Titicaca

Perun Titicaca-järven asukkaita arkipuuhissaan
 

Matkat Titicacalle - kauniille järvikeitaalle

Latinalaisen Amerikan suurin järvi tarjoaa matkaajalle rauhallisen rentoutumispaikan pienine kylineen ja saarineen. Voit myös tehdä lyhyitä vaelluksia, jos laiskottelu ei houkuta. Pistäydy Titicacassa matkallasi Perusta Boliviaan tai toisinpäin. Varaa matka Titicacalle vaikka heti!

Puno

Matkallasi Perun ja Bolivian välillä, Titicaca on takuulla reittisi varrella, ja luultavimmin menet myös Punon ohitse. Kannattaa pysähtyä tutustumaan paikallisiin, joiden perinteisiä asuja voi vain ihastella: monikerroksisia värikkäitä hameita ja knallihatut päässä. Punon satamasta pääset helposti vierailemaan järven saarille. Varaudu muuten kylmään säähän.

Saarelta toiselle

Uros-kansan asuttamat kelluvat saaret ovat mielenkiintoinen vierailukohde. Tähtää kauimmaisille saarille, sillä siellä ihmiset asuvat niin kuin ennen vanhaan. Esimerkiksi Isla Taquilella ja Isla Amantanílla on vielä mahdollisuus nähdä perinteistä uros-kansan elämää. Majoittumalla jonkun perheen kodissa tutustut perulaiseen kulttuuriin ihan uudenlaisesta vinkkelistä - kotimajoitukseen pääset esimerkiksi KILROYn seikkailumatkoilla.

Ympäri järveä

Titicaca-järvi on Etelä-Amerikan suurin, 230 x 100 kilometriä. Kierrä ympäri järven ja vieraile pienissä kylissä ja kaupungeissa, ja majoitu jonkun kodissa. Titicaca-järven ympärillä on myös useita vaellusreittejä. Ympäriinsä reissaaminen on hauskaa - ja halpaa - erityisesti paikalliskuljetuksella. Vie bussikuskille pussillinen koka-lehtiä ja hän yllättyy takuulla iloisesti.

Ruokailu Titicacassa

Mihin tahansa ravintolaan päädytkin Titicaca-järven ymprillä, sinulle tarjotaan varmasti paikan päällä kasvatettua "trucha criollaa", joka on ruokalaji maailman suurimmista taimenista. Suosi paikallisten ruokapaikkoja, jotka saattavat näyttää hämyisimmiltä ja vähän epämääräisiltä, mutta yleensä ruoka on paljon parempaa kuin turistipaikoissa. Vieraile myös kalatorilla aamutuimaan!

Copacabana, Isla del Sol ja Isla de la Luna

Heti rajan jälkeen Bolivian puolella järveä löydät muita suosittuja reppureissaajien paikkoja. Copacabanasta, järven rannalta voit varata reissun Isla del Solille ja Isla de la Lunalle, jotka ovat muinoin olleet inkojen auringonpalvonnan rituaalipaikka.

Titicaca - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä