Lima

Levähdä Plaza de Armasin aukiolla Perun pääkaupungissa Limassa
 

Matka Limaan - inkakulttuuria ja pilvenpiirtäjiä

Lima tasapainoilee köyhien slummien ja kehittyneiden liike-elämän kaupunginosien välillä. Laajat toimistorakennukset ja hyvinhoidetut bulevardit rannan tuntumassa tuovat mieleen Välimeren. Matka Limaan tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman perulaiseen historiaan ja kaupunki on myös loistava paikka rentoutumiseen vaikkapa trekin jälkeen.

Aloita Perun tutkimusmatkasi Limasta

Liman historia koskettaa

Perun pääkaupungista Limasta löydät monia mielenkiintoisia museoita ja kirkkoja, joista ei kannata ainakaan missata 1500-luvulla rakennettua katedraalia. Paikan päällä teet läksysi alueen historiasta ja tutustut inkakulttuuriin ennen kuin suuntaat muualle Peruun. San Isidron alueella sijaitseva Huaca Huallamarca, esi-perulainen 300-luvun temppeli, on vierailun arvoinen. Siellä myös pidetään silloin tällöin konsertteja ja näyttelyitä.

Matka Limaan - Liman katedraali

Raikuva Lima

Liman yöelämää ei hevillä päihitetä. Groovaa paikallisten kanssa Barrancossa, jossa opit äkkiä eteläamerikkalaisten juhlintataitoja ja siemaile pisco souria, maan kuuluisinta drinkkiä. Jos haluat tanssia aamuun asti ja syödä upealla näköalalla höystetyn, kaupungin parhaan ravintolaillallisen, suuntaa Mirafloresiin. Nauti mereneläviä, ne ovat erityisen herkullisia juuri täällä. Ja sinä joka todella haluat tanssia aamuun asti, kysy paikallisilta rantabileistä!  

Aktiivireissaajalle

Kokeile Liman matkallasi liitovarjohyppyä Mirafloresin kallioilta. Kun laskeudut rannalle, voit saman tien vuokrata surffilaudan yhdestä rannan monista surffikaupoista. Päiväretkeksi käy koskenlaskupaikka Luna Huanassa, kahden tunnin päässä Limasta.

Liman matka - kaakaopapuja

Tutkimusmatkaile Perussa

Lyhyen kaupunkivisiitin jälkeen on hyvä suunnata kaupungin ulkopuolelle. Vain kahden tunnin lentomatkan päässä on inkakulttuurin ilmentymä: Cuzco. Cuzcossa keskeisin asia on rentoutuminen. Sieltä lähtevät myös monet inka-trekit kohti legendaarista Machu Picchua. Kysy meiltä parhaista vaellusreiteistä!

Muita hyviä kohteita ovat Titicaca-järvi, Arequipa ja Manun kansallispuisto. Jos olet seikkailullisella tuulella, niin voit harkita esimerkiksi kiipeämistä Andeille, joilla riittää huippuja 6000 metriin saakka. Tai sitten voit ottaa allesi hitaan laivan ja matkata läpi viidakon pitkin Amazonia Brasilian puolelle. Kysy meiltä lisää Inca Trailista, Liman matkoista ja matkailusta Perussa.

Lima - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä