Uruguay

Palmuviljelmät aukeavat pellolla - Uruguay
 

Matkat Uruguayhin - tuntemattomaan paratiisiin

Uruguay on vielä suhteellisen tuntematon maa, joka kannattaa kokea ei vain sen hienojen rantojen, luonnon sekä eläväisen yöelämän, vaan myös sen ilmapiirin vuoksi. Moni reissaaja on saanut kokea paikallisten lämpimän vieraanvaraisuuden. Ensi kerran Uruguayssa oltuaan tänne haluaa palata uudestaan ja uudestaan. Varaa matka Uruguayhin KILROYlta!

Uruguay

Uruguay lepää etelässä olevan Argentiinan ja pohjoisessa siintävän Brasilian välissä. Se jää usein naapurimaidensa varjoon matkailijoiden suunnitellessa reittiään Etelä-Amerikassa. Monikaan ei näytä tietävän, että Uruguayssa on useita upeita lomakohteita, jotka ovat itsestäänselviä määränpäitä paikallisille, kun he puolestaan suuntaavat lomille. Näistä tunnetuin on Punta del Este, jossa saattaa hyvässä lykyssä nähdä Stingin ja Maradonan käppäilemässä pitkin katuja kuumana kesäpäivänä.

Faktaa Uruguaysta ja ilmastosta

Uruguayssa elää noin 3,5 miljoonaa asukasta. Vaikka maa on pieni, sillä on kuitenkin suuri kulttuuria pursuava sydän! Ilmasto on miellyttävä maan sijaitessa suurin piirtein samoilla leveysasteilla kuin Sydney Australiassa. Talven keskilämpötila on noin 13 astetta ja kesällä 30 astetta.

Uruguayn pääkaupunki Montevideo

Maan pääkaupunki Montevideo sijaitsee Rio de la platas -joen suulla. Vain kolmen tunnin päässä salmen toisella puolella sykkii Argentiinan pääkaupunki Buenos Aires. Montevideo voi ylpeillä sillä, että kaupungissa on yksi Etelä-Amerikan kauneimmista kaduista, 18 de Julio, joka ulottuu Plaza Independiza -aukiolta Ciudad Viejaan, vanhaan kaupunkiin. Montevideossa kannattaa ehdottomasti kävellä Tristan Narvaja -katua pitkin sunnuntai-iltapäivänä, sillä silloin pääsee tutustumaan hurmaavan kirpputorin antimiin. Toinen hauska kohde ovat jättimäiset Mercado del Puerto -kauppahallit vanhoissa satamakortteleissa.

Makunautintoja paikalliseen tapaan

Kun nälkä yllättää, tilaa chivito, mehevä uruguaylainen pihvi tuoreella leivällä. Toinen paikallinen ruokakokemus on asado, joka maistuu parhaimmalta, jos sen saa napostella uruguaylaisen perheen kotona pihajuhlissa kuumana kesäiltana. Tällöin grillataan pihviä ja juodaan makoisaa Tannat-viiniä. Eräs kulmakarvoja kohottava näky ovat termokset, kalebassit ja hopeiset bombill-pillit, joita lähes jokainen paikallinen kantaa mukanaan. Kuuma vesi kaadetaan termoksesta kalebassiin, joka on täynnä yrttisekoitusta, joka imetään suuhun bombilla-pillillä. Kyseessä on maté, paikallinen teentapainen yrttijuoma. Tämä Uruguayn kansallisjuoma näkyy kaikkialla ja sillä on suuri sosiaalinen merkitys. Sama kupillinen kiertää perhe- ja ystäväpiirissä näiden jakaessa kuulumisia keskenään. Uruguayn läpi matkustamiseen menee viisi tuntia, mutta rannikolla on lukuisia kiehtovia kohteita, joissa kannattaa viettää aikaa. Näihin kuuluu esimerkiksi Punta del Este, Etelä-Amerikan vastine Monte Carlolle. Kesäaikana Punta del Este vilisee rikkaita ja kuuluisia, jotka saapuvät tänne joka puolelta maailmaa. Muotishowt ja glamour-juhlat seuraavat toisiaan ja kaupungin kauniit rannat täyttyvät surffareista, turisteista ja suihkuseurapiiriväestä.

José Ignacio - rauhan keidas ja upeita rantoja

Suhteellisen lähellä Punta del Esteä sijaitsee levollisempi kohde, José Ignacio. Vanha kalastajakylä on nykyään rauhan keidas ainakin rikkaammille. Turistit rakastavat paikan yksinkertaisuutta, hienoja rantoja ja maittavia kalaravintoloita. Täällä voit viettää rentoa iltaa hienohiekkaisella rannalla, lasi punaviiniä toisessa kädessä, auringon laskiessa mailleen...

Merileijonia, surffausta & villihevosia Uruguayssa

Hieman pidemmällä pohjoisessa, Cabo Poloniossa, pääset matkustamaan ajassa taaksepäin. Täällä eivät sähkö, puhelimet tai asfaltoidut tiet jyllää: sen sijaan tarjolla on kilometreittäin rantaa ja hiekkadyynejä - otollinen maisema mielenrauhaa halajavalle! Näillä seuduilla voit nähdä villihevosia juoksentelemassa ympäriinsä tai lepuuttaa silmiäsi 500:ssä merileijonassa, jotka ottavat aurinkoa kallioilla pariutumisaikoihin. Cabo Polonio on luonnonystävän ja innokkaan surffaajan paratiisi, sillä Atlantin aallot eivät koskaan vaimene.

Punta del Diablo - ole kuin kotonasi

Kauempana pohjoisessa kohti Brasilian rajaa sijaitsee Punta del Diablo, pieni kalastajakylä, joka kasvattaa suosiotaan turistien keskuudessa. Punta del Diablossa tuntee olevansa kuin kotonaan. Täällä asuvat ihmiset ovat vieraanvaraisia, ja kylästä huokuu rauha ja harmonia. Kallioilla nököttää kauniita taloja, rannat levittäytyvät pitkälle ja aallot pärskyvät ympärillä luoden rentouttavan tunnelman. Kylässä on useita ravintoloita valittaviksi, mutta aloita kuitenkin ilta siemaisemalla Caipirinhaa Cueva Lunassa, joka sijaitsee keskellä Punta del Diabloa Playa de Pescadoresin vieressä, ja suuntaa sitten kulkusi " El viejo y el Mar -ravintolaan, jossa sinulle tarjoillaan lautasellinen niitä herkkuja, mitä merellä on juuri kyseisenä päivänä ollut tarjottavanaan.

Lennot Uruguayhin?

Montevideoon saapuu lentoja, mutta jos haluat kokea useampia kohteita samalla kertaa voit tehdä tämän esimerkiksi lentämällä Buenos Airesiin ja kotiin Riosta! Näin pääset näkemään niin paljon kuin mahdollista sekä Argentiinasta, Uruguaysta että Brasiliasta. Kysy KILROYn matkamyyjiltä Etelä-Amerikan lentopasseista.

Matkustaminen Uruguayssa

Jotta saisi Uruguaysta irti mahdollisimman paljon, kannattaa vuokrata oma auto, vaikka maassa onkin kattava bussiverkosto. Autolla ajaminen etelässa sijaitsevasta Montevideosta Chuyhun ja Brasilian rajalle pohjoiseen kestää viisi tuntia. Chuy on verovapaa alue ja monet matkustavat sinne shoppaillakseen edullisesti. Toisella puolen katua maksetaan Brasilian realilla ja toisella Uruguayn pesolla. Jos haluat päästä yli Rio de la Platan, teet sen kätevimmin käyttämällä Buque-bussia, joka maksaa n. 25 euroa / suunta ja matka kestää liki 3 tuntia.

Uruguay - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä