Chile

Matkat Chileen - koe Pääsiäissaari moai-patsaineen
 

Matkat Chileen - jäätiköiltä kuumille lähteille

Chile kuuluu olennaisena osana Etelä-Amerikan reissuun sijaintinsa ja huikean luontonsa ansiosta. Seikkailunhakuinen luontoreissaaja löytääkin Chilestä runsaasti ihmeteltävää: pingviinit, valaat, chileläiset vuonot, tulivuoret, kuumat lähteet, Atacaman aavikko, Andien lumiset vuoristot ja Patagonian jäätiköt koukuttavat matkailijan.

Chile

Chilellä on Etelä-Amerikan kiertoreissua ajatellen keskeinen sijainti, sillä sen naapureita ovat Peru, Bolivia ja Argentiina. Chile yltää 4300 kilometriä Perusta Magellan salmelle. Maantieteellisesti kiinnostavan maan toisella puolella on merta ja toisella korkeaa Andien vuoristoa. Pitkulaisen valtion vuoristoinen eteläkärki, jossa Patagonia - jäämaa - sijaitsee, välimerellinen keskiosa ja pohjoisosien kuivat autiomaat ovat toistensa kiehtovia vastakohtia.

Chilen pääkaupunki Santiago de ChileMatkat Chileen starttaavat yleensä pääkaupunki Santiago de Chilestä.

Santiago de Chile - Chilen pääkaupunki

Chilen pääkaupunki Santiago de Chile on moderni metropoli, jonka talous on yksi Etelä-Amerikan dynaamisimmista. Pilvenpiirtäjät ja kiihkeä suurkaupungin syke tarjoavat maan moninaiselle luonnolle kiehtovan kontrastin. Kaupungissa liikkuminen eri nähtävyyksien välillä onnistuu helposti hyvin toimivan julkisen liikenteen - ja erityisesti metron vuoksi. Harva reissaaja jää pidemmäksi aikaa Santiago de Chileen, sillä maassa on niin valtavasti muita kiinnostavampia paikkoja koluttavaksi.

Punta Arenas

Punta Arenas on Chilen eteläisin kaupunki, joka on jo kauan vetänyt puoleensa Etelämantereen tutkijoita ja retkeläisiä kuljettavia aluksia. Antarktiksen veneretkellä Otway Soundin kohdilla näkee pingviiniyhdyskuntia, hylkeitä ja valaita. Maisemat vetävät hiljaiseksi. Näissä upeissa maisemissa on mahdollista tehdä myös vapaaehtoistöitä, jotta mykistävät maisemat säilyvät myös tuleville sukupolville ihailtaviksi.

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama, pienempi siirtomaa-aikainen kylä, avaa kätevän reitin Chilen pohjoisempiin osiin tulivuorien, kuumien lähteiden, suola-aavikoiden ja järvien maisemiin. Huikea Atacaman aavikko on maapallomme kuivin paikka. Syrjäinen Kuulaakso on sekin reissun arvoinen kohde.

Matkat Chileen -  AtacamaChilen matkan kohokohtiin lukeutuu maailman kuivimman paikan, Atacaman aavikon, kokeminen. 

Laucan kansallispuisto

Laucan kansallispuistossa asuu laamoja, alpakoita sekä yli 100 eri lintulajia. Lago Chungarálla, joka on maailman korkeimmalla sijaitseva järvi, kannattaa myös käydä. Se sijaitsee aivan Pacayachata-tulivuoren juurella. Chileläisiä vuonoja pitkin voi matkata veneellä esimerkiksi Puerto Monttista Puerto Natalesiin. Maisemat ovat päätähuimaavia!

Pääsiäissaari

Mystinen Pääsiäissaari (Rupa Nui) sijaitsee noin 3700 kilometrin päässä Chilen rannikolta länteen ja sen sijainti onkin maailman syrjäisin, ainakin meidän vinkkelistämme katsottuna. Saarella vallitsee omalaatuinen polynesialainen kulttuuri - moai-kivimuodostelmat ovatkin hieno ja erikoinen näky!

Matkat Chileen - aktiivireissaajan PääsiäissaariMatkat Chileen sopivat superlatiiveista pitäville. Maailman kuivin paikka ja syrjäisin saari: sitä kaikkea ja paljon muutakin on Chile!

Chilen aktiivireissaajalle

Parque Nacional Torres del Painen kansallispuisto  on reppureissaajien suosikkikohde Chilessä - luontokokemus on dramaattisimmillaan! Puisto tarjoaa vaeltajalle aidon paratiisin, sillä reittejä on useita, samoin telttailupaikkoja. Puistoa varten kannattaa varata useampi päivä aikaa, muuten kaduttaa, sillä koettavaa on paljon.

Parhaat reissuolosuhteet ulottuvat joulukuusta maaliskuulle. Järvialueella riittää erilaisia ulkoaktiviteetteja. Etsi majapaikka Puerto Monttista josta pääsee kätevästi päiväretkelle Chiloe-saarelle, tai kansallispuistoihin joiden vesiputoukset, järvet ja vuoret lumoavat vaeltajan. Ratsasta harja hulmuten, kokeile kalaonnea, maastopyöräile haastavia reittejä tai samoile luonnon helmassa.

Reissuvinkkimme Chilen matkalle

Maan sisäiset lentopassit ovat todella kätevä systeemi, sillä välimatkat Chilessä ovat pitkät. Hinnat kohoavat melkoisesti turistisesongin aikana joulukuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin. Vältä korkeasesonkia niin lanttisi riittävät pidemmälle. Meiltä saat aina edulliset lennot Chileen.

Ota yhteyttä