Galapagossaaret

Matkat Galapagossaarille - Darwinin villieläinparatiisiin
 

Matkat Galapagossaarille - Darwinin villieläinparatiisiin

Lähes tuhat kilometriä länteen Ecuadorista ja Etelä-Amerikan mantereesta sijaitsevat Galapagossaaret ovat monin tavoin uniikki villin elämän paratiisi. Vulkaanisilla saarilla pääset tapaamaan merileijonia, iguaaneja, pingviinejä, flamingoja ja kilpikonnia. Monet saarten eläimistä löydät vain näiltä uskomattomilta saarilta. Matkat Galapagossaarille alkavat tästä!

Galapagossaaret - kuin kangastus

Taivas on sininen, aurinko paistaa korkealta, lähes lakipisteestään. Kävelet läpi kuivan ja karun kaktusten täyttämän maiseman kunnes yhtäkkiä pienen mäennyppylän päällä kohtaat epätodellisen, vaaleanpunaisen näyn: puoliksi kuivuneella punasävyisellä järvellä on satoja pinkkejä flamingoja nokkimassa katkarapuja vesistön saviselta pohjalta. Juuri katkaravut antavat flamingoille niiden hennon vaaleanpunaisen ominaisvärin.

Matkat Galapagossaarille - FlamingotMatkat Galapagossaarille ovat kuin retkiä satukirjaan. Lintujen ja eläinten ystävälle tämä on must paikka!

Huikaiseva näky löytyy Floreanasta, yhdeltä Galapagossaarten saarista. Edessäsi avautuva maisema on unenomainen, hetki tuntuu melkein kangastukselta. Miten näin ihmeellinen paikka voi löytyä maapallolta? Galapagossaarille pääset laivamatkoilla, jotka starttaavat Quitosta.

Galapagossaarten uniikki ekosysteemi

Jokainen saarista on omanlaisensa. Kaukaa katsottuna ne näyttävät samanlaisilta, mutta todellisuudessa ne ovat kaukana siitä. Saarten omat ekosysteemit ovat hyvin haavoittuvia, minkä vuoksi sinäkin saat osallistua suojelutoimiin seuraavalla tavalla: seilaat muiden osallistujien ja oppaiden kanssa ympäri eri saaria, ja opas pyytää sinua huuhtelemaan hiekan sandaaleistasi joka kerta, kun nousette takaisin laivaan joltain saarista. Jos kuljetat sandaaleissasi hiekanjyväsiä, saatat samalla salakuljettaa pienen eliön, joka voi saattaa koko saaren ekosysteemin epätasapainoon. Ole siis vastuullinen matkaaja, kun ihailet saaria.

Darwinin evoluutioteorian koti

On helppo ymmärtää, miksi saaret ovat olleet Unescon maailmanperintölistan tärkeimpiä kohteita jo kauan, ja miksi Charles Darwin käytti Galapagossaaria esimerkkinä evoluutioteoriassaan.

Matkat Galapagossaarille - Darwinin villieläinparatiisiinJokainen saari omanlaisensa ihme. 

Laiskottelevia liskoja

Galapagossaarille päästyäsi ihmetys, hämmennys ja ihailu valtaavat joka solun. Yhtään liioittelematta saaret asukkaineen ovat niin erikoinen kokemus, että tuntee kiitollisuutta päästyään näkemään tälläisen luonnon paratiisin. Joka kerta, kun astut jollekin saarelle, tai sukellat pinnan alle, on olo kuin jouluna; avaat joka kerta uuden luukun, josta löytyy jotain jännittävää.

Laiskat iguaanit ovat tyypillisiä tuttavuuksia saarilla. Niitä ryömii ihan joka paikassa. Varo siis askeleitasi, ettet häiritsisi niiden laiskottelua. Pelätä ei kuitenkaan tarvitse; vaarallisinta, mitä ne saattavat tehdä, on meriveden sylkeminen päällesi - mikä sattumoisin on niiden lempipuuhaa.   

Galapagossaarten sinijalkaiset suulat

Kun saat tarpeeksesi sylkevistä liskoista, voit ihailla sinijalkasuulien parittelurituaalia, kömpelöitä fregattilintuja, joiden kurkku kasvaa ilmapallon kokoiseksi, dramaattisia merileijonien välienselvittelyjä, touhuavia pingviinejä, jättimäisiä kilpikonnia… Lisäksi pääset vaikuttumaan häkellyttävän kauniista maisemista, joita värittävät turkoosit laguunit, tulivuoret, rauhalliset hiekkarannat, juoksuhiekka ja upeat laavamuodostumat. 

Matkat Galapagossaarille - kalliomaisemaaMiten olisi reissu Galapagossaarille? Laiva odottaa!

Galápagossaarten parhaat palat

Aloita päiväsi sukelluksella paholaisrauskujen, vasarahaiden, merileguaanien ja merileijonien kanssa. Valloita Sierra Negra -tulivuori, seiso kasvotusten jättiläiskilpikonnan kanssa, vieraile Charles Darwinin tutkimusasemalla tai rentoudu rantahiekalla ja ihmettele miten näin ihmeellinen paikka voi löytyä maapallolta. Lue lisää seikkailumatkasta.


KILROYlta saat monia erilaisia ja eri pituisia Galapagossaarten seikkailuja.
Kysy meiltä, miten pääset kokemaan kaiken yllä kuvaillun.

Ota yhteyttä