Ecuador

Surffaus Ecuadorin länsirannikolla on varsin suosittua
 

Matka Ecuadoriin - tulivuorten ja merileijonien kotiin

Ecuador on yksi Etelä-Amerikan pienimmistä maista, mutta rikkaan luontonsa puolesta yksi mahtavimmista. Maisemat vaihtelevat kosteasta sademetsästä Andien raikkaisiin vuoristo- maisemiin ja Galapagossaarten mustilla laavakentillä lekotteleviin merileijoniin. Matka Ecuadoriin huipentuu tulivuorille, joiden kraatereiden päältä tuntuu näkevän koko maailman.

Ecuador

Ecuador on Etelä-Amerikan mittapuussa pieni maa, mutta sen tulivuoret yltävät korkeimpien joukkoon. Kuin kaksi jättimäistä tötteröä kermahuippuineen ylätasangon tulivuoret Cotopaxi ja Chimborazo kohoavat sinistä taivasta vasten. Ota haaste vastaan ja yhdistä matkaasi Ecuadorissa myös vaellus. Maisemat lähes 6000 metrin korkeudesta ovat sanalla sanoen taivaalliset.

Matka Ecuadoriin on myös otollinen tilaisuus espanjan kielen harjoitteluun: käy kielikurssi ja jatkaa matkaasi kielitaitoisena! Ecuadorin Amazonin sademetsässä voit maisemien ihailun lisäksi tehdä myös vapaaehtoistöitä luonnon monimuotoisuuden säilymiseksi. Myös Galapagossaarilla on töitä vapaaehtoisille. 

Matkat Ecuadoriin
Anna Ecuadorin valloittaa ja heittäydy mukaan!

Ecuadorin matkan huippu

Matka Ecuadoriin huipentuu vuorille. Ilma korkealla on ohutta, mutta raikasta. Huomaat ilman ohentuneen jo maan pääkaupungissa Quitossa. Tähän tottuu nopeasti, vain alkuun tuntuu siltä kuin jalat olisivat tiiliskiven painoisia. Jo mainittujen kahden jylhän tulivuoren lisäksi kannattaa kiivetä edelleen aktiiviselle, 5000 metrin korkeudessa sijaitsevalle Tungurahuan kraaterille. Kiivettyäsi oppaan perässä ylös asti ponnistelusi palkitaan: maisema on yksinkertaisesti huimaava! Vieressä sijaitsee myös maan korkein kohta Chimborazo, joka tuntuu olevan vain kädenojennuksen päässä.

Korkeuden ja vihreyden rajamailla

Jätettyäsi Tungurahuan rinteet olet korkeuksiin kuuluvan karuuden ja vihreyden rajamailla. Lähellä Tungurahuaa sijaitsee Banos, joka on pieni, lämpimän vastaanottavainen kaupunki. Siellä voit kerätä voimia kiipeilyjä varten riippumatossa loikoillen. Banoksessa on myös kaikenlaisia aktiviteettimahdollisuuksia, jos aika tuntuu käyvän pitkäksi. Vuokraa vaikka maastopyörä tai lähde laskemaan koskia Tenaan. Voit myös suunnata kauemmaksi kohti Amazonasin vehreää sademetsää, Parque Nacional Yacuniin.

Matka Ecuadoriin - Cotopaxin tulivuori
Quiton kaupungin juurella kohoaa mahtava Cotopaxin tulivuori.

Vilkkaita toreja ja laamoja

Matka Ecuadoriin vie sinut myös toreille, jotka ovat yllättävän suuria, värikkäitä ja täynnä ostajia ja myyjiä. Etelän Saquisiliassa on vähemmän turisteja ja siksi enemmän paikallista tuntua. Täällä paikalliset myyvät toreilla hamstereitaan ja muita eläimiä. Väkijoukossa olet ehkä ainoa, joka ei ole pukeutunut perinteisiin ecuadorilaisiin vaatteisiin. Erikokoisiin ja -värisiin laamoihin törmää myös ihan väistämättä. Tulivuorten ja Quiton torien jälkeen on hyvä jatkaa matkaa muualle Ecuadoriin.

Mantereelta merelle

Matkalla Ecuadorissa pääset seikkailemaan myös merellä. Lähde elämäsi laivamatkalle ja suuntaa luontomatkaajan paratiisiin Galapagossaarille. Nämä Ecuadorille kuuluvat saaret ovat todellinen Nooan arkki!

Galapagos saaret - matkat Ecuadoriin
Galapagossaarilla tulivuorimaisemia ja vedenalaisia kraatereita kannattaa käydä ihailemassa!

Toinen erinomainen kohde on kolonialistinen kaupunkin Cuenca, jossa viihdyt varmasti useamman päivän tutkaillen kauniita rakennuksia ja rauhallista tunnelmaa. Leppoisaa menoa voit kokea myös rannikon pikkukaupungeissa, joissa suurinta ajanvietettä on riippumatossa hengaaminen. Yksi näistä on pieni kylä etelässä, Vilcabamba, jossa voi chillailun ohella ratsastaa.

Ota yhteyttä