Sao Paulo

Matkat Sao Pauloon - Etelä-Amerikan metropoliin
 

Matkat Sao Pauloon - Etelä-Amerikan metropoliin

Eteläisessä Brasiliassa sijaitseva Sao Paulo on ihmisten, pilvenpiirtäjien, liike-elämän, liikenteen, temperamentin ja monen muun asian sulatusuuni. Kaupunki on yksi maailman suurimmista ja eittämättä suurin Etelä-Amerikassa. Matkat Sao Pauloon alkavat tästä!

Sao Paulo

Kiiltäviä pilvenpiirtäjiä, autojen huminaa, vahvasti maustettua ruokaa ja valtavasti shoppausmahdollisuuksia. Sao Paulo ei todellakaan nuku koskaan! 18 miljoonan asukkaan kaupunki (määrä riippuu siitä, kuinka moni jatkuvasti kasvavista esikaupungeista lasketaan mukaan) on suurin Brasiliassa ja koko Etelä-Amerikassa. Eläväisessä metropolissa asuu ihmisiä joka puolelta maailmaa. 

Matkat Sao Pauloon - Etelä-Amerikan metropoliinMatkat Sao Pauloon hoituvat kauttamme. Lähde kokemaan todellista suurkaupungin sykettä!

Kaupungissa on lukuisia museoita, joissa näyttelyt vaihtuvat jatkuvasti sekä runsaasti erilaisia konsertteja, mistä valita. Ja näistä samoista syistä Sao Pauloa kuvataankin usein Etelä-Amerikan New Yorkiksi. Jos haluat olla kartalla siitä, mitä tapahtuu, kannattaa käydä ostamassa kaupasta viikottainen "Guia - Da Folha" -opas, jonka avulla saat hyvän käsityksen tulevista tapahtumista.

Kulttuuria Sao Paulossa - MASP

Eräs kohde, joka ei koskaan saa kävijäänsä pettymään, on Museum de Arte de São Paulo, joka sijaitsee vilkkaan Avenida Paulistan varrella. Rakennus itsessään on jo nähtävyys: suuri lasilaatikko, joka seisoo pari metriä maan pinnan yläpuolella jättimäisten, punaisten pilarien varassa. Museo näyttää lähes siltä, kuin se leijuisi! MASPissa on Etelä-Amerikan suurin kokoelma länsimaista taidetta, muun muassa Rembrandtilta, Van Goghilta ja Cézannelta. Museossa on myös valtava kokoelma brasilialaista taidetta.

Matkat Sao Pauloon - karnevaalitSao Pauloon kannattaa matkustaa karnevaalien aikaan. 

Karnevaali ja Gay Pride -paraati

Ilmasto Sao Paulossa on trooppinen, kuten joka puolella Brasiliaa. Lämpötila vaihtelee 25ºC - 35ºC välillä vuoden ympäri, mutta täkäläinen talvi (kesäkuusta elokuuhun) saattaa siunata matkailijaa myös viileämmillä öillä ja sateilla.

Haluatko kokea kaupungin parhaimmillaan? Matkusta silloin Sao Pauloon karnevaaliaikaan, jolloin taivaalta sataa värikästä paperisilppua, musiikki raikaa ja jättimäiset koristellut karnevaalivaunut rullaavat pitkin katuja villien tanssikulkueiden vanavedessä. Tämä jos mikä on täydellinen mahdollisuus vetäistä tanssikengät jalkaan!

Ja mikäli et pääsisikään karnevaaleille, voit ottaa vahingon takaisin Gay Pride -paraatissa. Sao Paulo isännöi maailman suurinta gay-paraatia, ja paikalla on tällöin enemmän kuin kolme miljoonaa osallistujaa.

Matkat Sao Pauloon - puistomaisemaaSao Paoloa kutsutaan Etelä-Amerikan New Yorkiksi. 

Sao Paulon historia - lähetyssaarnaajien perintö

Tämän juhlahumuisen kaupungin perustivat kaksi lähetyssaarnaajaa vuonna 1554. Sao Paulo kasvoi vauhdilla suureksi osaksi sen läpi kulkevan kahvinkuljetusreitin ansiosta.

Nykyään Sao Paulo on yksi rikkaimmista kaupungeista Brasiliassa sekä lisäksi maan taloudellinen keskus. Mutta kuten arvata saattaa, rikkaiden ja köyhien välinen kuilu täällä on suuri. Kaduilla näkyy vieri vieressä bisnesmiehiä, katulapsia, uranaisia ja kerjäläisiä. On myös joitakin asuinalueita, joilla täytyy olla todella varovainen - tai jopa välttää menemästä kokonaan - jos et tunne kaupunkia. Sao Paulon rikostilastot ovat korkeat ja siksi liikkuminen erityisesti öisin voi olla vaarallista.

Shoppaus Sao Paulon Avenida Paulistalla

Sao Paulo on kuitenkin myös kaupunki, jonne ihmiset ympäri Brasiliaa tulevat ostoksille. Kauppoja löytyy joka makuun, oli sitten kyse vaatteista, taiteesta, käsitöistä tai antiikista. Avenida Paulistalla ovat hienommat ja kalliimmat designkaupat. Täällä sijaitsee myös Shopping Ibirapuera, eräs Sao Paulon vanhimmista ja myös suureellisimmista ostoskeskuksista.

Kirpputoreja pidetään joka puolella kaupunkia viikonloppuisin. Yksi niistä, jossa myydään muun muassa taidetta ja harvinaisia kirjoja, on aivan Museum de Arte de São Paulon (MASP) vieressä. Ja jos janoat lisää löytöjä ja käytettyjä esineitä, voit käväistä Praca Benedito Calixtossa, joka on eräs kaupungin suurimmista kirpputoreista. Täältä löydät myös aimo annoksen erilaisia herkkuja myyviä ruokakojuja.

Sao Paulo - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä