Amsterdam

Amsterdam on kaunis kanaalikaupunki
 

Amsterdamin matka - railakasta menoa

Amsterdamin matka on reissu liberaaliin kaupunkiin, joka on mahdollisuuksia täynnä. Kruisaile pitkin kanaaleja, vetelehdi puistoissa ja kuluta luppoaikaa haaveilemalla kotoisissa kahviloissa. Pyöräile ympäri Amsterdamia, unohda ajan kulku Joordaanin kaupunginosassa ja ota selvää kaupungin värikkäästä historiasta!


Amsterdam - avoin & monipuolinen kaupunki

Amsterdamilla on maine liberaalina ja suvaitsevaisena kaupunkina, mutta Hollannin pääkaupunkia määrittävät monet muutkin asiat. Kompaktin kokoiseen Amsterdamiin ja sen monivaiheiseen historiaan sekä moniin kanaaleihin tutustut paikallistyyliin pyöräilemällä tai ihan vain jalan.

Amsterdamin kanaalit ja sillat

Amsterdamin matka - kaupungin sillat upeassa yöasussa

Amsterdam kilpailee Venetsian kanssa kanaalikaupunkien herruudesta. Venetsiaan verrattuna Amsterdamin valttikortti on liikkumisen helppous: katuja, puistoja ja siltoja kaupungissa riittää, eikä tilan puute pääse vaivaamaan (paitsi ehkä ruuhkaisimmissa turistinähtävyyksissä).  

Amsterdamin sadoista silloista kuuluisin on luultavasti Amstel-jokea halkova Magere Brug. Suuntaa myös Reguliersgrachtin ja Herengrachtin kulmaukseen, josta löytyy "15 sillan silta". Illalla ja yöaikaan sillat valaistaan näyttävästi - erityisesti tällöin näkymä 15 sillan yli on vaikuttava ja varsin romanttinen.

Maailman kapein talo

Amsterdamin matkalla kaupunkia kierrellessäsi voit huomata lähes jokaisessa talossa jotain uniikkia ja muista rakennuksista poikkeavaa, mikä tekee kaupungista paitsi mielenkiintoisen myös erityisen kauniin. Esimerkiksi Singel 7:stä löydät maailman kapeimman talon, joka on vain metrin leveä. Varsin söpö ja varma valokuvauskohde siis! Todellisuudessa kadulle näkyy kuitenkin vain rakennuksen etuosa, sillä talo on sisältä paljon laajempi. 

Amsterdamin rentouttavat puistot

Amsterdamin matka - Vondel Park

Kun väsyt ratikoihin, pyöriin ja autoihin, suuntaa Vondelpark-puistoon, joka sijaitsee lähellä Leidsepleiniä. Varsinkin kesäisin puistot kuuluvat osaksi Amsterdamin matkaa! Tuo mukanasi alusta, eväitä ja juotavaa ja vain nauttia rentouttavasta hetkestäsi keskellä kaupunkia. Älä ylläty nähdessäsi vain alusvaatteisiin pukeutuneen miehen rullaluistelemassa puistossa, hän asuu siellä. Tuurilla tai ohjelman etukäteen tsekkaamalla saatat päätyä Vondelparkiin sopivasti jonkin keikan tai teatteriesityksen aikaan.

Toinen viihtyisä puisto on Westerpark, joka on enemmän nimenomaan paikallisten suosiossa ja jossa järjestetään kesäisin monia ulkoilmakonsertteja.

Amsterdamin markkinat

Amsterdamissa on useita markkinoita, joista jokaisella on oma tietty ilmapiirinsä. Kaikkein suosituin on vilkas Albert Cuyp Market, jossa tapaat niin paikallisia kuin matkaajiakian. Täällä teet vaatelöytäjä ja maistelet eksoottisia hedelmiä sekä maukkaita ruokia, joita on tarjolla kaikista maailman kolkista sopuhintaan.

Watergraafsmeerissä sijaitsevat Amsterdamin monikulttuuriset "maailman markkinat" eli Dappermarkin markkinat. Vuonna 2007 Dappermark ylsi National Geographicin Top 10 ostoskadut maailmalla -listalle ja sitä kutsutaankin myös "Amsterdamin helmeksi". Varaa aikaa Dappermarkissa pyörimiseen, sillä kojuja täällä on yli 250 ja markkina-alueen ympäristössäkin riittää mielenkiintoisia putiikkeja. Hintatasoltaan Dappermark on kaupungin halvimmasta päästä, joten shoppaamalle et matkabudjettiasi hevillä saa tuhlattua.  Osta tuliaisiksi käsitöitä ja maistele ihania ruokia eri maiden keittiöistä – tutustu etenkin surinamilaisiin, marokkolaisiin ja turkkilaisiin tuotteisiin ja ruokiin. 
Watergraafsmeerin alue on 10:n minuuutin päässä Amsterdamin keskustasta, kätevimmin paikan päälle pääset hyppäämällä 9-ratikan kyytiin.

Kirpputorilöytöjä voit puolestaan tehdä Waterloon markkinoilla lähellä Rembrandtpleiniä.

Amsterdam – kulttuuripääkaupunki

Amsterdamin matka

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki, mutta samalla myös maan kulttuuripääkaupunki. Täältä löydät kansallismuseoita, teattereita, konsertteja – kaikkea mitä kulttuurin ystävä rakastaa! Tunnetuin ja tärkein museo on UNESCOn maailmanperintölistalla oleva Rijks-museo, jossa voit ihailla kuuluisimpia alankomaisia taideteoksia, kuten Rembrandtin Yövartiota. 

Van Gogh-museo on sekin varsin tunnettu. Sieltä löydät yli 200 maalausta, 500 piirrosta ja 700 Van Goghin kirjettä. Tämän lisäksi museo tutustuttaa sinut 1800-luvun jälkimmäiseen puoliskoon, jolloin van Gogh eli.

Molemmat museot sijaitsevat museoalueella (Museumplein). Ratikka 2, joka lähtee keskusasemalta, pysähtyy kummankin museon edessä. Museoalueen lähellä sijaitsee myös Alankomaiden suurin konserttihalli, Het Concertgebouw. Samassa rakennuksessa toimii lisäksi alankomaiden kuninkaallinen orkesteri.

Interaktiivista toimintaa kaipaaville paikallinen Heureka, tiedemuseo Nemo, on oikea valinta. Vaihtelevissa näyttelyissä pääset itse kokeilemaan mitä erilaisempia asioita ja käyttämään kaikkia aistejasi samalla kun opit maailmastamme uusia asioita. Suuntaa myös laivan runkoa muistuttavan Nemon valtavalle kattoaukiolle, jossa tutustut halutessasi Energetica-ulkoilmanäyttelyyn ja kulutat aikaa vain hengaillen suurella terassilla kaupunkia katsellen. Se ei maksa mitään! 

Amsterdamin yöelämä

Matkat Amsterdamiin - yöleämää

Joku voisi väittää, ettei matka Amsterdamiin ole mitään ilman edes yhtä bileiltaa: Amsterdamin vilkas yöelämä on omaa luokkaansa, eikä ole niin väliä, minä viikonpäivänä haluat bailaamaan. Kaupungin parhaat klubit ja pubit sijaitsevat Amsterdamin kahden suurimman aukion Rembrandtpleinin ja Leidsepleinin tuntumassa. Juhli muiden matkaajien kanssa Rembrandtpleinin hoodeilla ja ota osaa hollantilaisten biletystapoihin De Pijpin ja Jordaanin alueilla, jonne on keskittynyt useita viihtyisiä baareja ja klubeja.

Matkavinkkejä Amsterdamiin

Amsterdamin matkalla Anne Frankin talolla vierailu on monille must. Varaa myös ehdottomasti aikaa Jordaanin alueen koluamiseen, sillä täältä löydät mitä eriskummallisempia puoteja kuten esimerkiksi pelkkiä hammasharjoja myyvän kaupan. Boheemin luonteensa takia alue on suosittu turistien keskuudessa, mutta Jordaanin eteläosat ovat hieman rauhallisempia kuin pohjoisen vilkas turistikuhina.

Jo aiemmin mainittu Nemo-museon kattoterassi on mitä mellyttävin paikka tsekata Amsterdamin maisemia ja seurata kaupungin vilinää. Punaisten lyhtyjen alueen läpi kävellessäsi taas päädyt Chinatowniin, josta löydät aasialaisten liikkeiden ja ravintoloiden lisäksi upean Zeedijkin buddhalaisen temppelin.  

Jos käveleminen alkaa puuduttaa tai tuntuu liian hitaalta etenemistavalta, vuokraa pyörä ja huristele ympäri Amsterdamia kuin paikallinen konsonaan. Lopuksi vielä: pidä mielessä, että Amsterdam on suosittu matkakohde. Varaudu siis jonottamaan tärkeimmillä turistinähtävyyksillä ja etenkin sesonkiaikaan sietämään jonkin verran tungosta.

 

Opintomatka Amsterdamiin

Amsterdam on hyvä kohde myös erilaisille ryhmämatkoille, joten jos luokkasi, opintoryhmäsi tai vaikkapa harrastusporukkasi mielii maailmalle, voimme auttaa myös siinä. Reissuasiantuntijoimme joukosta löytyy myös erityiset ryhmämatkojen spesialistit, joten voit aloittaa Amsterdamin opintomatkan suunnittelun vaikka heti!

Amsterdam - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä