San Pedro de Atacama

Chilen San Pedro de Atacamassa ollaan alpakoiden mailla
 

Matkat San Pedro de Atacamaan - aavikkoa ja kuumia lähteitä

Chilen San Pedro de Atacama on reissaajien aloituspiste matkan jatkuessa Atacaman karun kauniisiin aavikkomaisemiin. Näky on lähes epätodellinen, kun flamingolaumat venyttelevät siipiään suolajärvien maisemissa. Varaa matka Sad Pedro de Atacamaan KILROYlta!

San Pedron kylä ja lähialueet

San Pedro de Atacama sijaitsee Chilen pohjoisosissa noin 2400 metrin korkeudessa merenpinnasta. Se on erityisesti reppureissaajien suosiossa. Lähistön upeita luonnonnähtävyyksiä kuten suola-aavikkoa, tulivuoria, vaaleanpunaisia flamingoja ja vaikuttavia kivimuodostelmia pääsee katsomaan pienten matkailufirmojen järjestämillä retkillä. Paikalliset tarjoavat matkaajille kokateetä helpottamaan korkeassa paikassa olemista.

Suolajärvellä asuvien flamingojen katselua harrastaa helposti pidempäänkin; retkeilijä ei voi kuin kaivaa hätäisesti repusta kameran esiin ikuistaakseen suurten lintujen levitettyjen siipien sulkameren. Chaxa-laguunin villieläinpuistoon kannattaa suunnata auringonnousun aikaan, joka on lintujen pääasiallista ravinnonetsintäaikaa. 

San Pedron kylän katuja vierustavat ravintolat, baarit, nettikahvilat, hostellit ja käsityöliikkeet. Posti ja poliisi löytyvät myös. Kylän keskustassa komeilevassa kaktuspuusta rakennetussa valkeassa Iglesia San Pedro -kirkossa on siirtomaa-aikojen henkeä.  

San Pedro on Chilelle kulttuurihistoriallisesti merkittävä paikka ja sitä pidetäänkin maan "arkeologisena pääkaupunkina". Museo Gustavo le Paigen muumiot ja shamaanikulttuurista kertova historia johdattavat vierailijan alueen menneisyyteen. Aldea De Tulorin jopa 3000 vuotta vanhojen raunioiden arkeologiset kaivaukset sijaitsevat sopivasti pyörämatkan päässä San Pedrosta.

Atacaman autiomaa on tähtiharrastajan taivas

Maailman kuivimmalla alueella Atacaman autiomaassa on kohtia, jossa ei ole satanut pisaraakaan vettä viimeisten 400 vuoden aikana! Rutikuivaa ja alastonta Atacaman autiomaata pidetään planeettamme parhaimpana paikkana maailmankaikkeuden salaisuuksien tutkimiseen. Karuissa oloissa kirkkaan tähtitaivaan alla tuntee olonsa ihmeen pieneksi.

Äärimmäisen niukoissa olosuhteissa Paranal-vuorella on huipputeknologialla varustettu Euroopan eteläinen observatorio, jossa ajantaju katoaa tähtitaivasta tähyillen. Observatoriossa on superteleskooppeja ja mukavat design-asuinolosuhteet. Huippuobservatorio avaa porttinsa turisteille muutamana viikonloppuna kuukausittain. La Sillan korkeatasoinen observatorio on myös vierailijoille ajoittain auki.

El Tation kuumat lähteet

Maailman korkeimpiin lukeutuva geysiralue El Tatio sijaitsee noin 80 kilometrin päässä San Pedrosta. Geysirkentät porisevat jopa 4320 metrissä merenpinnasta! Kuumat höyrypatsaat näyttävät unenomaisilta auringonnousun aikaan. Termas de Puritama on kuumista lähteistä syntyneitä lampia, jotka sijaitsevat kanjonissa. Ne suorastaan kutsuvat matkalaista rentoutumaan. Älä unohda uikkareita!

Kuulaakson ihmeelliset kivimuodostelmat näyttävät kiehtovilta erityisesti auringonlaskun aikaan. Laakso houkuttelee melkoisia turistimassoja - eikä ihme, sillä maisema on todella erityinen.

Vaikuttava satoja vuosia sitten rakennettu linnavanhus Pukará de Quitor on käymisen arvoinen kohde. Se sijaitsee kukkulalla, josta avautuvat varsin hienot maisemat.

Festivaalit

Festivaaleja San Pedrosta ei ainakaan puutu. Fiesta de San Pedro y San Pablo on kaikista suurin juhla, jota vietetään kesäkuun 29. päivänä. Karkeloissa näkee perinteistä tanssia, rodeota ja mystisen uskonnollisen saattueen. Fiesta de Nuestra Señora de la Candelaria juhlinta sijoittuu helmikuun alkupuolelle, jolloin on luvassa uskonnollisia tansseja.

Milloin mennä

San Pedro de Atacama sopii matkakohteeksi vuoden ympäri, mutta kuumin turistisesonki ulottuu joulukuusta maaliskuulle.

Liikkuminen

San Pedron kylä on niin pieni, että sen kävelee helposti läpi, mutta voit myös vuokrata fillarin. Paikalliset pienet matkailuyritykset järjestävät päiväretkiä kylän lähialueille.

Bussilla pääsee Argentiinaan ja Boliviaan ja Chilen sisällä Calamaan, Toconaoon, Peineen ja Socaireen. Calamasta voit jatkaa Aricaan, Antofagastaan tai Santiago de Chileen.

Aktiivireissaajalle

Solahda kuumien lähteiden synnyttämiin lampiin lämmittelemään hikisen ratsastuslenkin jälkeen tai kartoita maisemia pyörän selästä käsin. Hiekkadyyneihin voi hakea kosketusta surffaamalla niiden harjalta erityisellä hiekkalaudalla.

San Pedro de Atacama - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä