Pantanal

Brasilian Pantanal on eläimistöltään rikasta aluetta
 

Matkat Brasilian Pantanaliin - kauniiseen luontokohteeseen

Brasilian Pantanal on maan luoteispuolella sijaitseva eksoottinen korvike Amazonasille. Mahtavissa maailman suurimmissa kosteikoissa lymyää alligaattoreita, jaguaareja, puumia, apinoita, anakondia ja monia muitakin eläimiä, joista näet hyvällä säkällä useampia. Varaa matka Brasilian Pantanaliin KILROYlta!

Pantanal

Monet matkustavat Brasiliaan tietämättä mitään luonnonkauniista Pantanalin alueesta, joka sijaitsee Mato Grosson provinssissa Luoteis-Brasiliassa. Se on lumoava matkakohde soineen ja jokineen täynnä eläimiä, joita tavataan myös Amazonasin sademetsässä kauempana pohjoisessa. Mutta toisin kuin siellä, Pantanalissa useimmat alueet ovat avoimia ja helposti tutkittavissa, eli eläimien näkeminen ja maastossa eteneminen on helpompaa. Monien mielestä Pantanal on paras paikka Etelä-Amerikan luontosafarille.

Pantanalin villieläimet

Pantanal on rikas eläimistöltään, johon kuuluu alligaattoreita, apinoita, papukaijoja, puumia, jaguaareja, anakondia, tapiireja, muurahaiskarhuja, vyötiäisiä sekä vähemmän kiehtovia asukkaita kuten tarantelloja, eksoottisia hyönteisiä ja värikkäitä myrkkysammakoita. Retkellä suolle yön pimeimpinä tunteina voit nähdä vaikka alligaattoreita ja jaguaareja. Maastossa nukkuminen, suojana vain hyttysverkko, on hieno kokemus huumaavan äänimaailman vuoksi.

Matkustaminen ja majoitus Pantanalissa

Paras majoitusvaihtoehto lienee tyypillinen eteläamerikkalainen maatalo, fazenda. Saat autenttisen elämyksen, sillä fazendat kuuluvat oikeiden cowboyden omistukseen. Missään muualla et saa samanlaista tuntumaa paikallisesta elämänmenosta. Tunnelma on kuin aidossa länkkärielokuvassa paitsi, että kaikki tapahtuu eteläamerikkalaisittain.

Pantanaliin on kolme sisäänpääsyreittiä: Campo Grande etelässä, Cuiabá pohjoisessa ja Corumbá lännessä. Varsinkin kaksi ensimmäistä ovat suositeltavia - Cambo Grandesta tullessasi kuljet paratiisimaisen Boniton kaupungin läpi ja Cuiabásta astellessasi näet Chapada dos Guimarãesin vuoret. Näistä kahdesta Bonito on erityisen hieno, sillä pienestä kaupungista löytyy jokia ja luonnollisia uima-altaita, joiden vesissä on paljon kalsiumia, mikä tekee vesimassoista lähes läpinäkyviä. Täällä voit snorklata ja katsella värikkäitä kaloja kuin hienoimmassa jättiakvaariossa.

Varsinkin Pantanalin pohjoisosassa on Amazonasiin verrattavaa kasvustoa ja eläimiä, ja tälle alueelle on myös halvinta majoittautua. Voit matkustaa Pantanalissa monin tavoin, esim. tutustumalla siihen seuraamalla sen läpi menevää isoa tietä, Transpantaneiraa, joko omin neuvoin tai ryhmän mukana. Soilla ja joilla pääsee eteenpäin soutamalla, ja samalla saa parhaat mahdollisuudet villieläimien bongaamiseen. Varaa meiltä Pantanalin seikkailumatka, näet paljon lyhyessä ajassa ja saat uusia reissukavereita.

Pantanal - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä