Santiago de Chile

Santiago de Chilen vuoristomaisemissa silmä lepää
 

Matkat Santiago de Chileen - salsaa Andien äärellä

Matkaa viinitiloille, herkuttele merenelävillä, sukella salsaklubien kuumaan tunnelmaan ja surffaa sumeilematta aalloissa. Andien ympäröimä Santiago de Chile on megakokoinen kaupunki - mutta silti siitä on helppo pitää toisin kuin lattareiden suurkaupungeista yleensä. Santiagon kulttuurielämä tosiaankin ilahduttaa rikkaudellaan. Varaa matka Santiago de Chileen meiltä!

Santiago de Chile

Santiago de Chile on maan eloisa pääkaupunki. Voimakas talouskasvu on nostanut kaupungin Latinalaisen Amerikan suurimmaksi metropoliksi. Santiago on Chilen tärkein talouskeskus ja kaikkiaan 6 miljoonan ihmisen koti.

Espanjalaiset perustivat Santiago de Chilen valta-aikanaan vuonna 1541. Meluisa ja dynaaminen suurkaupunki puhisee Andien vuoriston ja tulivuorten ympäröimässä laaksossa. Rakennusbisnes hehkuu kuumana ja esimerkiksi Constanera Center on megaluokan rakennusprojekti; sen futuristinen 300 metriä korkea torni, ostoskeskus, kaksi 170 metrin korkeuteen kurottavaa toimistotornia sekä yli 100 metrinen hotelli sijaitsevat kaikki kaupungin business-alueella. Hämmentävä rakennuskompleksi onkin koko Latinalaisen Amerikan korkein.

Pilvenpiirtäjien ohella Santiagosta löytyy pieniä mukulakivikujia, jotka muistuttavat Barcelonan kävelykatuja. Pimeän laskeuduttua tuomiokirkon tornit valaistaan kauniisti. Santiagolaiset viihtyvät keskustoreilla, jotka heräävät eloon illan tullen.

Kaikkein merkittävimmät rakennukset löytyvät Plaza de Armasin aukiolta. Niin myös Metropolitanin katedraali. Käväise boheemilla Barrio Brasililla ja tsekkaa Gothic Basílica del Salvador, jonka rakennusvuosi on 1892.

Hengähdä Santiagon puistoissa

Puistoelämää Plaza Brasilin aukio kuhisee elämää erityisesti viikonloppuisin, jolloin paikalliset tulevat hengailemaan ja vaihtamaan kuulumisiaan. Santiagon puistoissa on yleensä kaikille avoimia barbequegrillejä, joilla voi kokkailla omat herkut. Esimerkiksi Cerro San Cristóbalilla massiivisen Virgen Maria -patsaan juurella on hyvät paikat piknik-hetkelle. Cerro Santa Lucian kaunis puisto suihkulähteineen tarjoaa matkalaiselle täydellisen jalkojenlepuutuspaikan.

Parque Metropolitano on kaupungin kaunis vihreä keidas, jossa lenkkeilijät ja kävelijät viihtyvät. Puistossa on myös uimamahdollisuudet ja eläintarha. Uimareissu Piscina Tupahuen altaalla on hieno kokemus, koska se sijaitsee San Cristóbalin rinteellä ja maisemat kaupungin yli ovat yksinkertaisesti mahtavat. Viikonloppuisin puistoissa voi grillailun ohella seurata fudismatseja ja sirkuskoululaisten harjoituksia.

Museoaarteita

Museo Chileno De Arte Precolobianossa voit tutustua alkuperäiskansojen historiaan. Museo De Arte Contemporáneo sijaitsee Santiagon keskustassa. Sieltä löydät veistos- ja valokuvanäyttelyiden ohella modernimpia elektronisen taiteen näyttelyitä. Kiinnostavatko Mirón ja Yoko Onon työt? Suuntaa kulkusi Museo de la Solidaridad Salvador Allendeen, joka sijaitsee osoitteessa Herrera 360, Barrio Brasil.

Syö & juo

Santiagossa voi toteuttaa kulinaarisia unelmiaan ja tehdä uusia löytöjä, sillä kaupungin ravintolatarjonta on vertaansa vailla. Parhaat ravintolat, viileimmät klubit, mehukkaimmat pihvit ja omituisimmat teatterit sijaitsevat Bellavista Barrion alueella. Kokeile reissullasi ainakin kerran chileläistä klassikkoa: paahdettua lammasta tai paistettua meriankeriasta. Suecia-kadulla bilepäivä on joka päivä ja pisco virtaa valtoimenaan. Muiden ohella Miguel Torres tuottaa maailman huippuviinejä, joiden rypäleet ovat kypsyneet Andien laaksoissa. Torresin tilalle on keskustasta vain muutaman tunnin ajomatka. Sinne voi mennä nauttimaan viinitilan antimista ja parhaimmat maut noukitaan tietysti mukaan tilan kaupasta. Superhyvät vuosikertaviinit eivät tee lovea kukkaroon, sillä pullon saa muutamalla eurolla. Santiagon pubeissa voi maistella erittäinkin kelvollista chileläistä olutta, jota siemaillaan litran pulloista.

Shoppailu Santiagossa

Jos unohdit pakata kotona jotain tärkeää rinkkaan, täältä löydät kaiken tarvitsemasi - ja enemmänkin, koska Santiago on shoppailijan seikkailukenttä. Centro Artesanal Santa Lucía, joka sijaitsee Carmen & Diagonal Paraguayn kohdilla, sopii hyvin tuliaisten metsästysmatkan päämääriksi. El Mundo del Vino taas vie kaikki ruokarahat viininystävältä, koska täällä on sellaiset apajat, ettei kovempiluontoinenkaan säästäjä voi sanoa ei näille taivaallisille viineille - joita saa maistella! Viinikeidas sijaitsee osoitteessa Isidora Goyenechea 2931, Las Condes.

Aktiivireissaajalle

Laskettelusta ja lautailusta innostuneet huomio! Jotkin maailman parhaista hiihtokohteista sijaitsevat vain alle tunnin ajomatkan päässä Santiagosta.

Viña del Mar on santiagolaisten suosikkibiitsi. Sen läheltä löytyy Pichilemu, joka vetää surffareita puoleensa kuin hunaja mehiläisiä. Näihin maisemiin pääset bussilla ja aikataulutkin ovat oikein toimivia.

Santiagossa on salsaajalle verrattomia bileitä. Monet salsaklubit järjestävät torstaisin ja sunnuntaisin lähes ilmaisia kursseja. Tanssin pyörteissä tutustuu helposti muihin reissaajiin ja paikallisiin, joten uskaltaudu salsarytmien vietäväksi ja nauti erinomaisesta livemusiikista!

Liikkuminen

Vaikka Santiago on valtavan kokoinen kaupunki, sen keskusta on pieni. Santiagossa on koko Latinalaisen Amerikan siistein metro! Hyvin toimiva metroverkosto tekee liikkumisen helpoksi. Voit myös vuokrata fillarin tai hypätä minibussiin - microon. Colectivo-yhteisminibussit kulkevat ennalta määrättyjä reittejä ja mukaan voi hypätä tienposkesta. Taksit ovat myös edullisia. Jos aiot vain kierrellä ympäri kaupunkia, oman auton vuokraaminen on huono idea!

Estación Central on pääasiallinen juna-asema ja bussiterminaaleja on neljä tärkeintä. Tur de Bus:lla on hyvä maine.

Suurin osa kansainvälisistä lennoista saapuu ja lähtee Santiagon kansainväliseltä Arturo Merino Benítez -kentältä, joka sijaitsee Pudahuelissa.

Majoitus Santiagossa

Majoituksen löytäminen Santiagosta on helppoa ja eritasoisia asumuksia löytyy hyvin. Hostelliyön hinta liikkuu 10-20 dollarin tienoilla.

Milloin mennä

Santiagossa vallitsee välimerellinen ilmasto. Paras reissuaika on yleensä syyskuusta joulukuulle, mutta sää menettelee vielä huhtikuussakin. Talven sateet huuhtovat maata toukokuusta elokuulle. Niiden, jotka aikovat harrastaa lumisia lajeja, kannattaa suunnata hiihtokeskuksiin kesäkuun ja elokuun aikaan.

KILROYn reissuvinkit Santiagoon

Chilen kansallispäivänä 18.9. pääset kokemaan elämäsi herkullisimmat barbeque-juhlat, sinne siis silloin!

Valparaíson satamakaupunki on hieno reissukohde, eikä sinne ole turhan pitkä matka Santiagosta. Jos ylimääräistä aikaa on, kannattaa käväistä kokemassa toisenlaisia meritunnelmia. Moni pallontallaaja on myös kehunut Puerto Monttin värikästä ja eloisaa kaupunkia, jonne Santiagosta matkaa bussilla noin 14 tunnissa. Tie kulkee viiniviljelmien ja Andien halki hienoissa maisemissa. Puerto Montt sijaitsee Tyynen valtameren vuonon rannalla. Kaupungista järjestetään useita päiviä kestäviä vuonoveneretkiä ja läheisessä Puerto Varasissa voi ihailla vaikuttavaa Osornon tulivuorta.

Santiagoon voi vaikka jättää rinkan ja tehdä sieltä repun kanssa pienempiä retkiä muualle Chileen. Kysy KILROYlta Chilen ja Etelä-Amerikan seikkailumatkoista ja varaa lentosi meiltä.

Santiago de Chile - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä