Paraguay

Joskus muinoin näissä raunioissa asuttiin - Paraguay
 

Matkat Paraguayhin - omatoimimatkaajan helmeen

Paraguay on vielä monille tuntematon matkakohde, siksi sinne kannattaa suunnata ennen muita. Maa onkin otollinen kokeneelle omatoimimatkailijalle. Paraguayssa voi kokea villin luonnon lumouksen vaikkapa jokisafarilla tai kansallispuistoissa patikoiden. Käy myös ihailemassa ainutlaatuisia raunioita, jotka ovat nykyään UNESCOn maailmanperintökohde. Varaa matka Paraguayhin KILROYlta!

Paraguay

Lukuun ottamatta Iguassun putousten aluetta Argentiinan ja Brasilian rajalla, mielikuvat trooppisesta Etelä-Amerikasta ja villistä sademetsästä eivät aivan päde puhuttaessa Paraguaysta. Sen sijaan maata päällystävät laajat nurmikentät ja tasangot, jotka ehkä vielä tulevaisuudessa päätyvät golfviheriöiksi. Maaperä on tasainen, sillä vuoristoja Paraguayssa ei ole.

Maan asukasluku on 6,5 miljoonaa ja se on lähes Kalifornian osavaltion kokoinen. Pääelinkeinoina harjoitetaan karjankasvatusta ja mm. kasviöljytuotantoa. Valtion suurena ongelmana on korruptoitunut hallitus ja tuntuukin siltä, että tuotot häviävät kaikessa hiljaisuudessa salaisille pankkitileille tai ulkomaisille sijoittajille. Nähtäväksi jää, kuinka ilmastonmuutos tulee muuttamaan maan talouskehitystä. Travelleri nauttii varmasti eniten paikallisten ihmisten vieraanvaraisuudesta ja avarakatseisuudesta. Paraguaylaiset ovat rentoja ja ystävällisiä, mutta eivät häpeile puhua avoimesti maansa politiikasta. Varaudu siis intensiivisiin keskusteluihin.

Matka Paraguayhin - kokeneen reppureissaajan omatoimiloma

Paraguay on täysi kymppi niille, jotka haluavat tutustua lomakohteeseensa omatoimisesti ja suunnata pois turistilaumoista. Maassa on paljon pieniä kokemisen arvoisia nähtävyyksiä, mutta reissatakseen Paraguayssa kannattaa jo ennakolta varautua siihen, että olet itse oma matkaoppaasi. Paraguay on edullinen matkakohde. Jo 20-30 USD:n päiväbudjetilla elää makeaa elämää, sillä maa on vielä osittain kovin kehittymätön. Tästä johtuen kannattaa ympäri maata matkustaessaan varautua hyvinkin eritasoisiin majoitusvaihtoehtoihin. Paraguayn pääkaupunki Asunción on viehättävä sekoitus kolonialismin aikaisia rakennuksia ja uutuuttaan hohtavia ostoskeskuksia.

Asunción - kaaosta ja kauneutta samassa paketissa

Paraguayn pääkaupunki Asunción sijaitsee aivan Argentiinan rajalla. Vaikka useimmat opaskirjat eivät erityisesti ylistä Asunciónia, se on omalla tavallaan monen matkaajan mielestä viehättävä ja omintakeinen kohde. Tästä jännittävästä pääkaupungista on helppo startata reissuun muualle maahan. Asunción on erikoinen sekoitus vanhaa ja uutta; matalia hökkeleitä ja taivasta hipovia uudisrakennuksia, viheriöitä ja kaoottisia, pölyisiä teitä. Kaupungin ykkösnähtävyytenä pidetään Museo del Barro -museota, joka on lähes yhtä kaoottinen kuin itse kaupunkikin: esillä on kaikkea muovirihkamasta korkealuokkaisiin käsitöihin.

Lautan kyydissä jokiseikkailuun

Rio Paraguay -joki jakaa maan kahteen osaan, itään ja länteen. Maan itäosa on vihreää savannia ja länsiosa jokisuistomaista upottavaa suota. Jokea pitkin on paitsi käytännöllistä myös mielenkiintoista tehdä matkaa. Hyppää lautan kyytiin Asunciónista ja lähde tutkimusmatkalle luontoon! Mikäli jatkat matkaasi Brasiliaan, tee stoppi Concepciónissa - täällä mihinkään ei ole kiire ja kaikki tuntuu tapahtuvan hidastettuna. Conceptiónista ylöspäin pääset kokemaan todellisen safarin, sillä lautan kyydistä voi bongata papukaijoja, jokisikoja ja krokotiileja.

Trinidad - UNESCOn maailmanperintökohde Paraguayssa

Vaikka hyvin säilyneistä jesuiittojen raunioista tehtiin UNESCOn maailmanperintökohde jo vuonna 1993, ei siellä juuri törmää muihin matkustajiin. Katolisen maailman herruutta edistäneet jesuiitat onnistuvat valtaamaan lähes koko Paraguayn kunnes heidät karkotettiin 1700-luvun lopussa. Ylös vihreälle mäelle patikoidessa on helppo tuntea historian havisevan ympärillä...

Parque Nacional Ybycui - vesiputouksia ja vaelluksia

Paraguayn itäosassa sijaitsee maan ainoa subtrooppinen sademetsä, Parque Nacional Ybycui. Luonnonpuistoksi rauhoitetulla alueella saa myös käyskennellä kaikessa rauhassa eikä täälläkään tarvitse varautua yleisöryntäykseen. Reissaajan kannattaa lisäksi pitää mielessä, ettei puistosta myöskään löydy kuin perustason campingmahdollisuudet, joten omatoimisuus on täälläkin valttia. Palvelun ja puitteiden puuttumisesta huolimatta puisto on ehdottomasti Paraguayn helmi huikeine vesiputouksineen ja kallioineen. Hyppää polskimaan putoukseen ja katsele kun värikkäät perhoset lepattavat ylläsi!

Paraguay - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä