Quito

Starttaa Ecuadorin matkasi Quitosta, joka hurmaa myös öiseen aikaan
 

Matkat Quitoon - kaupunkiin korkeuksissa

Korkealla komeissa maisemissa sijaitseva Quito on Etelä-Amerikan kaupungeista mukavimpien joukossa. Historiallisten rakennusten keskeltä pääset lisäksi kätevästi upeille Galapagossaarille.

Quito

Ecuadorin pääkaupungilla, Quitolla, on hieno sijainti Andien vuorijonon ja tulivuori Guagua Pichinchan läntisten rinteiden välissä. Matkalaisen kannalta Quito on yksi Etelä-Amerikan houkuttelevimmista kaupunkikohteista, josta pääsee kätevästi jatkamaan Darwinin luontoihmeen, Galapagossaarten, maisemiin. Ecuadorin sisämaassa taas nautit kukoistavasta sademetsän vehreydestä. Monen mieleen jäänyt Quito on maalauksellinen kaupunki, johon jää mielellään kuljeskelemaan pidemmäksikin aikaa. Jo tänne saapuminen tuntuu erityiseltä, sillä Quito on Bolivian La Pazin jälkeen Etelä-Amerikan korkein kaupunki. Erityisesti sen vanha osa on kaunista nähtävää pullollaan ja historiallinen keskusta on onneksi säästynyt voimakkaista uudistuksista huolimatta. Quiton historiallisesta keskustasta löydät monipuolisen kattauksen hotelleja, ravintoloita, kahviloita, teattereita ja klubeja. Kokeile herkullista cui'ta, joka myös tunnetaan marsuna.

Matkat Quitoon - kaupungin keskusta
Quiton historiallisessa keskustassa riittää tutkittavaa!

Liikkuminen Quitossa

Quitossa on helppo suunnistaa ympäriinsä, sillä tulivuori Guagua Pichincha toimii oivana maamerkkinä. Paikallinen liikenne muodostuu raitiovaunuista, sadoista paikallisista takseista ja bussireiteistä. Näiden ansiosta liikkuminen paikasta toiseen onnistuu mutkitta. Terminaali Terreste sijaitsee etelässä Plaza Santo Domingossa. Täältä voit ottaa pitkän matkan bussin esimerkiksi Guayaquiliin, Mantaan ja Esmeraldesiin sekä myös Perun Limaan ja Kolumbian Bogotáan. Terresten terminaali ei kuitenkaan ole turvallisen maineessa ja siksi suosittelemmekin, että pidät matkatavaroitasi visusti silmällä. Jos lennät Quitoon, saavut Mariscal Sucren kansainväliselle lentoasemalle.

Quiton ilmasto

Vaikka Quito sijaitsee päiväntasaajalla, se on korkealla 2850 metriä merenpinnan yläpuolella, minkä vuoksi ilmasto on usein verrattavissa Pohjois-Euroopan kevääseen - suunnilleen 13°C iltapäivällä.

Quiton hintataso

Quitossa on edulliset hinnat, majoituksen voit saada 2-15 dollarin hintaan per yö ja ruokaan menee päivässä noin 1-9 $. Halpaa reissausta, eikö?

Seikkailemaan Etelä-Amerikan erikoisimpiin ja hienoimpiin paikkoihin!

Unelmanikkarimme ovat reissannut Etelä-Amerikkaa ristiin rastiin ja osaa suositella sinulle sopivimmat seikkailumatkat. Poikkea toimistoomme ja kysy lisää.

Matkat Quitoon - villihevoset
Villihevoset ja Cotopaxin tulivuori ovat oiva maamerkki Quiton kaupungille.

Ota yhteyttä