Venezuela

Venezuelan huikeat Angel Falls -putoukset
 

Matkat Venezuelaan - hiekkarannoilta Andien vuoristomaisemiin

Viimeistään täällä, Venezuelan Andien vuoristomaisemien äärellä matkalainen kokee itsensä vapaaksi. Vaella, retkeile ja ihmettele luonnon suurta rikkautta tässä vähemmän tunnetussa vesiputousten maassa. Valkoinen hieno hiekka loistaa rannikon lukemattomilla pikkurannoilla, jonka kirkkaissa vesistöissä on sukeltajan ja snorklaajan apajat.

Venezuela

Venezuela sijaitsee Etelä-Amerikan pohjoisosassa ja on yksi maanosan trooppisimmista ja vähemmän tunnetuista matkailumaista. Venezuelan Karibianmeren rannikolta löydät fantastisia ranta- ja sukelluskohteita, eivätkä seikkailumahdollisuudet lopu millään: ihmeellisten vuorimuodostelmien ja vesiputousten maastoissa patikoit vaikka viikkoja. Los Llanosin suo ja Amazonas villieläimineen tekevät Venezuelasta eksoottisen löytöretkeilykohteen, jollaista ei muualta löydy.  

Matkat Venezuelaan - Playa Cariben biitsimaisemiaVenezuelan matkalla kannattaa pistäytyä katsastamassa paikalliset saarimeiningit.

Matka Caracasiin ja Choroniin

Jos lennät Venezuelaan, laskeudut pääkaupunkiin, Caracasiin, jonka hektisyyden tuntee heti iholla. Monet kokevat kaoottisuuden jännittävänä elämänmenona, mutta rikollisuus kannattaa myös tiedostaa. Caracas on tärkeä osa maata, joten se on hyvä nähdä. Köyhyyden kohtaamiseen on hyvä silti valmistautua.

Monet matkaajat suuntaavat pian kaupungista ulos kohti kiinnostavampia kohteita. Paras keino lähteä eteenpäin on hypätä bussin kyytiin, sillä maan junaliikenne on puutteellinen. Busseja sen sijaan löytyy runsaasti, joskin huomaat melkoisia laatu- ja hintaeroja.

Ensimmäinen stoppi Caracasin jälkeen voisi olla kaunis Choronin merenrantakaupunki, Karibianmeren rannikolla kolmen tunnin ajomatkan päässä Caracasin hulinasta. Täällä pääset lataamaan akkujasi ennen matkan jatkumista, sillä rannat ovat sanalla sanoen ihanat.

Matkat Venezuelaan - pääkaupunki CaracasVäriä, jännitystä ja seikkailua tarjoilee Venezuelan pääkaupunki Caracas. 

Kadonnut maailma: La Gran Sabana ja Mt. Roraima

Venezuelan lounaisosassa sijaitsevan La Gran Sabana inspiroi aikoinaan englantilaista Arthur Conan Doylea kirjoittamaan loistavan kirjansa Kadonnut maailma. Alueen mahtava helmi on 2 810 metriin kohoava Mt. Roraima, epätodellinen ja vaikuttava vuori. Sen huippu on litteä, kuten monen muunkin pöytämäisen vuoren, joita paikalliset kutsuvat nimityksellä tepuis. Guyanan ja Brasilian rajaa värittävät nämä oudot ja hienot vuoret, joka toivat Doylen mieleen jonkinlaisen kuolleen kaupungin.

Eristäytynyt Roraima kiehtoo seikkailunhaluisia: kiipeä Mt. Roraiman huipulle ihailemaan huimia maisemia ja ihmettelemään vuoren ainutlaatuista kasvistoa, eläimistöä ja omalaatuista geologista maailmaa. Lihansyöjäkasvit, kukat ja oudot ötökät tarjoavat paljon kuvattavaa. Vuori kohoaa mielipaikkojesi listalle takuuvarmasti! Alue on suosittu reppureissaajien keskuudessa ja järjestettyjä retkiä on tarjolla. Vuorella kiemurtelevat patikkareitit eroavat vaativuudeltaan toisistaan, joten valitse itsellesi sopivin.

Venezuelan matkalla kannattaa kokea Roraiman vuoristoVenezuelan reissulla Roraiman maisemat saavat hengästymään.

Canaima ja Angel Falls - maailman korkein vesiputous

Mt. Roraima sijaitsee Canaiman kansallispuistossa, mikä itsessään on fantastinen paikka. Eikä vain siksi, että maailman korkein vesiputous Angel Falls kuohuu täällä. Putous on peräti 979 metriä korkea! Vesimassat haihtuvat ihmeellisellä tavalla osittain ilmaan ennen putoamistaan alhaalla kulkevaan jokeen. Näky on taianomainen.

Canaima National Parkin maisemia VenezuelassaMoni ei ole valloittanut näitä maisemia. Venezuelan matkat ovat tositravellerin valinta.

Vaikea tavoitettavuus tekee kuitenkin kohteesta ainutlaatuisemman. Angel Fallsille kulkemiseen menee kaksi päivä alkaen Canaiman lentokentältä, jonka jälkeen vaellat ja melot tiesi vesiputoukselle. Canaiman kansallispuiston muut osat ovat myös tutkimisen arvoisia: kohtaat vesiputouksia ja jokia, joilla voit tehdä kanoottiretkiä upeissa maisemissa. Jokien ja järvien vesi on täällä väriltään punertavanruskeaa - eksoottista!

Venezuelan vesiputoukset on koettavaVenezuelan vesiputoukset on koettava.

Venezuelan Andeilta valkeahiekkaisille rannoille ja sukeltamaan

Méridasta, maan länsiosasta, alkaa jylhä Andien vuoristo, joka halkoo koko Etelä-Amerikkaa. Méridan kaunis kaupunki lepää rehevässä laaksossa vuorten välissä. Se tunnetaan värikkäänä yliopistokaupunkina, jossa yöelämää ja hyviä ravintoloita on riittämiin. Kaupungista pääset vaeltamaan henkeäsalpaaviin maisemiin ja vuorikiipeilijällekin löytyy seinämiä kiivettäväksi. Hurjastelijat voivat ajaa sähköautoilla maailman pisimmällä sähköautoradalla Andien komeus ympärillään.

Vuoristomaisemista suuntaat kätevästi Karibianmeren rannikolle rentoutumaan; vastustamattomia rantoja on vaikka miten. Esimerkiksi Playa Medina Parian niemimaalla on upea pikkuranta, jonka bungaloweissa majoittuminen tulee edulliseksi. Riippumatoissa palmujen katveessa keinut laiskasti useammankin päivän ajan.

Pidemmällä lännessä lyhyen lennon (tai pitkän venematkan) päässä rannikolta on 300 pienen saaren joukko. Tällä Los Roquesin alueella sijaitsevat Venezuelan parhaat sukellusvedet. Saarilta löytyy unelmabiitsejä ja elämää kuhisevat kristallinkirkkaat vedet. Koko kiehtova alue sijaitsee kansallispuiston suojassa.

Lisää kauniita rantoja auringonpalvontaan löytyy maan rannikolta ja kannattaa käydä esimerkiksi Chichirivichen alueella. Se sijaitsee kohtuullisen lähellä Caracasia ja sen lahdet rantoineen ovat huikean kaunista katseltavaa. Lähellä Morocoyn kansallispuistoa voit tehdä snorklauskeikan ja ihastella ylväitä flamingoja sekä iibiksiä.

Matkat Venezuelaan ja AmazonilleMatkat Venezuelaan ja Amazonille tarjoavat mykistäviä elämyksiä kokeneellekin travellerille.

Los Llanos, Orinoco ja Amazon  

Heitä rinkka selkään ja suuntaa seuraavaksi etelään Los Llanosiin. Sen kasvillisuuden monimuotoisuus on häkellyttävää ja Amazonasin eläinasukkaita voi täällä nähdä paremmin kuin tiheässä metsässä. Kamerasi linssin eteen saattaa ilmestyä anakondia, apinaveijareita, vyötiäisiä, isomuurahaiskarhuja, kaimaaneja, papukaijoja ja muita otuksia. Los Llanos on maan paras paikka villieläinten tarkkailuun! Voit majoittua jollain alueen karjatiloista. 

Pidemmällä etelässä pääset Venezuelan suurimmalle Orinoco-joelle, jolla kuljetaan paikasta toiseen meloen. Jokimatkan varrella voit pysähtyä yhdessä pienistä intiaaniyhteisöistä. Jos haluat jatkaa seikkailua, suuntaa pidemmälle etelään elämää pursuavaan Amazonasin viidakkoon ja Brasilian rajalle kohti samban maata.

Kysy matkamyyjiltämme erilaisista Etelä-Amerikan seikkailumatkoista; pääset turvallisesti paikkoihin, jonne muut eivät löydä. Matka Venezuelaan alkaa tästä!

Venezuela - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä