Suriname

Surinamen söpöt siniset sammakot ovat äärimmäisen myrkyllisiä. Kannattaa ihailla vain etäältä!
 

Matkat Surinameen - Etelä-Amerikan villiin viidakkoon

Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijaitsee vehreä Suriname, joka tarjoaa upeita luontokokemuksia. Metsät levittäytyvät suureen osaan tätä luonnonkaunista maata, jossa myös kohisee useita jokia. Viidakkometsien määrä onkin yksi syy siihen, miksi Suriname on niin harvaan asuttu. Varaa matka Surinameen KILROYlta!

Suriname

Matka Surinameen on jotain muuta, kuin mihin suosituimmissa matkakohteissa käynyt reissaaja on tottunut. Tämä maa laajoine ja syrjäisine luonnonalueineen on suurelta osin täysin koskematon. Suurin osa Surinamen asukkaista elää pohjoisrannikolla lähellä maan pääkaupunkia Paramariboa, joka on myös maan pääasiallinen laivasatama. Paramaribo sijaitsee noin 20 kilometrin päässä paikasta, jossa Suriname-joki laskee Atlantin valtamereen. Muista pakata kevyet vaatteet mukaan Surinamen reissulle, sillä maan ilmasto on trooppinen keskilämpötilan pysyessä 26 ja 29 asteen välillä vuoden ympäri.

Suriname - monikulttuurisuuden kehto

Surinamen kolonialismin aika Hollannin alla tulee esiin Paramaribon aurinkoisia katuja pitkin kävellessä. Esimerkiksi kadunnimet ovat hollanninkielisiä ja vanhojen talojen arkkitehtuuri henkii tulppaanimaan tunnelmaa. Paramaribosta tuli Surinamen pääkaupunki vasta maan saavutettua itsenäisyyden 1975. Kaupunki perustettiin kuitenkin jo 1640-luvulla ranskalaisten valloittajien saapuessa alueelle. Myös brittiläisillä oli oma, joskin lyhyt aikakautensa Paramaribossa, ennen kuin 1660-luvulla sen ottivat haltuun hollantilaiset.

Vielä nykyäänkin Surinamen virallinen kieli on hollanti, mutta maassa vallitsee kuitenkin usean eri kulttuurin kirjo. Monikulttuurisuuden aistii myös maalle ominaisessa afrokaribialaisessa musiikissa sekä erityisessä jazz-perinteessä, joka kukoistaa Surinamessa. Matkalla Surinameen ei voikaan olla ihastumatta alueen hyväntuuliseen, tarttuvaan musiikkiin ja rentoon ilmapiiriin.

Maailman suurin puukirkko löytyy Paramaribosta

Paramaribossa sijaitsee Karibian suurin moskeija ja kuuluisa Catholic Peter & Paul -katedraali, joka on maailman suurin puinen kirkko. Kirkko valmistui vuonna 1885. Kaupungissa on myös runsas valikoima ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisin maustein ryyditetyistä maukkaista ruuista. Alueen kreolilaisen, hindulaisen, itäintialaisen, javalaisen, alkuperäisamerikkalaisen, kiinalaisen, eurooppalaisen ja monen muun kulttuurin kirjavuus takaa ruokien ja mausteiden monimuotoisuuden. Monikulttuurisessa Paramaribossa voi lisäksi tehdä jännittäviä ostoslöytöjä. Kaupungin historiallinen sisäosa on myös tutustumisen arvoinen, sillä se liitettiin vuonna 2002 osaksi UNESCO:n maailmanperintöluetteloa. Paramaribon elämänmeno on letkeää ja hyvät fiilikset ovat taatut!

Matkustaminen Surinamessa

Surinamessa reissatessa sanonta "ei se päämäärä, vaan se matka" pitää todellakin paikkaansa. Vaikka tässa kaukaisessa maassa matkaaminen ei olekaan aivan yksinkertaista, se on sitäkin seikkailullisempaa. Mikäli mielit päästä syvälle maan tiheisiin viidakoihin ja jokien risteilemiin osiin, täytyy sinun hypätä lentokoneeseen tai veneen kyytiin. Jotta matkanteko helpottuisi, voit osallistua jännittäville KILROYn seikkailuretkille, joilla pääsee tutustumaan matkakohteeseen pienissä ryhmissä ja osaavien oppaiden kera.

Suriname - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä