Rio de Janeiro

Sähäkkää sambaa Rion karnevaaleilla - Rio de Janeiro, Brasilia
 

Matka Rio de Janeiroon - Cidade Maravilhosaan

Brasilian ykköskaupunki Rio de Janeiro esittelee reissaajalle iloisia ihmisiä, aurinkoa, rantaa, shoppailumahdollisuuksia, nähtävyyksiä, yöelämää ja kulttuuria. Aika hyvä combo yhden kaupungin repertuaariksi! Riossa näet, mitä biitsi merkitsee brasilialaisille: se on jokaisen oma, iso, lämmin, hiekkalattiainen olohuone - ja sinut on kutsuttu kylään. Matka Rio de Janeiroon alkakoot!

Matka Rioon – Ainutlaatuinen kokemus

Maailman on pullollaan isoja, mielenkiintoisia kaupunkeja, mutta Rio on yksi niistä harvoista, joilla on aidosti omanlainen charminsa. Se koostuu paikallisten tavasta olla ja elää iloisella mielellä, sekä ihmisten että ilmaston lämmöstä, meren tuoksusta, maukkaista Amazonasin alueelta tulevista hedelmistä, rantabaarissa nautituista caipirinhoista, futispeleistä rannalla…  

Rion charmiin, fiilikseen, kaupungin sieluun ja tunnelmaan vaikuttaa toisaalta myös kaupungin ilmiselvät ja näkyvät kontrastit: ison modernin kaupungin yläpuolella roikkuu miljoonen ihmisten kansoittamat favelat, joissa eletään niukkuudessa ja epävarmuudessa. 

Matka Rio de Janeiroon - Jalkapalloa rannalla

Favela-kierrokset

Rio de Janeiron matkaan kuuluu olennaisesti myös Favelat. Rion faveloihin järjestetään kierroksia, jotka avaavat tämän miljoonien ihmisten todellisuuden silmiesi eteen. Mikäli elämä faveloissa kiinnostaa, kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle, vaikka se tuntuisikin ajatuksena hassulta – mennä nyt turistiryhmässä "kaupunkikierrokselle". Faveloihin ei kuitenkaan kannata mennä omin päin, sillä vierailu ilman asiantuntevaa opasta saattaa olla vaarallinen.

Jokainen reissaaja päättää itse, miten toisten elämään haluaa tutustua, mutta useimmat faveloihin kierroksia tekevistä järjestöistä tukevat saamillaan rahoilla esimerkiksi faveloiden kouluja, sairaaloita tai muita hankkeita. Varmista, että raha menee perille haluaami osoitteeseen ennen kuin varaat kierroksen. Jos sinulla on aikaa, voit viettää faveloissa hetken pidempään, esim. vapaaehtoistöissä.

Matka Rioon - Rio De Janeiro Favela

Faveloissa osataan myös – ja erityisesti – juhlia ja nauttia elämän pienistä iloista. Elämä voi olla kovaa, mutta samalla se on värikästä ja yhteisöllistä. Rion kaduilta kuulet varmasti tarinoita faveloista joka lähtöön, joten tutustu itse ja tee omat johtopäätöksesi. 

Yhtä juhlaa Riossa

Rion karnevaalit eivät juurikaan esittelyjä kaipaa. Monet ajoittavat ja suunnittelevat matkan Rio de Janeiroon juuri karnevaalien ympärille, ja mikä olisikaan hauskempi tapa kuin reissaaminen juhlahumussa!

Toinen todella iso juhla on uusi vuosi, joten jos kaipaat isoja bileitä suuntaa Rioon vuoden vaihteessa. Copacabanan ranta on yhtä isoa bilepaikkaa, jossa ihmiset tanssivat ja iloitsevat aamuun asti. Vähän toista kuin uuden vuoden vastaanottajaiset toppatakissa ja kaulaliinassa täällä Pohjolassa… Varaa nämä bileet ja majoitus hyvissä ajoin, sillä silloin Brasiliassa on korkeasesonki ja hinnat nousevat sekä huimasti että nopeasti. 

Matka Rio de Janeiroon - Valmistaudu elämäsi katujuhliin!

Iloista bilemeininkiä löytyy Riosta vuoden jokaisena päivänä. Samba ja bossa nova vauhdittavat ihmisiä jotakuinkin jokaisessa kulma- ja rantabaarissa. Jos tanssiminen kiinnostaa muutoinkin, löydät Riosta hyviä tanssikouluja, joissa voit harjoitella muuvit kohdilleen yksityistunneilla tai ryhmässä.

Jalkapallo, jalkapallo, jalkapallo

Rio de Janeirossa täytyy käydä jalkapallo-ottelussa Maracana-stadionilla vaikket olisikaan suuri jalkapallofani. Joka viikonloppu jokin neljästä Rion isosta joukkueesta pelaa: tunnelma ja bileet katsomossa ovat jotain mieletöntä! Muista hommata lippusi etukäteen. Apua saat tietenkin meiltä toimistolta.

Nähtävyyksiä Rion matkalla

Copacabana on Rion ja ehkäpä koko Brasilian tunnetuin, ja siten myös turistoitunein ranta, ja siksi kannattaakin siirtyä Ipaneman biitsille. Ipaneman ranta on jaettu alueisiin, joissa jokaisella porukalla on oma alueensa. Ipaneman kaupunginosa on puolestaan tyylikkään yläluokkainen, ja löydät sieltä hienoja ravintoloita ja kauppoja. Rion rannoilla pääset myös surffaamaan: lähde aalloille yksin tai ota surffitunnit avuksi!

Viereinen Botafogon ranta on ehkä Rion kaunein, erityisesti ylhäältä, Sokeritoppavuorelta (Pao de Azucar), katsottuna. Ylös vuorelle noustaan näköalahissillä. Älä missaa kokemusta – paitsi jos pelkäät korkeita paikkoja!

Niin ikään Kristus-patsaan (Christ The Redeemer) juurelta, Corcovadon huipulta on vaikuttava näky kaupungin ylle, joten turistimassoista huolimatta, tämä kannattaa käydä katsastamassa omin silmin! Patsas on muuten valittu yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä.

Matka Rio de Janeiroon - Kristus-patsas

Rio de Janeiro - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä