Eurooppa

Itävallan Alpeilla voit vaeltaa, lasketella tai pyöräillä
 

Euroopan matkat - Paljon lähellä

Euroopan yli 50 valtiota kutsuvat matkailijaa luokseen. Eurooppalaisen kulttuurin juuret ulottuvat kauas antiikin Kreikkaan ja Rooman valtakunnan aikoihin - Euroopassa riittää tutkailtavaa nykyreissaajallekin. Kokeaksesi paljon ei aina tarvitse lähteä kauas. Lähde reissuun Eurooppaan!

Eurooppa matkakohteena

Eurooppaan tullaan ympäri maailman kokemaan rikasta kaupunkikulttuuria ja upeita maisemia. Reppureissaaja löytää Euroopasta hyviä kohteita lyhyelle matkalle. Toisaalta ensimmäinen pidempi matka on helppoa aloittaa läheltä. Loikoile biitsillä Nizzassa ja anna suurkaupungin vilinän viedä mennessään esimerkiksi BerliinissäRoomassa ja Lontoossa. Vaihtoehtoisesti seikkaile kaupunkien ulkopuolelle ja lähde vaellukselle Euroopan vuoristoihin tai laskettele täydellisillä puuterilumilla.

Itäinen Eurooppa on nyt suositumpi kuin koskaan. Se on pullollaan pieniä kauniita hauskoja kaupunkeja sekä villiä luontoa. Hinnat ovat usein edullisia, ja löydät helposti kohteita, jotka eivät ole vielä suurten massojen suosiossa.

Euroopan matkan must-etappeja

Euroopassa riittää tekemistä ja nähtävää. Aina ei todellakaan tarvitse lähteä kauaksi kotoota kokeakseen paljon! Matka Euroopaan on mitä mahtavin lomanviettotapa ja kokemuksien kerryttäjä. Lähde purjehtimaan Kreikkaan, Kroatiaan ja Turkkiin; syö hyvin ja tutustu paikalliseen yöelämään Budabestissä; ja kartuta kielitaitoasi espanjan kurssilla Espanjassa. Hyppää gondolin kyytiin Venetsiassa ja nouse surffiaalloille Portugalissa

Jos olet valmis poistumaan Manner-Euroopasta, niin Islanti on ehdoton! Ja muistathan itänaapurin, Venäjän: Trans Siperian matka on yksi niistä reissuista, joita et tule ikinä unphtamaan. 

Liikkuminen Euroopassa

Euroopassa liikut edullisesti ja nopeasti lentäen, mutta myös junayhteydet ovat pääsääntöisesti kattavat. Varsinkin Schengen-alueella liikkuminen on helppoa, koska voit vapaasti siirtyä maasta toiseen. Jos et halua tyytyä yhteen maahan, vaan haluat nähdä enemmän, selviät edullisimmin reilaamalla. InterRail ei ole jäänne menneiltä vuosikymmeniltä, vaan moderni ja ekologinen tapa nähdä maailmaa. Junan ikkunasta näet huomattavasti enemmän kuin lentokoneesta, ja voit pysähtyä juuri siellä, missä itse haluat. Bussillapääset myös edullisesti liikkumaan maasta toiseen. Kysy lisää liikkumisesta ja esimerkiksi InterRail-vaihtoehdoista reissaavilta asiantuntijoiltamme.

Jos taas haluat säätää itse matkavauhtisi ja aikataulusi vuokraa auto alle ja reissaa Euroopan maanteitä pitkin.

Majoitus Euroopassa

Eri majoitusvaihtoehtojen kirjo on laaja. Kannattaa selvittää, mikä on kussakin maassa helpoin ja budjetillesi sopivin tapa majoittua. Unelmanikkareiltamme saat tähän parhaat vinkit. Vaikka matkustat lähelle, kannattaa majoitus silti varata etukäteen ainakin pariksi ensimmäiseksi yöksi.

Matkat Eurooppaan - surffausta Portugalissa
Portugalin aallot kutsuvat surffaamaan!

Ota yhteyttä