Kolumbia

Cartagenan värikkäät rouvat Kolumbiassa
 

Matka Kolumbiaan - salsaklubeilta Amazonin sademetsään

Sekä Karibianmeren että Tyynen valtameren tyrskyt rikkoutuvat tämän maan rantakallioita vasten. Kolumbia on kontrastien maa, jossa kohtaavat niin kuumuus, lumi, palmut, pikkukylät ja suurkaupungit, maya-intiaanien perintö, espanjalainen siirtomaa-arkkitehtuuri, Amazonasin viidakko, salsaklubit kuin teknoluolatkin - Kolumbiasta löytyy kaikkea. Varaa matka Kolumbiaan KILROYlta!

Matka Kolumbiaan 

Paras hetki matkustaa Kolumbiaan on nyt. Vaarallista? Ei sen enempää kuin muissakaan Etelä-Amerikan maissa. Riskejä? Ainoa iso riski on se, ettet kerran Kolumbiaan päädyttyäsi tahdo lähteä sieltä pois!

Matka Kolumbiaan - Biitsille!

Lähde Kolumbiaan ennakkoluulottomin mielin, selvitä, mitä kaikkea Kolumbia voikaan sinulle tarjota ja sitten vain otat kokemukset vastaan! 

Kolumbian reissu alkaa Bogotásta

Kolumbian pääkaupunki Bogotá, joka aikaisemmin on ollut poliittisten konfliktien ja sissisotien keskus, on nykyään kasvava, värikäs ja monipuolinen suurkaupunki. Bogotá sijaitsee 2600 metrin korkeudella merenpinnasta, joten korkeuteen tottumiseen saattaa mennä muutama päivä.

Yhdeksän miljoonan Bogotá on suurien vastakohtien kaupunki. Kuun ajat kaupungin läpi etelästä pohjoiseen, kohtaat yhden tunnin aikana koko luokkayhteiskunnan kirjon äärimmäisestä köyhyydestä, keskiluokan kautta hulppean hienoihin luksusasuntoalueille.

Bogotássa voit syödä lounasta eurolla, teettää vaatteita räätälillä tai tutkailla luksuskauppakeskuksien tarjontaa. Matka Kolumbiaan alkaa Bogotasta, mutta sitä ei missään nimessä kannata jättää siihen...

Matka Kolumbiaan - Bogota

Medellín - "ikuisen kevään kaupunki"

Kolumbian toiseksi suurin kaupunkia Medellín tunnetaan yhtenä Latinalaisen Amerikan kauneimpana kaupunkikohteena. Täydellisten sääolosuhteidensa vuoksi, Medellín on lisäksi saanut lempinimen, "ikuisen kevään kaupunki". Medellín on tunnettu myös kuuluisan kolumbialaisen taiteilijan, Boteron, kotipaikkana, mikä nälyy katukuvassa lukuisina taiteilijan näköispatsaina.

Medellístä löydät varsin helposti edullisia reppureissaajalle sopivia budjettihostelleja, joissa todella saat vastinetta rahoillesi: löydät itsesi rinkkareissaajalle varsin luksusluokalta vaikuttavista majapaikoista!

Matka Kolumbiaan - Medellín

Kaupungilla riittää nähtävää auringon killuessa taivaalla ja vilkas yöelämä takaa, ettei tekeminen lopu keksen, kun kuu ottaa vahtivuoron itselleen. Kun olet aikasi imenyt itseesi kolumbialaista kulttuuria katutaossa, on aika siirtyä taivaalle: varjoliito laakson yllä on upea kokemus, jonka takuulla muistat vielä pitkään! 

Etelä-Kolumbia - San Agustin

Eteläisemmästä Kolumbiasta löydät Bogotán ja Medellín suurkaupunkeihin verrattuna varsin erilaista elämänmenoa. Bussimatka Bogotásta esimerkiksi San Agustin idylliin kestää kymmenisen tuntia, eli ihan naapurikylästä ei ole kyse, mutta matka on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Valitse jokin kylän pienistä hostelleista, syö aamiaiseksi kotona leivottua leipää, nouse hevosen selkään ja tee ratsastusreissu laakson halki, missä pääset tuijottamaan silmästä silmään mystisiä patsaita, jotka on noteerattu myös UNESCOn maailmenperintölistalla.

Matka Kolumbiaan - San Agustin on historiallinen paikka

San Agustinissa voit selvittää, mitä maya-intiaanien ikiaikainen viisaus ja numerotutkimukset saavat selville esimerkiksi syntymäajastasi. Historian viisauksien jälkeen voitkin sitten siirtyä vauhdikkaampiin aktiviteetteihin ja hypätä mukaan esim. koskenlaskuseikkailuun. 

Amazonian satumainen sademetsä

Höystä Kolumbian matkaasi kaupunkien ja kulttuurin lisäksi huikeilla, vehreillä, runsailla, postikorttikelpoisilla luontomaisemilla! Jos haluat olla lähellä vettä, hengittää raikasta ilmaa, seikkailla rehevän kasvillisuuden keskellä ja asua majassa, niin silloin matka Kolumbian Amazoniaan on se, mitä kaipaat. Bogotásta lähtee lentoja Leticiaan, joka sijaitsee aivan Kolumbian kaakkoiskulmassa, Brasilian ja Perun rajalla, sademetsän keskellä. Tee kajakkimatka, kalasta piraijoja, seilaa maailman ainoassa vaaleanpunaisia delfiinejä asuttavassa joessa, vierailla alkuperäiskansojen luona ja viuhdo tiesi sademetsään viidakkoveitsi heiluen.

Pohjois-Kolumbia - Cartagena

Siinä missä Etelä-Kolumbia tarjoaa luontokokemuksia Amazoniassa, pohjoisen helmiin kuuluu Cartagena, Latinalaisen Amerikan suurin siirtomaakaupunki. Täällä voit liikkua hevoskärryjen kuljettamana ja ihmetellä ja ihastella kirkkaissa väreissä loistavia rakennuksia.

Matka Kolumbiaan - Cartagena

Kolumbian pohjoisrannikolla kanna pysähtyä myös Santa Marthan kaupungissa sekä Tagangan backpacker-kylässä, josta käsin pääset mahdollisesti koko Etelä-Amerikan edullisimmille sukellusreissuille. Tagangan tukikohtanasi kannataa myös virailla ainakin päiväretken verran yhdessä koko Kolumbian kauneimmista puistoissa, Parque Tayronassa. Rentoudu Karibianmeren rannikolla riippumatossa – tämä on Kolumbian matkan parhaimmistoa! 

Matka Kolumbiaan - Taganga, Santa Marta

Majoitus Kolumbiassa

Vaikka maassa ei vielä ole kovin paljon turisteja, löytyy hostelleja silti runsaasti. Hintataso on alhainen, joten matka Kolumbiaan on varsin kohtuullinen kokemus myös pankkitilille. Karibian rannikolla on paljon pieniä hotelleja, esimerkiksi Tagangassa, jossa saat hotellihuoneen hostellisängyn hinnalla. Lisää vinkkejä saat tietenkin Kolumbiassa reissanneilta asiantuntijoiltamme!

Ota yhteyttä