Alankomaat

Piparkakkutalot - hollantilaista arkkitehtuuria parhaimmillaan
 

Matka Alankomaihin - rento ja helppo reissukohde

Pohjanmeren rannalla, lähes kokonaan merenpinnan tason alapuolella sijaitseva Alankomaat on reissaajalle helppo kohde, jonne saa edullisia lentoja pitkin vuotta. Se on myös pyöräilijöiden luvattu maa. Alankomaissa on kautta aikojen oltu avoimia uusille aatteille, ideoille ja kulttuureille. Monikulttuurisuus ja rento yleisfiilis tekevätkin tästä modernista maasta syvemmän tutustumisen arvoisen.

Alankomaat

Hollantilaiset ovat erittäin kielitaitoista väkeä, mutta jos haluat tehdä paikalliseen vaikutuksen, voit huikata lungisti "Hoe gaat het?" halutessasi tiedustella, miten uudella tuttavallasi tänään menee. 

Pyöriä, siltoja ja kanaaleja näet varmasti matkalla Alankomaihin

Näkemistä ja tekemistä

Alankomaiden kolme suurinta kaupunkia ovat Den Haag, Rotterdam ja Amsterdam, joka on suosituin kaupunkilomakohde. Suurin osa maan väestöstä asuu näiden kolmen kaupungin muodostamalla alueella, jota kutsutaan nimellä Randstad. Etäisyydet ovat lyhyet, joten junalla ehtii parissa päivässä vierailla useammassakin kaupungissa.

Punaisten lyhtyjen alue hämyisine kahvilashoppeineen ja kuvauksellisine kanaaleineen ovat osa Amsterdamin kiehtovuutta, mutta kiinnostavaksi kaupungin tekee myös sen vapaamielisyys, rikas kulttuuritarjonta ja yleinen suurkaupunkitunnelma. Muoti- ja designvalikoimaa riittää shoppaajalle kuin shoppaajalle, eikä baarikärpänen pääse ikävystymään keskellä vilkasta ja villiä yöelämää.

Amsterdam yöllä

Amsterdamin katuja kolutessa kannattaa poiketa harvassa matkaoppaassa mainitulle Jordaanin alueelle, joka sijaitsee lähellä ydinkeskustaa. Siellä avautuu monen hollantilaisen mielestä aito Amsterdam, josta ei pieniä juustokauppoja ja tunnelmallisia baareja puutu. Idyllisellä Jordaanilla on vahva taiteilijaimago, ja alueen rakennukset on kauniisti entisöity. Pikkukujilla aika kuluu siivillä paikallisia gallerioita ja käsityöläisten kojuja katsellessa.

Maaseudun väriloistoa hehkuvat tulppaanimeret, joiden taustalla häämöttää tuulimylly, ovat ehkä klisee, mutta silti mykistävä näky, joka on vain koettava matkalla Alankomaissa. Sitä paitsi maaseudun monet tuulimyllyt ovat edelleenkin käytössä puukengistä puhumattakaan.

Klubit ja festivaalit Alankomaissa

Amsterdamista pääsee sujuvasti raiteita pitkin Rotterdamiin, jossa on Euroopan suurin satama ja valtaisa klubitarjonta. Samalla pelillä pääsee helposti Den Haagiin, jossa kannattaa bongata aina kesäkuun viimeisenä sunnuntaina järjestettävä Parkpop-musiikkifestivaali. Se on Euroopan suurin ilmainen päivän mittainen popfestari, joka on pyörinyt jo 25 vuoden ajan houkutellen nykyään vuosittain jopa 350 000 kuuntelijaa!

Alankomaat - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä