Brasilia

Matka Brasiliaan - Ei hullummat vaellusmaastot!
 

Matka Brasiliaan - caipirinjoja ja faveloita

Brasilia on Etelä-Amerikan suurin maa - noin 28 kertaa Suomen kokoinen jättiläinen. Brasilian kulttuuri ja luonto tarjoavat niin paljon löydettävää ja hämmästelevää, että reissuun kannattaa varata runsaasti aikaa. Koe rento sambakulttuuri caipirinjoineen, lekottele valkoisilla hiekkarannoilla ja tutustu Rion hurjiin faveloihin. Jokiretki maailman suurimmassa sademetsässä on luultavasti elämäsi hienoimpia kokemuksia ja kruunaa matkan Brasiliaan.

Brasilian biitsit ja kaupungit

Brasilia on huikea. Brasilia on iso. Brasilia on jotakuinkin kaikkea, mitä reissulta voi haluta. Ja koska Brasilia on valtavan kokoinen olisi enemmän kuin sääli käväistä ainoastaan Riossa. Aloita ihmeessä suunnitelmasi huikeasta Riosta, mutta älä pysähdy sinne koko ajaksi!

Matkalla Brasiliassa löydät maan pitkältä rannikolta monia kauniita poukamia ja ihastuttavia siirtomaa-aikaa henkiviä kaupunkeja, kuten Paraty ja Rion vierellä sijaitseva Niterói. Ylipäätäänsä koko Atlantin rannikko on kaunista katseltavaa. Rannoilla aistii brasilialaisen kulttuurin aidoimmillaan, sillä biitsit ovat paikallisten olohuoneita, joissa vietetään kaikki illat ja viikonloput.

Matka Brasiliaan ja loputtomille biitseilleNautiskele elämästä auringonvarjon alla, toisessa kädessä kylmää olut ja toisessa caipirinha. Juomien välissä tankkausta tuoreilla hedelmillä ja meren antimilla. 

Mahtavien rannikkokaupunkien listaa jatkaa esimerkiksi Salvador, jossa juhlitaan niitä aitoja ja alkuperäisiä karnevaaleja. Brasilian reissulla kannattaa suunnata myös Recifeen, Sao Luisiin and Belémiin ihastelemaan värikkäitä katuja ja aistimaan paikallista arkea.

Rantakohteista listalle kannattaa lisätä syrjäinen Jericoacoara. Nauti elämästä rantabaareissa, jotka illan tullen muuttuvat loistaviksi kalaa ja muita mereneläviä tarjoaviksi ravintoloiksi. Jericoacoarassa kannattaa kokeilla myös hiekkadyyniaktiviteetteja: hyppää esimerkiksi ranta-autoon (beach buggy) ja revittele ympäriinsä hiekkaa pöllytellen. Toinen vaihtoehto on mäenlasku sandboardilla.

Rannalla loikoilun ja kaupungilla pörräämisen lisäksi Brasiliassa voit osallistua myös vapaaehtoistöihin. Faveloissa pääset tutustumaan paikalliseen todellisuuteen hieman erilaisesta näkökulmasta – kulmasta, jota harva turisti tulee edes ajatelleeksi. 

Matka Brasiliaan - Riippumatot vedessä Jeriquaquaran rannalla

Rio de Janeiro

Monen reissaajan Brasilian matka alkaa Rio de Janeirosta. Rio on paljon muutakin kuin Copacabana ja karnevaalit, minkä huomaat pian tutustuessasi kaupunkiin. Parasta on vain hengata eri kaupunginosissa ja nauttia tunnelmasta. Lähde harhailemaan ja tutustumaan tähän valtavaan kaupunkiin omaa tahtiasi, turhaa kiirehtimättä. Nähtävyyksistä suosittelemme Kristus-patsasta, joka on valittu yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä. Rion biitseistä valitse Copacabanan vieressä oleva Ipanema.

Brasilian matka - Nouse korkeuksiin Rio De Janeiro ylle

Ilha Grande

Matka Brasiliaan vie sinut suurkaupunkien lisäksi upeille saarille. Suosittelemme vetämään henkeä Ilha Grandella, ja sen ehdottomasti parhaalla biitsillä, Lopez Mendesillä. Turkoosinsininen vesi, lähes lumenvalkoinen hiekka ja ihanteelliset snorklausmahdollisuudet tekevät paikasta paratiisin. Jos olet matkalla Ilha Grandelle Riosta päin, nouse ensin parin tunnin bussimatkalle ja siirry sitten vielä toiseksi parituntiseksi lautalle Angra dos Reisistä.

Ilha Grandella pääset rentouttaviin tunnelmiin Brasilian reissullasi

Jokiseikkailu Amazonilla

Matka Brasiliassa vie sinut myös unohtumattomaan Amazonian sademetsään. Matkaa jokilaivalla paikallisten seurassa pitkin hitaasti virtaavaa jokea ja nouse rantaa valitsemassasi pienessä, syrjäisessä kylässä. Amazonia näyttää matkaajalle jälleen uuden puolen Brasiliasta: reissaaminen keskellä Maan keuhkoja on jokseenkin häkellyttävä kokemus.

Pysähtymispaikoiksi kannattaa harkita esimerkiksi Santarémia ja suunnata sieltä vaikkapa pieneen Alter do Chaon kaupunkiin, jonka tunnelma on pysynyt varsin perinteisenä – ja reissaajan näkökulmasta ehkä myös mystisenä.

Brasilian matkalla Amazonin joella
Brasilian matkalla kannattaa hypätä kajaakin kyytiin ja tuupata se joelle. 

Amazonian reissuille pääsee kätevästi Manauksesta. Sademetsän keskellä sijaitsevasta vilkkaasta kaupungista järjestetään monenlaisia luontoseikkailuja: voit viettää öitä sademetsässä kuunnellen tuhansien eläinten ääniä tähtitaivaan alla.

Majoitus Brasiliassa

Matkalla Brasiliassa kannattaa asua pousadoissa, jotka ovat yksinkertaisia ja pieniä, yleensä perheiden pitämiä majapaikkoja. Niissä asuminen on edullista ja pääset yleensä lähemmäksi tavallista brasilialaista elämää.

Ota yhteyttä