Titicaca

Miten päästä Titicaca-järvelle?

Matka Titicaca-järvelle käy Punon kaupungin kautta. Punoon on puolestaan useita väyliä, eli valitse matkustustapa riippuen muista suunnitelmistasi, mieltymyksistäsi, budjetistasi ja aikataulustasi.

Lentäen Punoon

Lähin lentokenttä (Aeropuerto Manco Capac) sijaitsee n. 45 kilometrin päässä Juliacan kaupungissa. Voit lentää Juliacaan sekä Cuscosta että Limasta. Lentokentältä hyppää n. tunnin mittaiselle matkalle joko bussiin tai taksiin: bussi on huomattavasti edullisempi vaihtoehto, mutta vastaavasti myös hitaampi ja vähemmän mukava.

Junalla Punoon

Jos et ole matkassa tiukalla aikataululla ja arvostat maisemareittejä, harkitse junaa. Peru Railin operoima matka Cuscosta Punoon kestää n. 10 tuntia, tosin viivästykset eivät ole mitenkään harvinaisia. Junamatkailun puolesta puhuu ilmainen kahvi- ja teetarjoilu sekä paikallinen musiikki ja tanssiesitykset, jotka ovat tavallista viihdykettä tällä etapilla. Junissa on myös ravintolavaunu.

Yhdensuuntainen lippu Cuscosta Punoon maksaa hieman yli 300€. Huom! Junayhteys ei ole päivittäinen, joten suunnittele matkasi etukäteen: Junat kulkevat maaliskuusta lokakuulle maanantaisin, keskiviikkosin, perhantaisin ja lauantaisin. Marraskuusta maaliskuun alkavaan sesonkiin asti junavuoroja on 1 vähemmän, kun perjantain juna on poissa aikatauluista.

Bussilla Punoon

Edullisin matkustustapa on taittaa reitti bussilla. Bussi on myös junaan verrattuna nopeampi vaihtoehto. Tarjolla on useita bussifirmoja, jotka ajavat Titicaca-järvelle sekä Cuscosta että Arequipasta. Samalla kun buukkaat paikkasi turistibussista saat mukana englanninkielisen oppaan matkalle. Näissä busseissa on myös vessa sekä paikallisbusseja enemmän tilaa. Matka kestää Arequipasta kuutisen tuntia ja Cuscosta n. 8. 

Turistibussien lisäksi väliä kulkee myös paikallisbussit, mutta näissä busseissa ei ole vessoja ja olo voi käydä nopeasti todella kuumaksi ahtauden takia (ikkunat harvemmin ovat aukeavaa sorttia). Toisaalta paikallisbussissa tapaat paikallisia. Valinta on sinun!

Kyyti osana seikkailumatkoja

Kun varaat kauttamme Limasta tai Cuscosta starttaavan seikkailumatkan kuuluu kyyti Titicacan maisemiin tietenkin osana pakettia.

Hinta- ja aikataulutiedot tarkistettu 03/2017.

Etsi lentoja

Lippusi

Jos matkaasi kuuluu enemmän kuin viisi kohdetta, ota yhteyttä KILROYn reissuasiantuntijoihin. He räätälöivät kaikki monimutkaisemmat reitit.

12+

2-11-v.

Alle 2-v.

Etsi


Titicaca stoppina maailmanympärilennoilla?

Haluatko varata jotakin muuta kuin ihan vain tavalliset menopaluulennot, esimerkiksi useamman välietapin reissun tai jopa maailmanympärilennot?

Suunnittele oma reitti!

Suunnittele oma reitti!
Suunnittele oma reittisi pallon ympäri! Mitkä ovat must-kohteesi ja mitä kaikkea haluat reissun päällä tehdä, nähdä ja kokea? Valitse kohteet ja kerro toiveistasi. Saat paluupostissa hinta-arvion ja vinkkejä maailmanympärimatkan toteutukseen.
Aloita suunnittelu
Ota yhteyttä