Lontoo

Lontoo ei hiljene koskaan
 

Lontoon matka - teetä, pubeja ja livekonsertteja Lontoossa

Lontoolaisten "olohuoneissa" eli pubeissa tunnelma vaihtuu illan varttuessa leppoisasta railakkaaseen. Lontoon matkalla ei tekemisestä tule puutetta: livekeikkoja löytyy kaupungin klubikattauksesta joka illalle ja muotipuoteja joka sormelle. Konservatiivinen elämäntapa ja nykykaupunkilaisuus, johon kuuluvat eri etniset ryhmät kulttuureineen, sekoittuvat tässä kaupungissa sellaiseksi keitokseksi, että Lontooseen on matkattava aina uudestaan!

Lontoon matka - aloita suunnittelu


Lontoo - Thames-joen rakastettu metropoli

Thames-joen varrella kohoava Lontoo on noin kahdeksan miljoonan asukkaan koti ja yksi Euroopan tärkeimmistä kaupungeista sekä tietenkin Englannin pääkaupunki. Se on muodin, musiikin ja kulttuurin lähde, josta pulppuaa maailmalle jatkuvasti uusia signaaleja. Lontoo isännöi jo kolmatta kertaa olympialaisia vuonna 2012, jolloin oteltiin kesälajien mitaleista. 

Lontoo on kaupunkilomakohteena klassikko. Ihmeellistä kyllä, jokaisella reissukerralla kaupungista löytää jotain uutta koettavaa ja katseltavaa, sillä Lontoo elää jatkuvan muutoksen virrassa. 

Lontoon nähtävyydet
Matkat Lontooseen - nähtävyydet


Lontoon yksi perinteisimmistä nähtävyyksistä on Madame Tussaudin vahakabinetti. Siellä kuvaat itsesi lähes pelottavalla tavalla eläviltä näyttävien vahajulkkisten kanssa. Buckinghamin palatsi, Towerin yli 900-vuotta vanha linna kruununjalokivineen ja Thames-joen ylitse kulkeva Tower Bridge ovat usein Lontoota kuvaavien postikorttien aiheina. Myös Piccadilly Circuksen valtavat valomainostaulut on nähtävä omin silmin.

Lontoon matkalla, jos millä, täytyy reissuohjelmaan sisällyttää musikaali! Tarjontaa on runsaasti läpi vuoden ja viime hetken lippuja voi saada todella edullisesti. Kun haluat lintuperspektiivin kaupunkiin, suuntaa kulkusi London Eyen giganttiseen maailmanpyörään: kaupunkimaisemat eivät tästä paljoa parane! Kun Big Benin kello, Tower of London, taidenäyttelyt ja vahanuket on nähty, suuntaa kulkusi Hyde Parkin vehreään kaupunkikeitaaseen, joka on täydellinen piknikpaikka. Tankkauksen jälkeen energiaa riittää taas Taten fantastiseen modernin taiteen museoon. Jo itse tehdastyylinen rakennus on vaikuttava. British Museum Great Russelin kadulla on myös maailman tärkeimpien museoiden listalla, joten siellä kannattaa käväistä.

Shoppailijan taivas aukeaa

Lontoon matka - shoppailu

Moni matkaa Lontooseen pitkää viikonloppua viettämään vain päästäkseen shoppaamaan kaupungin lukemattomiin kauppoihin ja ostoskaduille. Brompton Roadin Harrodsin tavaratalo on tavaratalojen aatelia ja Oxford Street shoppailijan klassikkokatu, jossa kuluttaa helposti päiväkausia visaansa vingutellen. Älä kuitenkaan tyydy vain Oxford Streetin tarjontaan, vaan lähde metrolla Camden Towniin Camdenin markkina-alueelle tai kuuluisalle Portobello Roadille, joka on kirppisten kuningatar.

Hintataso Lontoossa voi yllättää, joten muista varata mukaan tarpeeksi valuuttaa jo ostosmatkan suunnitteluvaiheessa. Spitalfields Market on rauhallisempi markkina-alue. Camdenissä ja Portobellolla vallitsee erilainen shoppailutunnelma Lontoon suuriin ostoskeskuksiin verrattuna. Markkinoilla sinun on lupa muuntautua aareenetsijäksi, secondhand -tuotteet kun voivat olla aitoja Gucceja tai Dioreita...

High Street Kensingtonin (metroasema on saman niminen) ja Covent Gardenin alueilta löytyy niiltäkin erinomaiset shoppailuolosuhteet. Kenkäfriikin unelmakatu on Neil Street.

Kuuma shoppailuvinkki: tee ostosreissusi viikolla, niin kaupoissa vaeltelu sujuu huomattavasti rentoutuneemmissa tunnelmissa viikonlopun ryysiksiin verrattuna.

Lontoo on yöeläjän mekka

Lontoon klubi- ja baarielämä on villiäkin länttä hurjempaa, sillä lontoolaiset ovat hioneet biletystaitonsa huippuunsa. Testaa The Fabric -klubi (Farrington), jonka DJ:t pyörittelevät kiekkojaan siihen tahtiin, ettei tanssikansa pysähdy lainkaan. LGBT-kansa taasen bilettää Heaven-klubilla (Charing Cross).

Tuopin ääressä rentoutumista varten suuntaa kulkusi Lamb and Flagiin (Covent Garden) sekä Black Friariin (Queen Victoria Street), jotka ovat todella mukavia pikkupubeja. Rokkihenkeä löydät Camdenin kulmilta Kengsintonin The Devonshire Arms -pubista ja Sohosta taasen trendikkäämiä baareja. Lontoon kadunkulmat ovat pullollaan toinen toistaan houkuttelevampia pubeja, joten janon pääsee sammuttamaan kätevästi lähes missä tahansa.

Biletysvinkki: brittien konservatiivisuus näkyy myös baarien ja klubien aukioloajoissa. Moni juottola sulkeutuu jo aamukahdelta tai aiemmin, joten selvitä etukäteen kolmeen asti auki pysyvät paikat ettei fiilis pääse romahtamaan kesken kaiken.

Syö ja juo Lontoossa

Matka Lontooseen - teehetki

Lontoo ei ole herkkusuun kangastus, se on aito ruokakeidas! Kaupungin etninen rikkaus näkyy erilaisten ravintoloiden uskomattomassa määrässä, minkä ansiosta Lontoon matkasta on helppo tehdä myös ruokamatka! Perinteiset fish and chipsit ja makkara-annokset, joiden kanssa tarjoillaan pari kalpeaa vihannesta ovat terveysintoilijan painajainen, mutta vastapainoksi voi todeta, että Lontoon terveysruokaravintoloiden määrä on kehuttava. Perinteinen sundayroast sen sijaan on ylpeyden aihe. Ne, jotka erityisesti etsivät kaakkois-aasialaisia ja intialaisia makunautintoja, suuntaavat kohti Lontoon East Endin kaupunginosaa. 

Liikkuminen Lontoossa
Lontoon matkat - Liikkuminen & liikenne


Lontoota kierrellessä törmää jatkuvasti kiinnostaviin ja usein yllättäviin yksityiskohtiin. Metro on maisemiltaan jalkapeliä köyhempi kulkupeli, mutta sillä pääset helposti minne vaan. Myös bussiverkosto on kattava. Hanki itsellesi Oystercard-kortti, johon voit ladata arvoa matkoja varten. Thames-joen risteilyllä maisemia näkee ehkä leppoisimmin.

Lontoossa on kuusi lentokenttää: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City ja sisäisiä lentoja varten Southend. Esimerkiksi Heathrowlta pääsee metrolla Piccadilly-linjaa pitkin alle tunnissa Lontoon keskustaan.

Milloin mennä Lontooseen

Lontoo on loistokohde vuoden ympäri, tosin kuuluisa englantilainen sää on sateisin talvella. Kesä- ja kevätaikana Lontoo on kauneimmillaan, mutta sesonkiajan ulkopuolelta löydät edullisimmat lennot ja hotellit.

Reissuvinkkimme Lontooseen
london-tower-bridge


Hanki Time Out -lehti
, josta näet kaikki viikon konsertit, klubit, teatterinäytökset ja ylipäätään kaikki kulttuuritapahtumat.

Muista hokea lähes neurottisesti please-sanaa joka ikisessä paikassa minne menetkin, niin saat taatusti ystävällisempää ja nopeampaa palvelua kuin ilman tätä taikasanaa!

Opiskelu ja opintomatkat Lontoossa

Lontoo on niin ikään loistava paikka opiskelulle ja erilaisille opintomatkoille ja muille ryhmäreissuille. Vinkkaa siis vaikka opettajalle! Korkeatasoinen koulutus kansainvälisessä ja super-mielenkiintoisessa ympäristössä on hyvä vaihtoehto kotimaisille oppilaitoksille. Miten olisi siis opiskelu Lontoossa? Tai muualla Englannissa

Lontoo - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä