Pääsiäissaari

Pääsiäissaaren maamerkki ovat mystiset moai-patsaat
 

Matkat Chileen - mystinen Pääsiäissaari

Chilelle kuuluva Pääsiäissaari on yksi erikoisimmista paikoista sekä myös eristyneimmistä kolkista maapallolla. Sen suurin vetonaula ovat massiiviset, kunnioitusta herättävät kivipatsaat, joiden alkuperä on edelleen selvittämätön mysteeri. Varaa matka Pääsiäissaarelle KILROYlta!

Pääsiäissaari

2 200 kilometriä lähimmästä asutusta saaresta (Isla Marquesas) ja lähes kaksi kertaa yhtä kaukana manner-Chilestä sijaitsee Pääsiäissaari, Rapa Nui. Tämä mystinen ja tarunomainen paikka on vuosien saatossa ollut arvuuttelujen ja pohdinnan kohde: millä keinoin ja mistä syystä sen asukkaat veistivät ja kuljettivat massiiviset patsaat, moait, jotka edelleen tänä päivänä ympäröivät saarta?

Pääsiäissaaren kuuluisat kasvot

Moait ovat saaren suurin nähtävyys ja yleisin syy sille, miksi moni turisti matkustaa näinkin kauas. Mutta saari itsessään ja sen luonto ansaitsevat myös huomiota. Pääsiäissaari on nimittäin vulkaaninen, ja sen maisemaa hallitsevat kolme tulivuorta: Terevaka, joka on suurin sekä Poike ja Rano Kau. Vulkaaniset kraaterit ja niitä ympäröivät laavamuodostelmat yhdessä kimaltelevan syvän sinisen meren ja lähellä levittäytyvien kauniiden rantojen kanssa tekevät Pääsiäissaaresta erityislaatuisen ja vaikuttavan matkakohteen.

Kaiken kaikkiaan 887 moaita kohoaa ylväinä pitkin saarta. Patsaiden rakennusajankohdasta on olemassa erilaisia teorioita, joista useimmat osuvat vuosille 400-1700. Syy patsaiden rakentamiselle on myös arvoitus, mutta vihjeet viittaavat siihen, että ne rakennettiin Rapa Nuin asukkaiden isoisien ja jumalten kunnioittamiseksi. On arveltu, että yhden moai-kivipään rakentamiseen on mennyt kuudelta mieheltä kokonainen vuosi.

Saaren apajat reissaajalle

Ei kannata luulla, että moai-kivipatsaat olisivat ainoa syy Pääsiäissaarelle matkustamiseen. Tällä ainoata laatuaan olevalla saarella kaukana Tyynellä valtamerellä on paljon muitakin etuja, jotka tulevat monelle matkalaiselle yllätyksenä. Esimerkiksi useat sukeltajat tietävät, että Pääsiäissaari on yksi maailman parhaista sukelluskohteista, suureksi osaksi sen uskomattoman kirkkaiden vesien ansiosta.

Saarella on myös hyvät edellytykset täydellisille aalloille, jonka vuoksi moni surffaajakin matkustaa paikan päälle. Paikka, jossa parhaimmat ja suosituimmat sukellus- ja snorklauskohteet sijaitsevat, on nimeltään Moto Nui. Pääsiäissaari tarjoaa lisäksi runsaasti mahdollisuuksia tutkia sen kaunista luontoa muun muassa hevosen selästä käsin tai jalan vaeltamalla. Saaren maasto on myös näihin tarkoituksiin otollinen. Niille reissaajille, jotka kaipaavat rentoutusta, on saarella myös lukuisia houkuttelevia rantoja. Näistä Anakena Beach on paras.

Faktaa Pääsiäissaaresta & milloin mennä

Pääsiäissaari on mukana UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Saarella on hieman alle neljä tuhatta asukasta, näistä suurin osa asuu sen ainoassa kaupungissa Hanga Roassa. Nimi "Pääsiäissaari" on peräisin saaren ensimmäiseltä eurooppalaiselta vierailijalta, hollantilaiselta tutkimusmatkailija Jacob Roggeveenilta, joka saapui paikalle pääsiäispäivänä vuonna 1722. Pääsiäissaaren historia on monimuotoinen ja hurja: saaren alkuperäiset asukkaat kokivat nälänhätää, sairauksia, sotia, orjuutta ja valloituksia, minkä johdosta 1800-luvun lopulla paikalla asui enää 111 asukasta. Saarelta on myös löytynyt merkkejä kannibalismista.

Ilmasto on subtrooppisen merellinen, alimmat lämpötilat (n. 18°C) ovat heinä-elokuussa ja korkeimmat tammi-helmikuussa (n. 28°C). Sateisin kuukausi on toukokuu. Turistikausi ajoittuu tammikuusta maaliskuuhun, tällöin hinnat ovat korkeimmat ja majoituksen löytäminen hieman hankalampaa - erityisesti Tapati Rapa Nui -festivaalin aikaan. Loppuvuodesta matkailijoita on vähemmän ja tällöin voit saada koko saaren lähestulkoon itsellesi!

Matka Pääsiäissaarelle sekä muutama käytännön vinkki

Pääsiäissaari kuuluu Chilelle, joten ei liene yllätys, että matka sinne käy Chilen kautta. Voit esimerkiksi lentää paikalle pääkaupunki Santiagosta

Rapa Nui arvoituksellisine patsaineen on kaiken kaikkiaan taianomainen matkakohde, joka saa vierailijan leuan loksahtamaan pelkästä kunnioituksesta! Ehdit kiertää saaren jo neljässä päivässä mukavasti. Kurkkaa kokoamamme seikkailumatkat ikimuistoisen Pääsiäissaaren valloitukseen, ja lisää matkavinkkejä saat tietty reissunikkareiltamme.

Pääsiäissaari - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä