Englanti

Cornwallin kaunis rannikkoreitti - Englanti
 

Matkat Englantiin - cityelämää ja lammasnummia

Englantilaisessa kulttuurissa sekoittuvat konservatiivinen lifestyle ja eri etnisten vaikutteiden värittämä yhdistelmä makuja ja traditioita. Siemaile teetä kello viiden aikaan paikallisten kanssa, surffaa rannikon aalloissa tai sukella Lontoon sykkivään klubielämään! Englannissa voit ihastella perinteisiä lammasnummia ja maistella erinomaisia oluita - pubikulttuurin mekka kun on. Varaa matka Englantiin KILROYlta!

Englanti

on osa Iso-Britanniaa. Sen pääkaupunki Lontoo on dynaaminen miljoonakaupunki, jonka kulttuuritarjonta on vailla vertaa. Thames-joen varrella kohoavassa Lontoossa on käytävä ainakin kerran elämässään. Kaupungin British Museum, Big Ben, Tate Modern, musikaalit, klubit ja kirpputorit ovat kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Maailman korkeimmasta maailmanpyörästä, London Eyestä avautuvat huimat kaupunkinäkymät!

Lontoon lisäksi matka Englantiin tarjoaa monenlaisia maisemia esimerkiksi autolla tai junilla kiertävälle reissaajalle. Oxfordin ja Cambridgen yliopistokaupungit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia, samoin kaunis Lake District, mystinen Stonehenge ja viehättävän pieni Stratford-upon-Avon. Normienglantilaista elämää näet Manchesterissa ja Liverpoolissa.

Bristolin Clifton-riippusilta ja Robin Hoodin tarinan koti Nottingham, sekä yksi maailman pisimmistä riippusilloista, Humber Bridge, näyttävät kaikki erilaisia puolia maasta. Yhtenä päivänä voit ottaa surffitunteja aallokossa, toisena shoppailet fiinisti Lontoon Sohon trendiliikkeissä. Englannissa viettää helposti useita viikkoja!

Englantia ristiin rastiin

Pohjois-Englannin maaseudulla riittää koluttavaa; järviä, ikivanhoja linnoja ja hieno rannikkoalue. Luonnonpuistojen sopukoita voi kierrellä patikoiden. Lumoavat keskiaikaiset kaupungit huokuvat entisaikojen historiaa. Blackpool ja Manchester tunnetaan jalkapallokaupunkeina.

Etelässä maisemat ovat seesteisempiä. Salisbury ja Winchester upeine katedraaleineen ovat käymisen arvoisia kaupunkeja, samoin Stonehenge. Rannikolta löytyy useita lomakohteita ja kaunista hiekkarantaa. Myös bed&breakfast -majatalojen kirjo ja laatu on varsin hyvä. Etelästä löydät parhaat paikat rentoon lomaan aurinkohatun ja hyvän kirjan kera.

Itärannikon marskimaamaisemista löytyy Stratford-upon-Avon - Shakespearin synnyinkaupunki sekä Cambridgen legendaarinen viehättävä yliopistokaupunki.

Lontoosta lounaaseen vastaan tulee Cornwall, jonka surffausaallot tarjoavat haasteita vesiurheilusta kiinnostuneelle. Newquayn kalastuskylää pidetään Englannin surffauspääkaupunkina. Fistral Beachin aallot ovat maineensa veroisia. Tsekkaa netistä siellä pidettävien surffikisojen kalenteri.

Pittoreski Cotswolds ja Somersetin siideri, sekä Devonin kuuluisat kermateet ovat nekin mukavia kokemuksia Englantia kiertävälle matkalaiselle.

Englannin yöelämä

Englanti on pubikulttuurin The Place! Oluttuoppeja kilistellään päivin ja öin, eikä yksinäinen matkaaja kauan ole yksin baareissa. Musiikki- ja klubikulttuurin huippupaikat löytyvät Lontoosta, mutta Manchester, Liverpool, Newcastle ja Cambridge ovat yhtä lailla vilkkaita öisin. Englantilaiset tunnetaan biletystä suosivana kansana, joten menopaikkoja kyllä löytyy lähes joka paikasta.

Englannin ruokakulttuuri

Englantilaisella keittiöllä on varsin tylsä ja ylikeitetty maine. Todellisuudessa maan ravintolatarjonta - joka kattaa valtavan etnisen makukirjon - on todella rikas! Englanti syytää maailmalle huippukokkeja, joten jotain inspiroivaa maan makumaisemassa on oltava. Jotain perinteistä maistaaksesi, testaa omenapiirakkaa ja erilaisia suolaisia piirakoita, sekä tietysti fish and chips -annoksia. Englantilaiset ovat tietysti erityisen ylpeitä oluttarjonnastaan ja pubikulttuuristaan. Bitter ale ja Stout ovat englantilainen juttu, ja baaritunnelma kiihtyy melkoisiin kierroksiin jalkapallo-otteluiden aikana.

Oluiden maistelun ohelle kannattaa harrastaa myös englantilaista kello viiden iltapäiväteetä.

Liikkuminen Englannissa

Englannin kiertoreissun voi tehdä vuokra-autolla, junalla tai busseilla.  Kannattaa tutkia maaseutua, kaupunkimiljöitä ja pohjoisen kumpuilevampaa maastoa, niin huomaa, että Englanti on paljon muutakin kuin tyyris Lontoo. Pariisista ja Brysselistä pääsee kätevästi Lontooseen Englannin kanaalin ali kulkevalla junalla.

Ota yhteyttä