Caracas

Vanhat autot leimaavat Caracasin kaupunkikuvaa
 

Matkat Caracasiin - elämää pulppuavaan kaupunkiin

Venezuelan värikäs pääkaupunki Caracas sijaitsee noin 800 metrin korkeudessa laaksojen keskellä. Huikeiden vuoristomaisemien lisäksi kaupunki tarjoaa monipuolisia ravintolaelämyksiä sekä vauhdikasta yöelämää. Caracas ei ehkä ole se tyypillisin travellauskohde, mutta sen nähtävyydet ovat todella kurkistamisen arvoisia. Varaa matka Caracasiin KILROYlta!

Caracas

Neljän miljoonan asukkaan elämää pulppuava Caracas sijaitsee Venezuelan pohjoisosassa. Kaupungin erottaa Karibianmerestä vain Cerro El Ávilan vuorijono, joka on osa Parque Nacional El Ávilan kansallispuistoa. Kaupungin erinomainen sijainti lähellä Karibianmerta tarjoaa hyvän pysähdyspaikan Euroopan ja Etelä-Amerikan mantereen välillä. Yli viisisataa vuotta sitten kaupunki oli intiaanien asuttama, kunnes espanjalaiset valloittajat saapuivat ja aloittivat siirtokuntiensa rakentamisen. Tänä päivänä Caracas on yksi suurimpia talouskeskuksia Latinalaisessa Amerikassa. Kuten monet suuret Latinalaisen Amerikan kaupungit, myös Caracasista löydät köyhät ja rikkaat elämässä rinta rinnan kaupungin vilinässä.

Shoppailua, ruokanautintoja ja kuumaa merengueta

Caracasissa voit shoppailla moderneissa ostoskeskuksissa sekä nauttia kaupungin maailmankuuluista ravintoloista ja gastronomisista ihmeistä. Ruokatarjonta on niin laaja, että paikalliset tapaavatkin sanoa ravintoloita olevan varmasti yksi uusi vuoden jokaiselle päivälle!

Yöelämää ei myöskään kannata jättää väliin, sillä kaupungista löytyy niin trendikkäitä klubeja kuin perinteisempiä salsa- ja merenguebileitä, joissa tanssilattia on kuuma aina aamun pikkutunneille asti. Jos haluat elää kuten paikallinen nuoriso, mene Las Mercedesiin, jossa nuoret viettävät aikaansa ostoksia tehden, baareissa hengaillen ja altailla virkistäytyen. Alueelta löydät myös lukuisia taidegallerioita, diskoja ja muotiputiikkeja. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista löydät upeita rantoja, jonne paikalliset tulevat viettämään vapaa-aikaansa. Yksi suosituimmista ja erikoisimmista päiväretkikohteista on 60 km Caracasista länteen sijaitseva upea Colonia Tovar, trooppinen saksalainen kylä, jota et halua jättää väliin.

Vehreitä luontokohteita

Caracas East Park on yksi kaupungin viherkeitaista, joka tunnetaan myös nimellä Parque del Generalísimo Francisco de Miranda. Täältä löydät muun muassa pienen eläintarhan ja kopion Francisco de Mirandan Leander-aluksesta. Cerro El Ávila on vuori, joka lepää kaupungin ja Karibianmeren välissä. Sen huipulle kannattaa kavuta, sillä vuoren päältä avautuvat upeat näköalat kaupunkiin. Mikäli et jaksa kiivetä vuorelle vaelluspolkuja pitkin, näköalapaikalle kuljettaa myös Teleférico-vaijerihissi.

Caracasin kulttuurikeitaita

Simón Bolívarin museoksi muunnetussa synnyinkodissa voi nähdä 1800-luvun aseita, julisteita ja univormuja. Jos tässä ei ole tarpeeksi Bolívaria, voit vierailla Plaza Bolívarilla, tai Museo Bolivarianossa, jossa pääset ihailemaan vallankumousjohtajan pyhäinjäännöksiä. Käy myös tsekkaamassa Federal Capitol ja kultaiset kupolit, uusklassiset päätykolmiot eli frontonit ja kuuluisa Salón Elíptico. El Hatillo Caracasin kaakkoisosassa on värikäs ja pieni, mutta hyvin säilynyt tyypillinen siirtomaa-alue ja ehdottomasti visiitin arvoinen. El Hatillo on kuuluisa siirtomaa-aikaisesta arkkitehtuuristaan sekä upeista musiikkifestivaaleistaan.

Caracasin ilmasto

Caracasissa on trooppinen ilmasto, joka on lähes muuttumaton läpi vuoden. Keskimääräinen päivittäinen lämpötila vaihtelee vähintään 16 ËšC:sta enintään 28 ËšC:een. Sadekausi on toukokuun ja marraskuun välisenä aikana, jolloin kannattaa varautua myös ajoittaisiin myrskyihin. 

Gastronomia

Caracas on tunnettu ravintoloidensa korkeasta laadusta ja tarjonnan laajuudesta; siellä ovatkin edustettuina lähes kaikki maailman keittiöt. Paras espanjalainen ravintola löytyy La Candelarian kaupunginosasta, jossa asuvat galicialaiset ja Kanariansaarten maahanmuuttajat. Paikallisia herkkuja, kuten papellón Criollo, empanadas, arepas ja hallaca ei kannata jättää maistamatta.

KILROYn reissuvinkkejä

Kaupungin saa parhaiten haltuun käyttämällä metroa ja paikallisliikenteen linja-autoja. Kadut ja moottoritiet ovat aina ruuhkaisia, mutta metrossa voi olla vielä enemmän tungosta, etenkin iltapäivisin. Liikenteeltä, melulta ja roskaisuudelta ei kuitenkaan valitettavasti voi välttyä Caracasin vierailulla. Caracasissa on paljon hotelleja, mutta ei hostelleja, mikä saattaa nostaa reppumatkailijan budjettia. Alle 30 dollarin majoitusta voi olla hankala löytää. Turvallisuussyistä on suositeltavaa majoittua kaupungin itäpuolella, esimerkiksi Sabana Grandessa. On tärkeää ottaa huomioon, että Caracas on yksi Latinalaisen Amerikan vaarallisimmista kaupungeista, minkä vuoksi aseilla tehdyt ryöstöt ovat huomattava ongelma. Pidä huolta itsestäsi ja omaisuudestasi, äläkä kulje yksin. Ja muista tietenkin huolehtia tarpeeksi kattava matkavakuutus kuntoon!

Caracas - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä